Šta je novo?

X10 dobio 2.3.3

toogood

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2008
Poena
440
Živeli sonyjevci...definitivno pravi korak jer je koristenje telefona ubrzano za 20-30 posto...optimizacije radi...mnogo stvari je unapredjeno i telefon je dobio na kvalitetu..

Ko ima x10 pod obavezno preporucujem jer dobija drugi mnogo bolji telefon!

Sent from my X10i using Tapatalk

može li ovo na x10mini pro :(?

kontam da ne može, a ako si upućen, molio bih te ako možeš da podeliš neki link sa mnom kako da rutujem x10 mini pro i tako to, jer apsolutno nigde nisam našao...

Nazalost ne...update je regularan preko pc companiona...za mini pro nisu izbacili i neće kako su najavili update za 2.3

Ok xda ja sam išao na oficijalni rom...

Delim tvoje impresije novim romom za X10.Tek sad X10 pokazuje svoje pravo lice, sve je tecnije i brze.

Šta je na kraju bilo sa Multitouchom na X10, da li su uspeli da ga osposobe ili ipak hardver ne podržava?

Nista od multija, jos uvek je dualtouch samo malo doradjen pa mnogo lepse reaguje.

A pa dobro, DT je sasvim dovoljan u 95% slučajeva :)
I dalje jedan od najlepših android telefona, ali mi je nedostatak barem dualtoucha uvek smetao.

Ako još niste instalirali neku kastom 2.3 verziju, sad je pravo vreme :) 50+ FPS uncap čini da UI leti, a i generalno sam impresioniran kako je "matori" X10 brz sa novim softverom plus što je baterija sasvim solidna.

Jel imas neku preporuku? Meni prvo na pamet pada Wolf.

Ja sam na FreeX10 jer inace preferiram AOSP fazon, ali probao sam Wolfovu varijantu i radi odlicno.

jel moze kratko objasnjenje kako se ubacuje development ROM na x10?

Treba mi auto punjac za xperiu x10. Posto sam shvatio da iriginalni necu pronaci kod nas. Krenuo sam da gledam one kineske sa usb portom na jednoj strani. Cuo sam da nisu dobri po bateriju jer im napon dosta varira. Da li postoji neki autopunjac za htc koji takodje ima usb na jednoj strani pa da prikacim kabl od mog punjaca. Kapiram da mogu da se razlikuju samo po amperazi, a to ne steti bateriji u nekoj velikoj meri. Sta da radim?

PS. Zvanican update preko PC Companiona jel dostupan kod nas? Pokusao sam sinoc, nema nikakvih novosti..

Poslednja izmena:
Ja sam skinuo regularno update preko companiona...

Meni kaze da vec imam najnoviji softver. Ne kapiram u cemu je fazon

Treba mi auto punjac za xperiu x10.
Ja sam kupio neki kineski za Aple, u paketu je bio auto-punjač i običan za 230V (+ kabal za iPhone, koji ne koristim). Oba rade bez problema pola godine. Na duže staze nemam pojma.

Meni kaze da vec imam najnoviji softver. Ne kapiram u cemu je fazon

U telefonu mora da bude stock 2.1 rom (ne rutovan) da bi PC companion ponudio update, pod uslovom da ti telefon nije sa neke mreze za koju update jos nije izasao.

Kupljen je u mtsu, ali nije bio zakljucan. I kada sam upejtovao sa 1.6 na 2.1 bilo je sve regularno. Sinoc nije hteo da proveri za update, a sada kaze da imam najnoviji -.-

Nema svrhe čekati da se pojavi apdejt baš za tvoj region, a ima sjajnih ROMova koji rade bolje od "fabričkog". Lako je.

Jel ima neki ROm na kome SVE radi i ne cucla bateriju kao lud, za X8? Potrebno mi je slanje slika MMS-om, a na par kuvanih romova to ne radi.

ja mislim da ni na romovima za x10 ne radi bas sve sve...ali su mnogo brzi i bolje koriste resurse...da li postoji rom koji je otkljucao x10 tj. da mozes da menjas brzinu procesora i druge zanimacije

Odradio sam zvanicni update na 2.3.3 i ne odgovara mi bas nesto pa sam hteo da ubacim custom rom. Prilikom instaliranja novog roma iz recovery-a javio mi se neki problem "E:Can`t mount /dev/block/mmcblk0p1.. pokusavao sam sa drugom sd karticom i ista stvar....googlao sam i pronaso neka resenja za ovaj BRICK, e sada mi je zapelo kod fastboota, sve sam skinuo sto je potrebno za komp, i preko cmd-a ga dovedem do fastboota ali kada kucam neke komande za fastboot u cmd-u pise waiting for device.

jel moguce ubaciti custom rom preko nekog programa sa kompa jer me zeza recovery??

Imas FlashTool pa probaj sa njim mada, ja ti predlazem da preko PC Companiona lepo ,vratis zvanican 2.3.3 ,rutujes ga i instaliras zdzihu's xRecovery-0.3-GBready (radi bez greske).Napravi backup iz xreca i posle do mile volje probavaj romove.

druze meni je u telefonu zvanicni 2.3.3, jer sam ja posle zvanicnog apdejta odradio downgrade sa aZuZu preko flashtool-a i rutovao i instalirao xrecovery-0.30gbready takodje preko flashtool-a i kada sam hteo da isprobam neki rom kada idem da odaberem rom sa SD kartice on krene ucitavanje i izbaci ono "E:Can`t mount", pa sam trazio nesto na xda i izgleda da je to neki brick sa karticom, i trebam preko adb/fastboot da odbrikujem ali ne mogu staviti telefon u fastboot mod, tj ne znam kako se to radi, evo link koji sam naso http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=700734.

e sada jel moze preko nekog programa, recimo flashtool-a, da se instaliraju custom romovi? jer je telefon i rutovan i intaliram xrecovery ali eto problem je brick sa karticom. Ja kada pokusam preko flashtoola da ucitam neki custom rom on ga ne prepoznaje, da li mozda treba promeniti zip. u neki drugi fajl?

Aha, nismo se razumeli.X10 ne ide u fastboot a za flashtool ti treba ftf.E sad ,uglavnom svi custom romovi su pravljeni za xrec tj. zip.Jel si probao neki drugi rom?Jel si probao da reinstaliras xrecovery?

resio sam problem.

prvo sam odradio preko flashtool-a downgrade na 2.1 i onda isti postupak za root,busybox,xrecovery i sada evo menjam razne romove, sve radi savrseno.

A sa zvanicnim 2.3.3 nije htelo nikako, i reinstalirao sam xrecovery par puta i radio update 2.3.3 mnogo puta, ali eto nakon downgrade na 2.1 sve radi savrseno.

e sada ako moze neka preporuka za neki custom rom? pozdrav

Znaci radi,super.Ja trenutno koristim Spaarc's GingerScape 001 ,bas sinoc stavio da probam i mogu da ti kazem da je odlican i preporuka za CM7-ZMOD Cyanogenmod 7.

Nazad
Vrh Dno