Šta je novo?

X1600PRO u CrossFire radu-REZULTATI!!!

• Začetnik teme Začetnik teme neogeo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Za test su koriscene dve PowerColor X1600Pro graficke kartice na difolt frekvencama VPU/MEM=500/800. Koriscen je ATi DD v6.6 i enejblovana CrossFire opcija u CCCu!!! Radjeni su samo gejm testovi u rezoluciji 1024x768 iskljucivo. Evo konacno rezultata pa uzivajte:

3D03.GIF3D05.GIF3D06SM20.GIF3D06SM30.GIF

P.S. Slede testovi sa jednom X1600Pro (znaci bez CrossFirea) i jos po nesto!!!

nVidia 7600GT:smash: ATi X1600Pro CrossFire !!! :eyebrows:

Poslednja izmena:
Jesu ovo realni testovi ili sta??? Cista sintetika... mislim sta reci

p.s. a i nisu neki rezultati

The_Grunf je napisao(la):
... p.s. a i nisu neki rezultati

kako nisu, pa to su rezultati na nivou x1800xl.

zorz je napisao(la):
Za test su koriscene dve PowerColor X1600Pro graficke kartice na difolt frekvencama VPU/MEM=500/800. Koriscen je ATi DD v6.6 i enejblovana CrossFire opcija u CCCu!!! Radjeni su samo gejm testovi u rezoluciji 1024x768 iskljucivo. Evo konacno rezultata pa uzivajte:

Pogledajte prilog 14892Pogledajte prilog 14893Pogledajte prilog 14894Pogledajte prilog 14895

P.S. Slede testovi sa jednom X1600Pro (znaci bez CrossFirea) i jos po nesto!!!

nVidia 7600GT:smash: ATi X1600Pro CrossFire !!! :eyebrows:
Zashto si radio sintetiku??? I sam si rekao u nekom drugom thread-u da to nije merodavno... :wall:

ma lik ne zna ni sta je sintetika, a sta realan test.
bitno je da zna da x1600pro crossfire unistava 7600gt :S:

Ser_Zile je napisao(la):
ma lik ne zna ni sta je sintetika, a sta realan test.
bitno je da zna da x1600pro crossfire unistava 7600gt :S:
Ja sa jednom 7600GT imam 14300 u 3DMarku03, tako da ne vidim u cemu je poenta dve x1600 karte.

Ma covek je u zescoj zabludi(Gresis, ovaj silno gresis sine) 😀 .Na osnovu rezultata u linku koji sam postovao 2x1600pro CF su u vecini slucajeva par procenata brzi od singl 1600XT.E sad posto sam nekoliko meseci imao taj isti XT (HIS ICQ 1600XT turbo) znam koji je odnos izmedju 7600GT i 1600XT:wall: . Ali dzaba covek hoce da dokaze da je 2x1600pro brze nego 7600gt, cak je negde i napisao kako je 1600XT brzi od 7600GT :d :d.Jb ga leto je, visoke spoljne temperature 😡 😡 , treba shvatiti ljude 😀😀

shvatice covek vremenom da je bacio pare, nemojte dzabe da ga napusavate...

A imao je jos i lepu prednost u procesoru... ali dzaba ti...

Ostaje jos da cekamo da objavi rezultate jedne X1600 Pro kako unishtava 7600GS!

Skor u 3Dmark 2003 je prilicno slab, toliko poena sam imao sa MSI 6800 vanila, doduse zestoko occ i otkljucanu 16/6, ali jos pre skoro 2 godine!!

Poslednja izmena:
sasamil je napisao(la):
Zaista nerazumem cemu reci pajser, rogovi, nema pojma... Meni je drago da je neko istestirao CF sa X1600pro karticama, e sada kakve su performase i dali se isplati ste to moze daleko lepse da se prokomentarise bez uvreda....

Ma nije to problem, mogao je naci gomilu CF testova na net-u i ne bi morao sve ovo da radi. Inace sli/cf sa slabijim karticama nema neke koristi, vec su ljudi rekli da je bolje kupiti jednu jacu, cak i ostane nesto para a rezultati bolji, ne vuce toliko struje a i manje buke u kucistu. Inace ne znam sta je sa CF, da li je do same tehnologije ili drajvera ali cesto se desava da u real gaming testovima cf bude sporiji od single-card rjesenja???

pozdrav

Daj bre ljudi ubiste coveka, ovako ako su to rezultati na x1800xl nivou onda je prosao super |400 yura vs 200|. E sada druga stvar je ta sto se *****ao i poleteo ono kao fency izgled, crossfire kombinacija, 2 vs 1, sigurno je bolje, ma fcuk 7600 gt i uzeo covek 2 x1600pro.Velika greska, sada vidi da 7600 gt objasnjava.
OK neka se igra sa ovim, tako je kako je, sledeci put nemoj da te mrzi da trazis i gledas rezultate po netu, postedis se ovakvih komentara i sramote + kupices ono sto je bolje.
pozdrav

Poslednja izmena:
Zar je moguce da su svi izgubili smisao za komunikaciju i okrenuli se samo uvredama i ogovaranju??

Ti kao da nisi bio na forumu odavno? Nisu oni mislili ništa loše, no ponekad se zaborave 🙂
CF ti je jako loš izbor, jer još nije sazrio. Tek high end grafičke ima smisla upariti, bez obzira jeli u pitanju SLI ili CF. Ako već mora biti ATI, zašto nisi potražio X1800GTO?
Ne isplati se biti pristrasan.

Evo FRAPSa iz pojedinih igara. Igrice su poterane na najvisim setovanjima detalja u 1024x768. Uskoro slede OBLIVION, FEAR, PRINCE3, HalfLife2...
P.S. Nisam probao kako radi samo 1na kartica ali cu probati i to pa cu postovati. Inace ploca obara PCIE magistralu na 2x8 tako da kartice rade u PCIE 2x8 a ne u 2x16 rezimu!!!. POZDRAV!!!
egt.GIFfar1.GIFsc.GIFTimeShift.GIFTombRider.GIF

P.P.S Lepo sam vas zamolio bez uvreda i prozivki! Posaljite vasa iskustva sa SLi-jem ili bilo sta drugo nego sto me bez razloga napadate i blatite. SRAMOTA!!!🙂

Poslednja izmena:
P.P.S Lepo sam vas zamolio bez uvreda i prozivki! Posaljite vasa iskustva sa SLi-jem ili bilo sta drugo nego sto me bez razloga napadate i blatite. SRAMOTA!!!
He,he ,he pogresno si shvatio komuniciranje na forumu. Po ovom ja mogu da napisem bilo sta npr"XT1900 i 7900GTX su ocajne kartice i kod mene S3virge bolje radi , molim bez prozivanja" i da me bole uvo. Ne ide to bas tako, znaci treba da stojis iza svojih izjava i da ne "lupas gluposti" 🙂 Za ove shotove nisam siguran u kojem su formatu, ali ocajno izgledaju. Nesto nisam ubedjen da su to najvisa setovanja, tacnije za FARCRY sam siguran da to nije maximum.
P.S. Ovo nije prozivanje i vredjanje,ali ako ceo svet tvrdi jedno (gomila testova na netu), a Ti nesto sasvim drugo, onda je sasvim normalna reakcija mene i ostatka foruma na tako nesto .
Pozz

Poslednja izmena:
SVI SHOTOVI SU U MAX HIGH DETAILS 1024x768("GIF format", Trilinear) ali bez ukljucenih AA, AF i dr. a sa MipMap Details na High Performance... POSALJITE VASE BILO KAKVE REZULTATE iz FRAPSa pa ih postujte da se vide!!!

Poslednja izmena:
He, he pa ja sam sa eVGA 7600GT CO karticom imao u proseku 55 FPS-ova u Far Cry-ju 1.33 i to sve sa ukljucenim 4xAA i 8xAF. Naravno ja sam merio prosecan fram reate a ne pojedinacan. To sto si stavio screenshot sa ukljucenim FRAPS-om ne mora nista da znaci jer FPS moze da raste i da opada naglo, jedino je merodavan prosecan FPS. Kada ukljucis neku igricu pritisni F11 da bi pokrenuo FRAPS-ovo brojanje FPS-ova, nakon nekoliko minuta igranja ponovo pritisni F11 i kad izadjes iz igre ides u instalacioni folder FRAPS-a pa pronadjes njegov log file i tamo mozes da procitas average FPS.

