Šta je novo?

X-FI Xtreme Music problem sa zvukom

nedpetrov

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2006
Poena
301
U masini imam X-Fi XtremeMusic zvucnu,na Gigabyte DS3 rev3.3 ploci,na zvucnu su zakacenu Microlab H500 5.1 sistem sa pojacalom koje ide uz njih. Problem sa zvukom se javio pre jedno 6 meseci i dalje je u toku. Skidao sam drivere nove za nju, zvanicne Creative i nezvanicne Youppax drivere, probao vise verzija, reinstalirao sistem pa opet stavljao sveze drivere itd. Imam XP i Windows 7 u dual boot-u. Problem se javlja na oba sistema.
Cuje se los zvuk,nekako progutan,zamucen i konstantno prekida zvuk na tom zvucniku posebno ako se pusti neki Youtube snimak ili video (prosto secka zvuk) i krchi ili krcka pride a isto je i sa mp3-em.
Menjao sam i redosled povezivanja zvucnika i normalno u tom slucaju se prenese sve to,samo na drugi zvucnik.
Ostali se normalno cuju.Tj.neki glasno neki manje glasno sto je normalno jer su neki prednji a neki zadnji u 5.1 sistemu.
Ako ko ima ideju sta se desava, please pomozite, ovo me vec iritira jako dugo.
Inace zvucni sistem dok je radio ok, bio je sasvim dobar za ono sto sam ocekivao od te kombinacije.

Reklamiraj zvučnu ako je još u garanciji, eventualno isprobaj zvučnike na onboard zvučnoj da ih eliminišeš kao krivce.

Slazem se sa Falcon-om. Isprobaj Daniel Kawakami drajvere (posto Creative ima gadnu istoriju sto se tice drajvera i podrske), cisto da njih eleminises kao uzrok problema.

Ako budes mogao, zameni tu zvucnu za neki Asus iz Xonar serije. Stvarno odlicne karte.

Poslednja izmena:
Sad mi sinulo :)

Probaj i da je ubodes u drugi PCI slot i iskljuci paralelni i serijske portove u BIOS-u. Mozda imas problem sa dodelom IRQ-ova.

Odlicna je i music karta, samo kad radi!

^
Nisam ni rekao da je losa, samo imam utisak da je Xonar bolji za iste novce. A i nikako mi se ne svidja Kristalajzer na Creative karticama :)

Xonar DX kosta kao taj Creative a izgleda kao da je klasa iznad, mada je nisam cuo. S druge strane Xonar DS je oko 40e, koliko kosta i X-Fi Xtreme Audio (aka Audigu SE aka Live 24bit), a trebalo bi da je zvucno za klasu bolja karta.:)

Ja sam isti problem imao i ispostavilo se da je kartica vrisnula,ako imas garanciju reklamiraj je,ja sam dobio novu :)

jedno pitanje
ako moze da ne otvaramo nove teme

na dfi ploci imam ukopcanu creative x-fi music karticu
da li postoji neka mogucnost da je povezem tako da koristim dzekove na kucistu d abi tu prikljucio slusalice i mikrofon a ne na njene (mislim na karticu) dzekove
kuciste je neki cooler master

kuciste ima na gornjoj strani dzek za slusalice i mikrofon ali od njega ide jedno 9 kablova sa nekim prikljucima a obmotani su nalepnicom na kojoj pise ac97

Poslednja izmena:
Nećeš moći to da uradiš jer pinovi na X-Fi služe za nešto drugo - povezivanje front bay panela (Creative-ovog).

Bila je na forumu varijanta da sam skarabudzis adapter za te pinove pa da radi. Potrazi.

Vrh Dno