Šta je novo?

X1600 u AGP varijanti

Carina, PDV, gradske, opštinske i druge takse, taksa za razvoj železnice, podmazivanje da roba ne bi dugo cekala prilikom uvoza itd. Sve u svemu to na kraju i nije toliko skupo, mogla bi tu još neka globa da se doda, kad se ima par stotki za karticu biće i za napaćenu birokratiju.

U SK je bas i nisu pohvalili, kazu (za PCI-E) da je tu negde izmedju 6600 i 6600GT sto i nije nesto preterano :D , a za AGP ce performanse ici jos dole

Poslednja izmena:
Isprobana malo pre. Ide uz jednu stariju mašinu kao upgrade (za ponedeljak).
3Dmark03 nešto preko 6200
3Dmark05 nešto preko 2500.
Sve na defaultu. Driveri 5.13
E sada pre nego što počnete da bacate drvlje i kamenje da napomenem da je mašina sledeća:
2.4 Celeron FSB400,
256DDR PC266 i
ploča sa intelovim 845PE čipsetom koji podržava samo 4xAGP!!! :S:
Znači tuga jedna.
Sutra ću da je ubacim kod sebe na 865PE i 3.0 notrhwooda. Pazi kada sam ubeđen da će rezultati drastično da skoče. A kako li bi tek bilo sa nekim AMD64 CPUom to je tek pitanje :eyebrows: . Na ovom Celeronu ga najviše kolje ******sko mali FSB.
Ako budem imao vremena probaću i malo da je OC...a i CPU koliko toliko, čisto da vlasnici AMD64 mašina imaju kakvu takvu predstavu koliko je karta dobra (poznato je da Semproni64 i AMD64 mogu da guraju FSB, malte ne, koliko hoćeš :d ).
Ajde pa do sutra (već je Nedelja :wall: ).
Pozdrav. :wave:

E svaka ti cast. Testiraj to na malo boljoj mashini...i sa cat 6.1. Shalji rezultate i za OC npr. garant moze 600/810 ..trebalo bi..

Inache na ovom Celeronu su rezultati blagi ochaj...ddr na 266Mhz...ma idi a i AGP 4x. To ide preko Railto mosta....a pitanje je kako to radi na agp4x...

ivica je napisao(la):
E svaka ti cast. Testiraj to na malo boljoj mashini...i sa cat 6.1. Shalji rezultate i za OC npr. garant moze 600/810 ..trebalo bi..

Inache na ovom Celeronu su rezultati blagi ochaj...ddr na 266Mhz...ma idi a i AGP 4x. To ide preko Railto mosta....a pitanje je kako to radi na agp4x...
Ih bre, nemo tako...pa rekao sam da je to za neku mušteriju ;) . Ja evo idem do firme po 6.1 drivere i karticu, pa da se igram malo večeras... a i da kačimo neke nadam se bolje rezultate :eyebrows: .
edit:
Zaboravih da napomenem. Na gore pomenutoj mašini koju "gura", ili bolje rečeno tegli, JNC 300W, plus DVDRW, DVD, HDD 80GB i Floppy, kartica dođe samo do samog početka instalacije Win XPa, da bi posle pritiska "any key" ostalo sve crno. Već na LC Poweru 350W Silencer sve radi kako treba. Znači, "ponosni" vlasnici JNCa, ANSa, RexPowera i sličnih "tridesetineštoevrazakućište", moraju da rade mali upgrade. :d
Toliko.

Poslednja izmena:
Ma dobro je...nadam se da ti mushterija ne chita ove postove...:D Na onom kineskom site-u si bili donekle ok rezultati..mada fali taj shlag na torti...cat 6.1
Rezultat na pod 6200 marku 03 na tom Cely-ju ajd nekako i da prodje...chak shto vishe i dobar je... al' ovih 2500 markova 05..ne bih rekao...sem ako to nije na marku 05 u 1280x1024...mozda ti je to promaklo..
Samo ti to dobrano izvrti na tom northwood-u...

