Šta je novo?

x 700se vivo 256

sstamm73

Slavan
Učlanjen(a)
10.03.2006
Poena
304
....neznam zasto ali na Everestu mi ne regisruje temperaturu GPu ...zasto ...nije valjda da nema senzor......

i jos jedno pitanjce gde i kako da otkljucm jos tih 4 pipeline-a

molim za jasno objasnjenje

Instaliraj ATI Tool. Ukoliko ti se u settings pojavi opcija temperature, znači da ima senzor.

sstamm73 je napisao(la):
....neznam zasto ali na Everestu mi ne regisruje temperaturu GPu ...zasto ...nije valjda da nema senzor......

i jos jedno pitanjce gde i kako da otkljucm jos tih 4 pipeline-a

molim za jasno objasnjenje
koja 4 pajplajna? Ti imas 8 pajpljna i to je to! Nema vishka!

neznam da li je to promenljivo ali meni u ati-tool-u pokazuje da ima samo 4 .......

😉 Slazem se da x700 ima vise od 4 ali u verziji PRO :-devil-: a ne i SE :zgran: ,malo cudno ali istinito:

Features:

- Powered by ATI RADEON X700SE GPU
- On-board 256MB of 128-bit TSSOP DDR memory
- 4 parallel pixel pipelines
- PCI Express x16 lane native support
- Dual display + HDTV support
- S-Video TV-out port
- Full support for DirectX 9.0 and the latest OpenGL 2.0 functionality
- SMARTSHADER HD technology
- SMOOTHVISION HD technology
- 3Dc High quality 4:1 Normal Map Compression delivers beautiful scenes without the performance hit.
- Unique VIDEOSHADER HD engine uses programmable pixel shaders to accelerate video processing and provide better-looking visuals
- HYPER Z HD is optimized for performance at high display resolutions, including widescreen HDTV resolutions.

pozdrav :banana:

Pa u cemu je onda razlika izmedju X600 i X700se? Samo izmisljaju nova imena za jednu te istu stvar da bi zbunjuvali korisnike!

Naravno X600 nikada ne moze da parira x700, sama struktura ovih VGA nije ista kao naravno ni GPU,sto se desava,npr asusX550 GPU ima oznaku x300 pa u cemu je onda fora???
Postoji jedna fora na koju je retko ko obratio paznju:
PRO verzija klase i SE verzija klase iznad (kakvi su x600pro i x700pro) se u preformansama poklapaju,bar kad su Atijevi GPU u pitanju!

Tako je, razlika između PRO i non PRO bi trebala da je samo u memoriji i minimalno u taktu jezgra. 😀

Nazad
Vrh Dno