Poslednja izmena:
E pa GIF u 256 boja.... Postuj JPEG, a za FarCry instaliraj patch 1.31 da bi mogao da pravilno da radi na novijim karticama...

Pazi, to iz "prve ruke" si mogao da vidish do sada na 100 i jednom mestu ukljucujuci i link koji sam ostavio gore (ti ljudi su stvarno objektivni i ne favorizuju nikog plus mislim da su (bez uvrede) malo kompetentniji za testiranje od pokretaoca ovog threada). Zorza jesu iznapadali, ali ne vidim shto je sad to toliko neobicno kad se ista stvar deshava svaki put kada neko napishe neshto tipa :

zorz je napisao(la):
nVidia 7600GT :smash: ATi X1600Pro CrossFire !!! :eyebrows:

... i onda se nadje josh neko sa extra izjavom :

gozilla je napisao(la):
kako nisu, pa to su rezultati na nivou x1800xl.

... i shta ocekivati od threada posle toga osim klasicnog ATI vs. nVidia BullzShit-a ? Cinjenica je da te dve X1600Pro karte u Crossfire-u ne sluze nicemu, a i cinjenica je da Crossfire primarno nije smishljen za low-middle end karte, vec je implementiran na njih zbog marketinga... Na kraju krajeva, ovo i jeste javni forum na kome svako moze da napishe svoje mishljenje, ali se josh uvek donekle insistira na objektivnosti koju nazalost vecina ucesnika ne poseduje...

@Zorz : BTW, mozesh da uradish 256color gifove sa opcijom "perserve exact colors" i imacesh dosta kvalitetniju sliku, al opet, jpeg je mnogo bolja opcija za ovu primenu...

Poslednja izmena:
Stvarno ti nisu neki rezultati... evo meni na x800... jeste da je u 800x600... dobijem 12300 poena a u 1024x768 dobijem 10000 poena oc 430/1000... a i nasao si na kojim igrama ces da testiras pa to su sve starije koje rade dobro i bez SM3.0... stavi neke novije igre... hitman blood money na primer... a da a sta je 3dmark05...

zorz je napisao(la):
Evo FRAPSa iz pojedinih igara. Igrice su poterane na najvisim setovanjima detalja u 1024x768. Uskoro slede OBLIVION, FEAR, PRINCE3, HalfLife2...
P.S. Nisam probao kako radi samo 1na kartica ali cu probati i to pa cu postovati. Inace ploca obara PCIE magistralu na 2x8 tako da kartice rade u PCIE 2x8 a ne u 2x16 rezimu!!!. POZDRAV!!!
Pogledajte prilog 15017Pogledajte prilog 15018Pogledajte prilog 15019Pogledajte prilog 15020Pogledajte prilog 15021

P.P.S Lepo sam vas zamolio bez uvreda i prozivki! Posaljite vasa iskustva sa SLi-jem ili bilo sta drugo nego sto me bez razloga napadate i blatite. SRAMOTA!!!🙂

ovo je smesno. 7600GT JEDAN, znaci ~210e (za vas smrtnike muhahah) u 1280x1024 daje bolje rezlltate nego te dve karte 2x120e = 240e ciste propasti

3DMark03, 7600GT

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    31.4 KB · Pregleda: 84
P.S. Fraps inace i ja ponekad koristim u cisto zbog sebe ali je jako glup program jer se jako lako prevari... Pustis film u pozadini dok igras igru i on ti odmah uracuna tih 25 FPS vise 😉 Eto sad znate i to.
Ne kazem Zorz vara (on nama pojma ni sta prica a ne da zna da vara) ali majko mila sta ja da vidim na onim slikama?!? Mrzi me da instaliram Far cry, imam i save-ove negde pa da mu pokazem kako ovo moje copavo radi 😀
Jos nije ukljucivao ni AA ni AF a kaze MAX podesavanja. Na ultra hi sam igrao jos na 6600GT... On i ne zna kako to da ukljuci a pali narod ovde 😉
Molim Admine da reaguju da se na ponovi slucaj sa Baltazarom :d
Zakljucavajte, brisite... Sve moze! Samo da ovo ne gledamo...

Nazad
Vrh Dno