Šta je novo?

X1950pro vs 7900gs

• Začetnik teme Začetnik teme M_M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Eno je na testu u najnovijim izdanjima Digital!-a i SK-a, pretpostavljam da se se uskoro naci u prodaji kod nas.

Ati je brzi ali ako 7900 drzite na def. Mislim da 7900 ima dobar potencijal za o/c a posebno
gainward kojii ima 1.2ns za mem. U stvari presudjuje naklonost.

U pravu si, toliko su blizu jedna drugoj i po ceni i po performansama da presudjuje naklonost.

Licno, ako jos uzmem u obzir "prasinu" koja se pre nekog vremena digla oko overklokovanja 7900-tki, tako da poneke posle nekog vremena na cudan nacin crkavaju (nisam cuo da je ATI imao takvih problema, a nvidija ih je imala i sa 6xxx serijom) ipak bih izabrao x1950pro u ovom konkretnom slucaju (x1950pro vs 7900gs).

Poslednja izmena:
evo ja uzeh tah gainward 7900 gs golden sample sa memorijom od 1.2 ns...iz prvog je poterao 200mhz memoriju i jezgro za 55 mhz...vise se nisam ni trudio...svesampohvale ovoj kartici...posle sat vremena igranja battlefield 2..nfs:carbon...casar 4...kartica nije presla 48c a uz to se i ne cuje...nisam neki overkloker ali ovi iskusniji bi tu sigurno jos izvukli

evo ja uzeh tah gainward 7900 gs golden sample sa memorijom od 1.2 ns...iz prvog je poterao 200mhz memoriju i jezgro za 55 mhz...vise se nisam ni trudio...svesampohvale ovoj kartici...posle sat vremena igranja battlefield 2..nfs:carbon...casar 4...kartica nije presla 48c a uz to se i ne cuje...nisam neki overkloker ali ovi iskusniji bi tu sigurno jos izvukli

Ajde izvuci stable clock toj karti pa posanji rez. u 03,05,06 koji god imasi naravno stavi koje si vrednosti dobijo za gpu i mem.

ovo je za default...500/700...nemam vremena da uradim i overklok jel je sad 4 ujutro ali nadam se da cu sutra uraditi i za overklok

Dak nemoj da zezas s ovim... Vise sam imao na 6800GS :d Daj neki OC skor pa da ljudi mogu da vide pravu sliku o GS-u.
@MarkOpolo Imas gomilu skorova za GS, pogledaj po forumu i na netu

sakall: nesto te tu dosta koci (vrlo moguce ploca i procesor). Ja sam sa 7600gt imao toliko a sa 7900gs ide preko 10000.

pa ja po svim testovima vidim da moja na default klokovima ide slabije mozda za 500-600 poena i to u odnosu na ploce zasnovane na nforce cipsetu tj sa amd procesorima...a jel to imas u 2003 ili 2005 3d marku?

U 2005! I ja sam sa mojom 6800GS cupao 7000 u 2005. Ovo debelo nije uredu. Mora da ima oko 9000 poena. 10K vec zavisi i od ostatka masine.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=110489 Pogledaj o ovom threadu naprimer

@Sakall Jesi ti lepo reinstalirao drivere kad si zamenio grafiku (safe mod pa onda skidanje)? Preinstaliraj i Rivu slobodno ili vidi da ti nisu ostali zakljucani pipe-ovi slucajno. Ta grafika mora jos 25% bolje sigurno.

Poslednja izmena:
Bez 8500 nemoj da si se vracao na forum :smash:

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34406

evo nadjoh ovaj link i vidim da je u 2005 rezultat ne default-u 7691...sto nije mnogo vise od mojih 7400...a s'obzirom da mi je krs procesor zadovoljan sam..a i po netu vidim da nema kartica 7900gs koje u defaultu prebacuju 8000 bez overkloka..prema tome...gotovo..nema vise cackanja 🙂
i zamalo da zaboravim..u 3dmark 2006 mi je skor 4500

Poslednja izmena:
Dobar ti je rezultat sakale, evo pogledah i ja malo po netu.
Negooo, dzabe ti nova graficka i dalje si bulja u CS-u :d

P.S. mi se dogovorismo nesto za potpis :eyebrows:

Nazad
Vrh Dno