Šta je novo?

X11 Coin [XC] ( POW & POS )

maxa2x

Cenjen
Učlanjen(a)
17.12.2013
Poena
169
Ljeto nam jos uvijek nije pokazalo svoje zube, a vec sad vecina nas ima problema sa rashladjivanjem svojih masina. Duvanje po cijeli dan i stavljanje hladnih obloga nam nece pomoci kad nam sunce ugrije na 40 C i zato u potrazi za necim isplativim za kopanje, a ne tako nasilnicki nastrojenim kao scrypt novcici, ugledah trenutno zanimljivu alternativu. Vec neko vrijeme mi ovaj novcic privlaci paznju i prije nekoliko dana sam poceo da ga pomalo kopam, a od jutros sam se punim kapacitetom i svim raspolozivim sredstvima srucio na njega. Dame i gospodje :) predstavljam vam X11 COIN (XC).

Evo i nekih tehnickih specifikacija:

Algorithm: X11
Total coins: 33.3 Million - 100,000 POW Blocks @ 333 Coins per block
Block Times: 90 Seconds
POS interest: 3.33% per year
Min stake time: 8 hours
Max Stake time: 30 Days
Anonymous Transactions: In Development
Payment Cards: In Development
Android Wallet: In Development
BlockChain v2.0: The blockchain is more than just money...

Trenutno je u samom vrhu isplativosti sto se tice kopanja, a sudeci po vremenima koja nam dolaze mislim da nase ovaj novcic ne bi trebao iznevjeriti :)

Ako ga SAJ nije aminovao nema od njega nista, eno MAX se muci jadnik ne moze da umre. :)

Imace pokazuje da je mreza na X11coin-u 500GH/s a sa isplativosti je tu negde kao DRK. Za dva dana mu je diff otisao sa 1,5k na 6k. Trebalo bi nakopati koji komad dok se neresi ova situacija sa forkom DRK-a.
Opasno X11 novcici preuzimaju primat.

S tim diff-om je kasno za kopanje. To je problem kad isplativost skoci toliko mnogo.

S tim diff-om je kasno za kopanje. To je problem kad isplativost skoci toliko mnogo.

Kad skoci isplativost jedog onda ne dugo zatim skoci i isplativost drugog jer padne diff, tj povuce snagu. To je dobro. Mislim da bi da trebalo malo kopati jer mu je trenutna cena oko 0.5$ a ako bude bio neki dobar pump na 2$ da ima sta da se zalivadi.

A kako je to isplativ kao DRK, ja sa 3.2 mhs scrypt snage, tj sa ovim novim minerom oko 14 mhs x11 snage, dobijam na coinmine.pw oko 1 LTC dnevno, i to sa ovim diffom od 6500, a juče i prekjuče iskopao oko 5 LTC-a

Kad skoci isplativost jedog onda ne dugo zatim skoci i isplativost drugog jer padne diff, tj povuce snagu. To je dobro. Mislim da bi da trebalo malo kopati jer mu je trenutna cena oko 0.5$ a ako bude bio neki dobar pump na 2$ da ima sta da se zalivadi.

Mnogi novčići su imali pump na startu (tako možda i ovaj) a onda su odumirali kako je vreme prolazilo...

A kako je to isplativ kao DRK, ja sa 3.2 mhs scrypt snage, tj sa ovim novim minerom oko 14 mhs x11 snage, dobijam na coinmine.pw oko 1 LTC dnevno, i to sa ovim diffom od 6500, a juče i prekjuče iskopao oko 5 LTC-a

Pa ti dodji juce :)
Situacija se menja stalno!

Jos nekih 200 blokova i gotovo. Ko kop'o, kop'o :)

Šteta što ovo nisam kopao ranije :( mogo sam da budem na konju sad se kopa 4x manje u pos fazi, asici su odmah uzjahali multipoolove, ako se neduplira cena odustajem....

24 Hr Volume
5241.674 BTC

24 Hr Low
0.00163000

24 Hr High
0.00384700

Last Price
0.00380000

Eh da sam imao sa cim kupiti kad sam planirao :) a ovako se sad moram osloniti na ovo sto sam nakopao :)

Kupio pre nedelju dana 300 komada za 0.03 BTC, prodao za 0.09 BTC, bio skroz zadovoljan ucinkom. Ne zelim da ubacim u calc koliko sada vredi tih 300 :D

Poslednja izmena:
Ja sam htio kupiti na poloniex-u jos kad je bio 0.0018.... ali nisam imao s' cim :D sve u alt valutama misa im :) tj. ima sam za par komada :p

Gle mintpal, izgleda ko berza u filmovim kad se svi deru i masu nekim papirima. :d

Koja zurka na MP...pljuste BTC-ovi kao da su za dzabe...:zgran::zgran:

Cita neko temu? Tvrdili su da radi anonimno slanje, ne znam da li je tako u praksi.

:laugh: Da da to je to.
Sad vidim gde odose pare od dark-a.
Padaju wallovi od 50 btc-a ko iz sale, ako pregaze ovaj od 70ak na 0.0045 onda ode na mesec.

edit: Gotov je i taj wall.

Poslednja izmena:
Nadam se da je neko uspio napraviti malo veci stek spreman za istovar :)

Izisao na 0.0042. Uh al ce ovde neko da place.

Poslednja izmena:
Poloniex imao lag, rade nesto na serveru, kasnio je sa cenom. Malo je bio rizik da ne pukne bas tad sajt, ali isplatilo se - 0.0223 BTC za 7 minuta :)

2rcalvp.jpg

Sve to zbog jedne (crne) fedore... :D

Krenulo je kad je to objavljeno na DarkCoin twitter profilu. Prilicno nizak udarac, ali uzeli su im ogroman deo ulagaca, pala cena DRK ispod 0.01, verujem da nisu mogli da odole iskusenju da sahrane XC.

XC dev kaze da to nije koristeno, kaze da ce ponuditi review koda. Da li kupuju vreme da rasprodaju stek ili je sve OK, videce se.

Da li neko zna sta se desava u ovoj fazi novcica? Da li je nekako moguce dobiti neke novice za odrzavanje mreze? Kada se startuje wallet dobijam poruku Minting. Your weight is xxx, Network weight is xxxxx, Expectef time to earn reward is 4 hours? Sta to konkretno znaci, da li je potrebno stalnoi drzati ukljucen wallet? Sta predstavlja stavka Stake?

Vrh Dno