Šta je novo?

www.tehnicom.net

• Začetnik teme Začetnik teme IPAQ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

IPAQ

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
319
kupili slovenci... kako to da niko neprica o tome .... (i to neki VOIP provajder iz Slovenije).

Zašto bi iko pričao o tome ?
Uostalom, priča je još u toku, koliko znam.

Da je srece pa da je tako, videcu da proverim ovaj info.Inace nikakvih promena nema sto se tiche (kvaliteta posebno, koji je ochaj) net-a, jedino da su ih kupili bash skoro pa nista jos da nije uradjeno 😀

koliko znam potpisali su Ugovor. Mislim da bi to bilo odlicno da se VOIP konacno jednom oslobodi svih strahova!!

Mislim da je cena prilicno visoka za Tehnicom i da su dobro prosli...

Poslednja izmena:
Od VoIP-a nema ništa do jula sledeće godine. Jednostavno, zato što je protivzakonito.
No, proći će i to vrlo brzo.

Tehnicom vec sada ima neke VOIP servere (krusevac) preko kojih su radili terminaciju zajedno sa firmom iz Slovenije i sada se tim Slovencima toliko to isplati da su kupili ceo Tehnicom.

Nadam se da ce sve vise takvih firmi dolaziti u nasu zemlju da Investira i da kupe ove ostale malo vece provajdere da nerazmisljamo vise o Telekomu Srbija.

IPAQ je napisao(la):
Tehnicom vec sada ima neke VOIP servere (krusevac) preko kojih su radili terminaciju zajedno sa firmom iz Slovenije i sada se tim Slovencima toliko to isplati da su kupili ceo Tehnicom.

Nadam se da ce sve vise takvih firmi dolaziti u nasu zemlju da Investira i da kupe ove ostale malo vece provajdere da nerazmisljamo vise o Telekomu Srbija.

To je pokušano, pa je bila luda zabava sa Telekomom.
VoIP u lokalnoj mreži, striktno poštujući zakon je ne zakonit čin. Samo što to u lokalnoj mreži, nemože niko da kontroliše. Ali kad treba da ideš kroz Telekom, završio si priču.
Nemojte previše da se nadate. Niko ne ulaže tamo gde nema dobre zarade. Očigledno je da se VoIP vrlo brzo isplaćuje. Boljitak ostalih servisa zavisi isključivo od isplativosti pružanja istih. Oprema, a i ljudi, koštaju.

Postoji sudski nalog po kome lepo i jasno pise da je VOIP saobcaj DOZVOLJEN i da TELEKOM SRBIJA krsi Zakon time sto gusi VOIP provajdere.

To sto oni smatraju da je to nedozvoljeno to je sasvim druga prica ...

U svakom slucaju puna podrska za Tehnicom.

Poslednja izmena:
Nažalost, u zakonu o monopolu Telekoma piše da je prenos GLASA isključivo pravo firme Telekom.
E sad, VoIP može i drugačije da se tumači, ali nema veze to je neka druga priča. U svakom slučaju, treba pozdraviti svako novo ulaganje, jer to može doneti samo boljitak.
:d

naravno ja sam za to da se da puna podrska Tehnicomu sto se pre probije javno led za VOIP to ce pre sve da se sredi.

Tehnikom je vazda saradjivao sa firmom "Procom" iz Sovenije i kao produk njihove saradnje nastao je "Tehcom" (1999. cinimi se), firma u okviru Tehnicoma koja se bavi prodajom i ugradnjom digitalnih ISDN centrala marke "Tenovis" (ex-Bosch ex-telenorma)
Slag na tortu je firma "Novis" (www.novis.si) koja je ko zna sta u sloveniji, mozda nesto u korporacuiji sa tehnikomom ali u Sloveniji (i ona datira iz 2001. godine.) a pravi trip je da Novis u Sloveniji poslednjih par godina radi VoIP. Tako da nebi me chudilo, da kad Telekom makne embargo 2005. da i mi dobijemo nesto na tu temu.

Inace VoIP ka Krusevcu je realizovan 2002/2003. tako da oni nisu poletarci, sto se VoIP-a tice.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno