Šta je novo?

X-540 5.1 on SupremeFX-X-Fi problem

PLAYBoY

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
199
Dakle kao sto naslov teme kaze imam doticne zvucnike na zvucnoj kartici Crative koja dolazi u paketu uz plocu ASUS Maximus II Formula.

Probelm je sto ne mogu da koristim opciju "matrix" na X-540 zvucnicima, dakle za one koji ne znaju kada se stisne taj taster na daljicnu zvucnici 2.1 zvuk pustaju kao 5.1 tj ukljucuju se i druga dva zvucnika koja ne rade kada je 2.1 sistem.

Kada stisem taster matrix zvuka neka uopste kada ga iskljucim zvuk se opet vrati, probao sam X opcija i nista, imao sam pre ove kartice ASUS Xonar zvucnu i sve je radilo lepo.

Verovatno da je neko ko ima ove zvucnike imao ovakav problem, pa mozda ima resenje koje mi i meni pomoglo.

Da napomenem da zvucnici prestaju da daju zvuk kada stisnem "matrix" sta god pustio: film,muziku,tv kartu.

hvala svima na odgovorima unapred

Probaj ponovo zvučnike na drugom izvoru. Reko bi da ti je crklo nešto u zvučnicima.

Jesi probao da pojacas zvucnike kada stisnes matrix? Trebalo bi da se cuje da woofer mumla.

E sad, ako pustas neki mp3 trebalo bi radi Matrix normalno na svim zvucnicima. To mi je najcudnije jer kazes da nece. Mozda je neka losless mjuza u pitanju ili nisi ni cuo woofer.
Kada ti je Matrix on trebalo bi da ti mumla i Skype, Msn, youtube i sl.

Isto tako bi trebalo da kad pustis neki film sa surroundom da ti se cuje samo zvuk iz pozadine, okoline a ne dijalog.
Poenta je da ti je sistem podesen na 5.1 a ti kada ukljucis matrix zvucna ce forsirati samo levi i desni kanal. Sa stereo izvorom bi trebalo da ti se manifestuje mumlanjem na wooferu dok sa surroundom ces cuti samo zadnje levi i desni kanal.
Ako bi namestio da ti je 2.1 sistem u control panelu onda bi ti matrix radio verujem bez problema.
Ili tako ili da je naviknes da stereo izvor slusas lepo na 2 zvucnika + woofer kako i treba a surround ce ti raditi na svih 5.1

Ne znam dali si me ista razumeo ali probaj ove situacije koje sam gore naveo. Ako ne pricamo o istom tj. ako je neki drugi problem resicemo i to. Zvucnici su ispravni, nemas potrebe da brines o tome.
Imam vise manje istu situaciju sa G51 i X-FI Extreme Music. Trebalo mi je malo vremena da ukapiram sta je problem ali nije nikakva frka, matrix i ne koristim nikako. MP3 retko pustam a i kad pustim ne moram ga slusati na svim zvucnicima, tada mi nije bitno.

au resio sam problem tako sto sam u onom creative programu za zvucnu stavio 7.1 i onda kada stisnem matrix zvuk postane za nijansu tisi i rade svih 5 satelita(to sto je tisi je normalno jer jedan signal izlazi na jos dodatna dva zvucnika)

Hvala carevi na pomoci.

Sad imam drugi problem, Leadtek Expert TV kartica nece zvuk da radi...povezana je na doticnu zvucnu preko line in, i u kartici TV je podesen line in sa zvucne doticne, ali zvuka nema :mad:

EDIT: skoro sam "nabo" ovu plocu pa me malo muci...

EDIT2; pocelo da me ***** : ) i to sam sredio, cackao nesto i uspelo :D

Poslednja izmena:
Dobro je da si resio. Ako zvucnici nemaju aktivno pojacalo onda je ok ako su tisi. Pretpostavljam...

Hahaha Jel moras da imas bas svaki problem kao i ja :p
Sva sreca ne gledam TV uopste. Skoro sam probao da instaliram Leadtek-a posle par godina i vidim nema zvuka. Odustao sam momentalno. Duze bi se cimao s tim nego sto bi gledao TV za celu godinu :p

heheheh, ma volim pred spavanje da ukljucim TV : )

Aha, ovo se zove kompromitovanje :d

ja sam na paketu 3 :D

Nazad
Vrh Dno