Šta je novo?

X-Arena sajt prevara! Procitajte

Piše now accepting paypal :) mislim da je 180 dana rok da se žališ ako ne pošalju odgovarajući proizvod

Ko zna, mozda su se uozbiljili mada ja i dalje sumnjam...

Dok sam saradjivao ranije sa njima uglavnom je vazilo Cena u Nemackoj radnji + 30e i to je sve sto placam. Tako da mislim da treba da se kontaktiraju licno za narucivanje pa da se proveri. To je bilo jos prosle godine pa sam kasnije izvisio za par desetina hiljada sto sam morao preko suda da izvlacim nazalost...

Cudno mi je samo da su se sad ponovo aktivirali, sta znam...

Wtf... cekaj,oni su odradjivali uvoz ili kako? To si placao preko racuna/faktura ili kes,na crnjaka?
I tih 30e je bilo po komadu ili ukupno i na vise komada?

Izvini,nish mi nije jasno... :)

Sad nešto čitam komentare ove dvojice članova što su im vratili pare i čine se zadovoljni što su izvukli svoje, to me je nateralo da se zamislim nad celim slučajem, kakva nam je država i kakvi smo mi to ljudi.

A gde je tu zatezna kamata, što je tvoj novac bio zarobljen kod njih? Uglavnom smo navikli na to da ako nas neko za*ebe daj da izvučem moje, bolje išta nego ništa.

Moj kolega je imao jednu nesvakidašnju situaciju: Zove on mene da mi se požali kako nam je tog meseca isplaćena jako mala plata. Ja u čudu, reko' meni je leglo normalno. Pozove on obračunsku slušbu kažu sudski nalog, prva rata obustave 36000 zbog duga za struju.
Kaže on: "Kakvu struju, ja nikada u životu nisam imao brojilo na svoje ime?" Ispostavi se da je sud u ZR napravio grešku, dužnik jeste imao isto ime i prezime, ali ne i ostale podatke jmbg, adresa itd. Sad kako su oni izvukli baš njega ne znam, ali su priznali grešku i poslali dopis firmi da se prestane sa obustavama ostatka duga.

E tu nastupa kompilacija sa EPS-om, izjave, dokazivanja, da bi mu nakon 3 meseca vratili njegov novac u paru. Na njihovim računima lepo piše svako kašnjenje sa uplatom povlači plaćanje zakonske zatezne kamate od xx%, pa kako onda njemu nisu uračunali zakonsku kamatu za taj novac???

Drugi primer je imala moja supruga kojoj je poslodavac dugovao plate, večito kasnio i u trenutku kada ga je napustila dugovao je 4 plate, dve je ubrzo isplatio, ali ove dve nikako. Ja je nagovorim, ona "presavije tabak" i podnese tužbu. U trenutku kada je isplatio njen advokat je preko izvršioca uspeo da izvuče kamatu (drugo dvoje kolega koji su tužili nisu dobili kamatu), ali su na mene tj nju koja je dobila sud pali sudski trošak 4 i kusur hiljade, trošak izvršitelja 4 i kusur hiljade, koji se plaća unapred, pre nego i krene u izvršenje plus naravno naknada advokatu 10%, tako da je i ona na kraju dobila svoje -1000 ili 2000 dinara.

Tako da se izgleda kod nas najviše isplati otvarati i zatvarati firme, pritom nikome ništa ne plaćati...

Otvaranje firma i poslovanje kao "firma ograničene odgovornosti", zatim, kada se ****** nakupe, proglašenje bankrota pa onda otvaranje nove firme (na ženu, decu, kuma...) pa sve ispočetka, jeste jedan od vrlo uobičajenih načina poslovanja u Srbiji, od kojeg nema odbrane, bar dok neko ne reši da takve probleme i takve poslovne običaje ne rešava globalno (ali to još nije ni u najavi).

...k'o višestruke prodaje još nezavršenih stanova od strane firmi koje nakon što taj novac potroše, bankrotiraju. ***. godinama uobičajena stvar u našem poslovnom svetu, i nikom ništa...

Ovde (x arena) je jedina pogodnost sto je pravna forma (jos uvek) preduzetnik.

