Šta je novo?

x2 3800 socket 939-potrebna ploca

stoske

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
710
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
e problematika je sledeca

imam procesor x2 3800 socket 939 i agp x800xt, i 1gb ddr geil, e sada me interesuje da li postoji neka dobra ploca u koju bi mogao da ubacim doticni procesor i grafiku?

imam i drugu varijanu, a to je da x800xt,menjam za pci-e x800xl, ali to je samo opcija.

svaka preporuka je dobrodosla

Poslednja izmena:
Jedine ploce (koliko sam primetio) S939 sa AGP slotom su sa VIA chipsetom, a to vecinu samo po sebi odbija.
Ne mogu da kazem da je losa ploca po detaljima (OC, grejanje, prihvatljivost memorija etc.), ali manjak PCI-e slotova ce te kad tad sustici. Menjaj kartu za PCI-e.
Za cenu tih ploca mozes uzeti odlicne S939/PCIe ploce.

postoji ta mogucnost, i onda sam video lep izbor ploca, ali mi je neverovatno da ne mogu da pronadjem ni jednu plocu da valja za 939 socket i da ima agp slot.

odlucio sam ovako, danas menjam karticu za x800xl pci-e i ploca koji uzimam je ASUS A8N-SLI Premium.cena ploce je 128 evra.

da li je to ok izbor

Ploca je odlicna, mada bih predlozio A8N32 zbog pasivnog hladjenja, ako ti je bitno. Posto imas ATI karticu pretpostavljam da te ne interesuje SLI, ali i za to je A8N32 bolja, jer su oba slota x16, a ne x8/x8 kao A8N.

S' tim u vezi, posto te ne zanima SLI (valjda :D), porazmisli o A8N5X. Mnogo bolji raspored slotova i komponenti (na A8N i A8N32 recimo smeta PCIe drzac za CLRTC jumper).

ASUS A8N-SLI Premium ima takodje pasivno hladjenje, a i to mi je bitno + ploca izgleda odlicno.Mada sam negde procitao da se cip jako greja, a da samo hladjenje nije bas odradjeno kako treba.

A8N32- SLI Deluxe je skuplja jedno 40-50 evra, tako da to otpada, mada mi se cini da ima bolje hladjenje.

SLI mi nije bitan, cisto sumljam da cu kupovati dve kartice u skorije vreme.

A8N5X - razmisljam se, jeftinija je 50 evra, hladjenje nije neko, ali to moze da se menja, malo je ruzna :)

da li imas jos neku preporuku recimo do 120 evra, a da moze da se nabavi kod nas?

mozda AMD 939GT4-SLI-G-VC 939?

Poslednja izmena:
pa ne izgleda mi da je asus los, procitao sam i par review-a i stvarno ima lepe rezultate.

inace jetway 939 gt4 sli je jeftiniji jedno 50 evra od asus-a sto nije tako mala kinta.

ASUS A8N-SLI Premium ima takodje pasivno hladjenje, a i to mi je bitno + ploca izgleda odlicno.Mada sam negde procitao da se cip jako greja, a da samo hladjenje nije bas odradjeno kako treba.
OK onda, nisam bio siguran koji edition ima kod nas.

A8N32- SLI Deluxe je skuplja jedno 40-50 evra, tako da to otpada, mada mi se cini da ima bolje hladjenje.
Ccc, a 120USD kosta u USI :( Upola :(

A8N5X - razmisljam se, jeftinija je 50 evra, hladjenje nije neko, ali to moze da se menja, malo je ruzna :)
Hladjenje je odlicno, ne ide iznad 25*C kao solidan sistem, kod mene ne prelazi 35*C (sa 6 Raptora koji "duvaju" na nju, Silencer graficku i RAID controller koji se greje do 80*C)

da li imas jos neku preporuku recimo do 120 evra, a da moze da se nabavi kod nas?
A8N-E. TO je maltene isto A8N5X, samo je drugi chipset.
Ja bas gledam kako da zamenim zujalicu na mojoj :D Ali ploce vrede kao i A8N ako ti ne treba SLI.

rekoh ti |))))
a mada za 250eu bih i ja razmislio o intelu, prvi put posle 7 godina...
mene koci 2x1gb ddr1 memorije da razmisljam o ozbiljnijoj nadogradnji, a razmisljam da ubodem i x2 u ovu plocu, al mi to prosto bacanje para trpati nesto u s939... i kad pomislim da mi venice vredi 100eu manje nego kad sam ga kupio (ne tako davno)
krvav je ovo sport |>

@danijel00

bio si u pravu.

procesor me je izasao 120 evra (x2 3800+) ,a ploca moze da bude od 80-130, tako da me nece mozda ni izaci 250 evra, mozda bude i 200. u to nisam uracunao novac koji cu dobiti prodajom bartona i ploce. nadam se da ce na kraju se naci na cirke 150 evra.

ima li jos neka preporuka za plocu

mozda ova Asus A8n-Deluxe

rekoh ti |))))
a mada za 250eu bih i ja razmislio o intelu, prvi put posle 7 godina...
mene koci 2x1gb ddr1 memorije da razmisljam o ozbiljnijoj nadogradnji, a razmisljam da ubodem i x2 u ovu plocu, al mi to prosto bacanje para trpati nesto u s939... i kad pomislim da mi venice vredi 100eu manje nego kad sam ga kupio (ne tako davno)
krvav je ovo sport |>

pa asrock 775 dual vsta podrzava i ddr1 i ddr2 dual channel do 2 GB
:)

ne razmisljam, zamenio sam grafiku za pci-e.

sada mi se izbor sveo na dve varijante asus a8n sli premium ili a8n sli deluxe, ukoliko ne dobijem neki bolji predlog.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno