Šta je novo?

X-Fi dilema : Music ili Fatal1ty?

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | Samsung 951 500GB
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Uzeo bih X-Fi ali sam u dilemi izmedju ove dve kartice, X-Fi ExtremeMusic i X-Fi ExtremeGamer Fatal1ty Pro Series. Koliko sam video po specifikacijama, razlika je u tzv. X-RAM memoriji koju poseduje Fatal1ty model za koju nisam bas siguran da vredi te razlike u ceni od ~50 eura.

Koristio bih je za slusanje muzike, filmove a pogotovo u igrama koje podrzavaju EAX. Moze li neki savet, da li je "dovoljna" ExtremeMusic? Imam utisak da je X-RAM samo marketinska patka za uzimanje para...

Slobodno uzmi XtremeMusic (i ja sam nedavno nabavio istu, posle razočaranja zvanog XtremeAudio).Jedina razlika jeste samo X-Ram (koji, uzgred, koristi samo u BF2142 i nigde drugde).Ja sam izuzetno zadovoljan XtremeMusic karticom.

uzmi music extra je posle creative live koji sam imao pre ovo je pravo osvezenje

Uzmi ovu drugu :d raseci se, pa nije valjda CREATIVE slucajno stavio vecu cenu :p

p.s. zagarantovan pad PING-a zbog X-RAM-a od bar 5 ;) :d :d :d

al zvuk je ... pffffffffffff Bruka

Poslednja izmena:
Glas za ExtremeMusic, kao sto si i sam rekao, jedina razlika je u tom X-Ramu na kartici, od koga verujem neces imati neke koristi.

ne znam mislim da je bolje da ostanes na tom live-u i stekas pare za music

Potencijalni problem je instalacija tj slobodni slotovi... kod mene GTS zauzima PCIE slot i samim tim jedan slot PCI ispod, iznad je jedan slobodan ali mislim da ce temp od grafike " mozda " da napravi problem kod zvucne, zato sam je stavio ispod u jedan jedini slobodni ... i sad vise nista ne moze da se ubode :S:
Znaci ubodes grafiku i creative i vise nista :S:

Mislim i da bi neko direktno hladjenje bilo dobro ... mozda neka 12 da tuce direktno u grafiku i u zvucnu ???

da li cu primetiti razliku sa mx5021 altecom ako predjem sa SB live na x-fi AUDIO (*** nemam pare za music)

razliku u muzici (pesme)

X-Fi Audio nije X-Fi.To je isto što i SB Audigy SE, odnosno veoma, veoma oslabljena zvučna kartica (SE=Siromašni Edition :D ).Ne vredi para, naročito ako se igraš.Imao sam je manje od mesec dana, prodao sam je i uzeo Music.

Odluka je pala, narucio sam X-Fi ExtremeMusic, nisam hteo da placam nesto sto mi ne treba :) U narednih par dana cu izneti svoje utiske.

Hvala svima :wave:

Kupih ExtremeMusic i vrlo sam zadovoljan. Ima dosta podesavanja, moguce je podesiti u sitna crevca, jedina mi je zamerka sto softver ne prebacuje automatski iz gaming moda u entertainment mod i nazad nego mora rucno pa se nekad zaboravim, ali promena je vrlo jednostavna i brzo se izvrsi pa i nije toliki minus.

e pa sad bi ti mnogo kako on da zna koji mod tebi treba a promeni se za 3 sec strasno puno vremena:D

Poslednja izmena:
Vrh Dno