P.S Nemoj da se igrash...da sa tim x1600pro na JNC-u...;)

Našao na XS-u rezultate za Mark2003 i 2005 baš za Sapphire X1600Pro PCI-E ... tamo je tip uspio memoriju dobiti na 900Mhz :smash: link

Meni izgleda najbolja kupnja za PCI-E Gigabyte silent pipe ... em je najjeftiniji (oko 126 E u Hrvatskoj), ne čuje se, a i dobar je clocker kako čujem (570/920 je uspio neko na PCEkspertu dobiti)

ivica je napisao(la):
Rezultat na pod 6200 marku 03 na tom Cely-ju ajd nekako i da prodje...chak shto vishe i dobar je... al' ovih 2500 markova 05..ne bih rekao...sem ako to nije na marku 05 u 1280x1024...mozda ti je to promaklo..
Samo ti to dobrano izvrti na tom northwood-u...

P.S Nemoj da se igrash...da sa tim x1600pro na JNC-u...;)
Pa donekle si bio u pravu. Tih 6200 ispostavilo se i nije toliko loš rezultat. U atachmentima može da se vidi i zašto. U 05ici je skok drastičniji (ne proveravao sam i ja da slučajno nije 1280 ;) ).
Test konfiguracija je bila sledeća:
CPU 3.0 Northwood
MB Asus P4P800 SE/GD (i865PE)
Memorija Kingmax Hardcore 2x512
PSU LC Power 6550G-2.0
Kartica već poznata Sapphire X1600PRO (GPU500/MEM400)

Nažalost svoj box kuler sam pozjmio kolegi a sebi sam uzeo neki sa Celerona 2.0 :S: . Tako da mi je CPU već na FSB220 zakivao (ineče ide do 3.5 na vazduh -no problem). Mada i u sobi mi je kao u sauni jer mi je sestrić tu (3 godine). Sve u svemu OC CPUa...ZANEMARLJIV.
I još jedno nažalost, ali u vezi same karte. Izgleda da je ovaj primerak ne toliko fleksibilan za OC. GPU sam poterao i na nekih 570, ali stabilno (čitaj za testiranje) i sigurno (čitaj sutra ide mušteriji pa ne bih da se zezam) do 550. Memorija...blagi očaj-214mnz. Uspeo sam da je poteram i na 230, ali posle prvog zabadanja i zelene slike na monitoru, odustao sam od rizika. Inače memorija je Infinion 2.5ns.
Ajde ako se setim još nečeg napomenu ću kasnije.
toliko za sada i...

Prilozi

• 3Dmark03.JPG
    3Dmark03.JPG
    23.2 KB · Pregleda: 91
  • 3Dmark05.JPG
    3Dmark05.JPG
    21.1 KB · Pregleda: 91
E sad je OK. Ali primerak za OC nije bash najbolji...ali dobro. Ugradi je choveku da se igra. :D Ochekivao sam 4k markova05....ali dobro je i ovako. Za memoriju sam vec znao da ne moze mnogo...Ipak je 2.5ns ..da je 2ns bilo bi sigurno vishe...Latencije su sigurno zategnute na njoj a i tajming joj je bash za 400Mhz. Malo si izgleda izgreshio u postu. Valjda si mislio da je ide memorija do 414Mhz->828MHz ddr2

Pozdrav

ivica je napisao(la):
E sad je OK. Ali primerak za OC nije bash najbolji...ali dobro. Ugradi je choveku da se igra. :D Ochekivao sam 4k markova05....ali dobro je i ovako. Za memoriju sam vec znao da ne moze mnogo...Ipak je 2.5ns ..da je 2ns bilo bi sigurno vishe...Latencije su sigurno zategnute na njoj a i tajming joj je bash za 400Mhz. Malo si izgleda izgreshio u postu. Valjda si mislio da je ide memorija do 414Mhz->828MHz ddr2