Drugi primer je imala moja supruga kojoj je poslodavac dugovao plate, večito kasnio i u trenutku kada ga je napustila dugovao je 4 plate, dve je ubrzo isplatio, ali ove dve nikako. Ja je nagovorim, ona "presavije tabak" i podnese tužbu. U trenutku kada je isplatio njen advokat je preko izvršioca uspeo da izvuče kamatu (drugo dvoje kolega koji su tužili nisu dobili kamatu), ali su na mene tj nju koja je dobila sud pali sudski trošak 4 i kusur hiljade, trošak izvršitelja 4 i kusur hiljade, koji se plaća unapred, pre nego i krene u izvršenje plus naravno naknada advokatu 10%, tako da je i ona na kraju dobila svoje -1000 ili 2000 dinara.
ko hoce vece izgubi i ono iz vrece. bolje da nista nije trazila, kakve zatezne kamate, kakvi bakraci. pa i da je cekala da joj taj lik plati dobila bi tacno dugovanje, ovako je dobila manje.

^^ Pre će biti da nikada ništa ne bi dobila, što je postala skoro norma ponašanja kod privatnika. Kada napustite posao, svojevoljno ili vas šutnu, zaostale zarade nikada nećete dobiti.

Da je odustala, poslodavac bi se izvukao sa neisplaćenom zaradom, što mu je motiv da nastavi sa takvom praksom. Ovako, bar za sledeće slučajeve, da razmišlja da li se i njemu isplati da se vuče po unapred izgubljenim sudovima, ili mu je bolje da isplati šta je dužan.

ko hoce vece izgubi i ono iz vrece. bolje da nista nije trazila, kakve zatezne kamate, kakvi bakraci. pa i da je cekala da joj taj lik plati dobila bi tacno dugovanje, ovako je dobila manje.

Ne pricaj gluposti. Mogao je da se napravi lud i da ne plati nikome nista, pa bi potrazivanja zastarela i bilo bi kasno za tuzbu. Da nije ona tuzila, verovatno ne bi nikome ni isplatio.

napisao je covek da su joj dve plate isplacene.

elem nije ni bitno. sta joj je trebalo da trazi tu kamatu pa da joj nakaleme troskove.

Duzni 4 plate - isplatili 2 = ostale jos 2 za isplatu.

napisao je covek da su joj dve plate isplacene.

elem nije ni bitno. sta joj je trebalo da trazi tu kamatu pa da joj nakaleme troskove.

Zar zaista misliš da bi išta dalje dobila da nije tužila?!?

Kamata vs nekamata joj nije uticalo na troškove koje je imala. Mogla je da traži samo glavnicu bez kamata, ali bi joj troškovi ostali isti, a dobila bi manje para, tj. ne bi pokrila ni troškove, bila bi u minusu.

Poslodavac je verovatno isplatio deo duga, te dve plate, ne da bi bio savestan dužnik, već je smatrao da ostatak što duguje nije dovoljan motiv da bude tužen. Bar tako rade nesavesni poslodavci. Četiri plate koje je dugovao u početku su siguran motiv za tužbu od strane oštećenog, a sa dve je mislio da će da se izvuče.

Dužnici u Srbiji baš tako rade. Isplate onoliko, i ostanu dužni tek toliko koliko smatraju da će de im prođe bez tužbe.

Poslednja izmena:
Kao što su ti ljudi napisali, troškovi bi bili isti jer cena sudskog izvršitelja i suda je ista bez obzira na cifru.

Mene boli pedu za soma-dva dinara, pa na muziku u kafani dam mnogo više, ali dajem ih JA, a nećeš ti da odlučuješ da li ćeš mi dati moje ili ne. (pritom ne mislim na tebe, nego poslodavca)

Za pošteno zaradjeno ima pošteno da mi platiš, nema tu nikakve filozofije, naravno da u Srbiji uvek postoji neki Mile kontraš (od prilike sam i očekivao da ćeš to biti ti ;) )
Samo mi nije jasno zašto poneki ljudi imaju takav stav, evo ti mi objasni???

Šta misliš kako je nekome ko živi samo od svoje plate, kome veš ne pere mama i koga ne hrani tata, ko svoje račune/stan plaća isključivo od svoje plate, koja je pritom u našoj državi bedna?
Kako je toj osobi ako ni tu crkavicu ne dobije na vreme? Od čega da plati stan/račune ili kupi hranu?

Poslednja izmena:
Ode tema u off.... a ja jos uvej odgovor dobio nisam....

Pozdrav,
da se pozalim da sam imao isti problem kao i Vi. Posedujem radnju za servis racunara, i bio mi je potreban SWITCh NETGEAR koji sam goglanjem nasao samo kod njih. Normalno, poslao sam im e-mail, narucio switch, a oni meni predracun. Uplatio sam iznos iz predracuna i to jos 09.01.2015. Rekli su mi da je rok isporuke dve do tri nedelje - dok stigne iz inostranstva. Posle tog roka poslao sam im ponovo mail, i dobio sam odgovor da je switch porucen ali da imaju problema sa isporukom - posto stize iz inostranstva. Do danasnjeg dana nisam dobio switch, niti su mi vracene pare. U poicetku su mi odgovarali na mail-ove, a posle toga nisam mogao da stupim s njima u nikakav kontakt.Svi telefoni su im iskljuceni i mobilni i fiksni. Iznos nije mali - preko 22000,00 dinara. Pokusao sam preko trzisne inspekcije u SUBOTICI da prijavim prevaru, ali su mi rekli da nisu nadlezni za pravna lica vec samo za fizicka. Mozda je to resenje za Vas -da se obratite trzisnoj inspekciji. Da bi ih tuzio - nadlezan bi bio privredni sud u SUBOTICI, a posto sam ja udaljen citavih 500 kilometara od Subotice, troskovi za odlazak advokata iz Vladicinog Hana do Subotice bi bili toliki da i ne pomisljam da ih tuzim. Resenje bi mozda bilo da unajmim advokata iz Subotice, koji bi me zastupao u ovom sporu, ali i tu neznam kome da verujem.
Moj advokat je 3 puta slao opomenu pred utuzenje i sva 3 puta se pismo vracalo kao neuruceno. Uspeo sam nekako da dodjem do privatne adrese, jer im je lokal odavno zatvoren. Zive u ulici Babic Mihalja 14/22.

Razmisljam o tome da to prijavim SUP-u kao prevaru. Neznam koliko oni mogu da mi pomognu u tome, ili da pozovem neku televiziju - neznam da li postoji neka emisija o zastiti prava potrosaca. Ako neko zna dobro bi mi dosla takva informacija.

Misli na lice koje prijavljuje prevaru. On je kao firma prevaren.

Da li ova firma i dalje posluje?
Ukoliko ih je neko tuzio, kakva je presuda? Ako je do nje uopste doslo.
Ako posluje, da li se nesto promenilo na bolje naravno?
Pozdrav.

Uhhh... citam ovu temu, a ja vec porucio preko njih 1060 Armor 3gb. Promenili su naziv, sada se zovu "x86". Uplatio sam im pare u napred , skoro 28 000 dinara, jer kako je rekao, ako platim u napred ne placam postarinu, i cekam sada da se dostavi. Covek je rekao 4-5 radnih dana, prosla su 3 radna dana. Tako da ima jos fore.

Krivo mi je sto ih nisam odmah istrazio, ali vidim na "kupujem prodajem" imaju preko 90 pozitivnih ocena, bez i jedne negativne. A i drago mi je da je forumas koji je otvorio temu, dobio pare nazad. Tako da barem su mu vratili novac.

Sad se plasim da isporuka u stvari ne traje 3-4 nedelje, ili da cu morati da se tuzakam sa njima.... ne znam koj djavo sam i porucivao online, da bi ustedeo par hiljada dinara. Odem lepo u pc shop kod nas, dobijes na ruke, platis, i svi srecni i zadovoljni....

Poslednja izmena:
Ja sam kupovao u zadnje vreme od njih dosta - nisu pravili problem nikakav, placano unapred i sl.
Nadam se da ce i ostalima tako nastaviti...

Ali zasto bilo sta placate unapred? Stvarno mi nije jasno.

Nije problem platiti unapred ako se kupuje od normalne firme / osobe.

Pogotovo se ne treba sekirati unapred kada se to već uradi.
Biće sve ok sigurno.

Nepotrebno... Zbog besplatne poštarine sad ti se tresu gaće..

Ali zasto bilo sta placate unapred? Stvarno mi nije jasno.

Pa zato sto je rekao da bi postarina izasla oko 1500 dinara. Nije jeftino uopste. I gledam na kupujemprodajem imaju preko 90 pozitivnih ocena, bez i jedne negativne. Kapiram pa barem bi ih neko ocenio negativno da su nekog zeznuli. 1500 din nije bas malo, otkud znam. Ali trebao sam, sto rece ovaj iznad, sad mi se tresu gace lol

1500 din kosta poštarina za gorepomenuti motor, a ne grafičku..
Lekcija..

oko 1300 dinara je poštarina ako pošalje preko postexpressa.

Nazad
Vrh Dno