Šta je novo?

x1600XT/PRO gde i kaD?

• Začetnik teme Začetnik teme Falcon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Falcon

Čuven
Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | 2x Kodak 1TB SSD
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
...majkemi :d

Sad ozbiljno, kakve su sanse da se ove kartice uskoro pojave kod nas?

Bolje ti da pitas Ati nego nas ovde.Informativno samo po Evropi od X1xxxXT/Pro familije imas na pojedinim mestima X1300 i X1800XT ali ni traga od X1600XT/Pro.
Po mom iskustvu nemoj uzalud da ocekujes da stignu do nas ove godine,sredina
ili kraj Januara zvuci nekako realno vreme.Naravno Sapphire kao strateski partner ce biti jos jednom prvi da izbaci kartice bazirane na X1xxxXT cipove.

Poslednja izmena:
Od srede ce biti u ponudi MSI RX1600PRO-TD256E, ali ne znam po kojoj ceni (valjda ce biti korektna).
Valjalo bi da se iznose cinjenice, a ne licna razmisljanja zadatu temu.

Club-3D imao još u novembarskom cenovniku X1600XT (600/1400 MHz 256MB GDDR3 dual DVI Crossfire ready), ali bi krajnja cena izašla ovde oko 220-230e...

A x1600pro koliko bi njegova kranja cena trebalo da ispadne ovde kad dodje?

Cene preko za ove dve kartice su 125$ za PRO model i 180$ za XT model. Ko nas nema sanse da bude toliko ni u evrima, kao sto ZorMi vec potvrdi... :crash:

ima x1600xt u hrvatskoj za oko 210e club3d

Ne znam o cemu vi to ali poznato je svima da je ovo nase malo trziste problematicno.Lageri,bar oni pojedinci koji ih imaju ili su im prazni ili puni prastare robe od koje ne mogu da se otarase.Moje iskustvo je bazirano na cinjenice i trudim se da ne olako iznosim moja razmisljanja.Ne volim da govorim o sebi ali sta se mora nije tesko:Odlicno poznajem i pratim IT trzista Evrope (Nemacke,Austrije,Holandije,Belgije,Francuske,Grcke) tako da uvek znam kad se nesto pojavilo kod njih.To sto ce mozda stizati u toku nedelje par MSI RX1600PRO ne znaci da moze da zadovolji potrebe citave drzave (ni samog Beograda sa 2 njegovih mil.).Jedna ce otici Digitalu a druga SK.Uostalom kartice koje budu stizale uskoro bice kao i obicno precenjene (270-280 eur) i morace da se saceka sledeca tura zbog normalnijih cena.Po ovom Ati-jevom press release-u :
http://www.hartware.de/press_4045.html cene novih X1600XT ce se kretati ispod 180 eur i X1600Pro ispod 130 eur.Dzabe vam da nabavljate kartice koje se ne mogu prodati.

@noki Pa za 285e se moze uzeti 6800gs pa ti vidi...inace nije mi jasno sta si mislio kad si rekao da se x1600xt i x1600pro ne mogu prodati?

@lila
Pa upravo to sto kazes da za slicnu kintu imas mnogo bolji izbor (nV 6800GS) pa nek oni sto nabavljaju te kartice (x1600xt/pro) skupo vide sta ce sa njima jer prodati ih nece.Sad vise dosta naroda se odluci za nabavku preko grane ako nesto ima razliku u ceni vecoj od 20-tak eura (a ovo je bogami 70-tak) zbog povratka poreza i sl.Pa nek ONI vide sta ce jadni....

Poslednja izmena:
noki je napisao(la):
Moje iskustvo je bazirano na cinjenice i trudim se da ne olako iznosim moja razmisljanja....
To sto ce mozda stizati u toku nedelje par MSI RX1600PRO ne znaci da moze da zadovolji potrebe citave drzave (ni samog Beograda sa 2 njegovih mil.).Jedna ce otici Digitalu a druga SK.Uostalom kartice koje budu stizale uskoro bice kao i obicno precenjene (270-280 eur) i morace da se saceka sledeca tura zbog normalnijih cena.Po ovom Ati-jevom press release-u :
http://www.hartware.de/press_4045.html cene novih X1600XT ce se kretati ispod 180 eur i X1600Pro ispod 130 eur.Dzabe vam da nabavljate kartice koje se ne mogu prodati.
MSI RX1600PRO-TD256E dolazi 30 komada kod jednog od uvoznika. Moguce da ih ima jos kod ostalih, ali ovo je minimum. Posto ste zainteresovani javicu vam i cenu kada dobijem tu informaciju.
Noki mislim da si pogresno shvatio rec "cinjenica". :wave:

Noki je poprilicno u pravu, malo je doduse u svadji sa pravopisom, ali dobro.

@ Gedza, videcemo da li ce stici 30-ak komada, bilo bi lepo, ali opet sigurno ce da kostaju od 160 eura pa na gore za PRO modele.

Poslednja izmena:
Flight je napisao(la):
Noki je poprilicno u pravu, malo je doduse u svadji sa pravopisom, ali dobro.

@ Gedza, videcemo da li ce stici 30-ak komada, bilo bi lepo, ali opet sigurno ce da kostaju od 160 eura pa na gore za PRO modele.
Pa nema sta da se vidi. Dobio sam specifikaciju robe koja je stigla na carinu i tu lepo pise 30 komada(ne 30=tak, vec tacno 30). Za cenu ne znam, ne kreiram je ja, ali predvidjam da ce biti oko 165e (+-5e) za taj model koji stize. Takav je odnos cena i za ostali HW u odnosu na nemacko trziste.

MSI ATI Radeon RX1600PRO TD256E - 201.00/166.12
MSI ATI Radeon RX1600XT T2D256E - 239.00/197.52
Cene sa i bez poreza.
Inace potraznja dosta velika pa i cene rastu u proteklih nedelju dana...

Falcon je napisao(la):
Cene preko za ove dve kartice su 125$ za PRO model i 180$ za XT model. Ko nas nema sanse da bude toliko ni u evrima, kao sto ZorMi vec potvrdi... :crash:
Nisam ni hteo da naručim. Možda bi u praksi ispala cena kao u Hrvatskoj 210e mada pre bliže 220e. Na vratima fabrike su tražili $190 (158e) za min. pakovanje 10 komada. Pa redom: banci toliko, špediteru ovoliko, carini onoliko, ležarina, taksa... dok stigne u magacin naraste reda 175e + PDV = 205e, pa ispod 215e ne vredi truda i to ako bi otišlo svih 10 pre nego što sidje cena ispod 200e. Čekamo sledeću ponudu kad naprave dovoljno. Ko od uvoznika ima bolju procenu i više hrabrosti... :d samo napred. :type:

To su PCIe verzije pretpostavljam,da li neko mozda ima informaciju da li ce biti AGP verzija?

Odlicno te se javili i ljudi koji znaju kolike ce biti cene, nista, kod nas ce to biti povoljno za kupovinu tek za koji mesec.

Pozdrav svima!

Nazad
Vrh Dno