Pozdrav
Pa baš to, i nije neki primerak za OC. Ali, stojim i dalje iza mišljenja da bi se na nekom A64 + FSB na 250 odlično pokazao. Ubio bi više od 4000.
Ma znam za memoriju, ali moć navike "iz vremena" DDRa. Znaš ono Ati tool pokaže 250 (na 9550GE/TD) ali to je kao 500 "pravih"...u DDRu. E sada je ono 414 pisalo u ATI toolu, a ja po navici samo prepisao. Kada smo već kod toga OC grafičke na onom Celeronu nije dao nikakve rezultate. Jedva 200 bodova na 2005ci, naspram 1400 koliko je dobijeno sa punom četvorkom. Usko :bottle: ovaj celeron :D .

Misljenje

Sta mislite kako bi ova kartica (Sapphire x1600pro agp) legla u sledecoj konfiguraciji:
Epox EP8RDAE nforce2
3x256MB single chanel
XP2400+ (lagano oc na 2175MHz, FSB145x15)
i kakve bi rezultate mogao da ocekujem?

Ili da ipak uzmem ASUS N6600/TD/128 i da ga malo kloknem na 420/640 bez flesovanja biosa
koji trenutno mogu da kupim za 115,7EURa
(mada me do bola mrzi da reinstaliram masinu u kojoj sada imam Sapphira 9600 non-pro)?

Pozdrav

Bila bi vjerojatno bolja od obične 6600, ali za njenu cijenu moža bolje dati koju kintu više za 6600GT. Zašto bi trebao reinstalirati?

Ace Rimmer je napisao(la):
Bila bi vjerojatno bolja od obične 6600, ali za njenu cijenu moža bolje dati koju kintu više za 6600GT. Zašto bi trebao reinstalirati?

Kada ti je jedini izbor od 6600GT-a MSI 6600GT za 182EUR-a u gradu u kojem ja zivim (Nish)...
(sta reci za provinciju a ne slagati). A bas mi se ne da tolika lova ...

Ma znam da nije neko preterano cimanje kada se sa ATI-a prelazi na NVIDIA-u, ako se dobro ocisti sistem od starih drivera, ali me bas mrzi ...
Voleo bih samo da nesto bocnem i da to odmah radi (vec imam dignute Omega 6.1) ...

Zasto ne stavis mnozilac na 10 a fsb na 200 bez dizanja voltaze i radice ti mnogo bolje nego sad.
Legla bi sigurno bolje od 6600

SPEEDY_KG je napisao(la):
Zasto ne stavis mnozilac na 10 a fsb na 200 bez dizanja voltaze i radice ti mnogo bolje nego sad.

C c c, opet ima onih koji su spavali a i dalje spavaju na casovima :d

Stavio bi on sigurno na 10x ali mu je procesor zakljucan pa nista od promene mnozioca.

A odkud ti znas da je njemu zakljucan procesor?
Ja sam video nekoliko 2400 i svi su bili otkljucani , pa sam zato i rekao.

Izvini na zakasnelom odgovoru, ali ovaj xp2400+ je kupljen kada su poceli da povlace Bartone i kada se pojavio smrdljivi Sempron, tako da je mnozilac stvarno zakljucan na 15x, ali odosmo u offtopic.
Jel moze neko da mi kaze ko uvozi Sapphire x1600 pro agp, da bi znao koga da jurim za nabavku.

Pozdrav

PopS je napisao(la):
Kada ti je jedini izbor od 6600GT-a MSI 6600GT za 182EUR-a u gradu u kojem ja zivim (Nish)...
(sta reci za provinciju a ne slagati)...

Pa kad se svi vezujete za Pakom...
Prodavao sam Innovision 6600GT, bila je u MP oko 165€. Nema vise, planulo.

Nazad
Vrh Dno