Šta je novo?

www.hattrick.org

opet izvlacim ovu temu iz naftalina....ali HT je cudo

Nasa zemlja je dobila i VI ligu (shodno broju korisnika) i svakim danom nas je sve vise! Cak se i Che tj Gohan vratio u igru :D

Elem, 28.05.2006. je najavljeno veliko HT okupljanje na adi....bice fudbala, basketa, rostilja...pa ko nije ispratio tamo na konfi, evo obavestavam i benchmarkovce (koji su navucheni na HT) o tome.

inace...u toku je 14. sezona!

poz'

VI-ligas sam od februara, znaci da je vest stara...

Pozdrav svima sa HT

ZeeGerman je napisao(la):
opet izvlacim ovu temu iz naftalina....ali HT je cudo

Nasa zemlja je dobila i VI ligu (shodno broju korisnika) i svakim danom nas je sve vise! Cak se i Che tj Gohan vratio u igru :D

Elem, 28.05.2006. je najavljeno veliko HT okupljanje na adi....bice fudbala, basketa, rostilja...pa ko nije ispratio tamo na konfi, evo obavestavam i benchmarkovce (koji su navucheni na HT) o tome.

inace...u toku je 14. sezona!

poz'

sh'o jes jes, vratih se, i bas mi prijao odmor :)

Ali brate sesta ligza, i sto je jos gore, videh mnogo jake klubove u sestoj ligzi i uopste mi nije jasno KAD PRE!

Che_Guevara je napisao(la):
Ali brate sesta ligza, i sto je jos gore, videh mnogo jake klubove u sestoj ligzi i uopste mi nije jasno KAD PRE!

Ima dosta momaka koji su krenuli bez gresaka uz vodjstvo daleko iskusnijih menadzera. A ima i onih koji su resili da sami krenu od nule i da budu u nekoj bot ligi.

Ono sto je lepo je da je 5. liga postala prilicno jaka - nema vise picovanja pola sezone.

nemanjas je napisao(la):
Ima dosta momaka koji su krenuli bez gresaka uz vodjstvo daleko iskusnijih menadzera. A ima i onih koji su resili da sami krenu od nule i da budu u nekoj bot ligi.

Ono sto je lepo je da je 5. liga postala prilicno jaka - nema vise picovanja pola sezone.

sto jes jes, evo ja se radujem, ove sezone imam 3 PICa, i njih 5 mogu biti prvaci lige :) zar to nije ebozomno :)

ako neko zeli da okusa srecu samnom uvek je dobro dosao za prijateljsku

FC Zozon, liga IV.9

ps. u cetvrtoj nema sigurnog PICa, samo taktickog

to...znaci da si ispao iz kupa!? :p

vezaro.... :)

sala...naravno ;)

Lepo lepo. Treca liga, pa jos drugi. Kako ti pise drugacije ime na naslovnoj (rajh 24) od onoga u meniju (Panceri)

A...koji si ti!?

Sissiboys, IV liga. ...zivotarim tu i cekam bolja vremena :)

Sta je sa forumom hattrick.co.yu ?

Poslednja izmena:
Trenutno se organizuje ekipa koja će nastaviti da ga održava.. Bar je tako pisalo na konfi.. Puno pozdrava svim HT- ovcima ..

P.S. Juče, tačno u 17 časova i 40 minuta došlo je do prekida rada HT servera usled krljanja baze i problema sa novom opremom, i to, tačno u toku 72 minuta prijateljskog meča koji igram, pred veliki subotnji derbi... Da li je neki igrač povređen, ne zna se... Prekid traje i danas .. :)

mamu im njihovu svedsku, propade mi trening i izgubio sam 2:3 protiv bota u subotu zbog rada na serveru. sad moram da igram kvalifikacije...
stvarno su mamlazi, posle x godina ne mogu da nameste da stvar radi bez glitcheva. Mora da je zbog intelovog hardvera :)

***, zato ja namestam tim za prijateljsku odma posle subotnje utakmice ;) he he...

E baš tako ... Moramo misliti na sve.

iNCUBUs je napisao(la):
HT je ******, pomirite se sa tim :)

Slazem se u potpunosti!
162.gif

Ali teško ******.

Ne kapiram, kakva je čar ložiti se na igru gde uopšte ne moraš da upotrebljavaš mozak da bi igrao.

Ja sam se prve sezone zezao, bio prvi sa 4-4-2 taktikom, pa sam na nagovor drugih promenio na 3-5-2 i počeo da pucam. Druge sezone sam igrao baraž za opstanak, a onda sam doveo par innera i tu se priča završila, ove treće sezone sam prvi i tako će ostati do kraja.

Sve se svodi na rutinu i malo randoma. Sramotno.

Probajte npr sokker.org koji je neuporedivo inteligentniji od ht-a, a vrlo mu je sličan. Ima i pravo postavljanje taktike (nešto kao u starom CM-u), juniorska škola je rešena na odličan način i još mnogo toga. Najiskrenija preporuka.

iNCUBUs je napisao(la):
Ali teško ******.

Ne kapiram, kakva je čar ložiti se na igru gde uopšte ne moraš da upotrebljavaš mozak da bi igrao.

Ja sam se prve sezone zezao, bio prvi sa 4-4-2 taktikom, pa sam na nagovor drugih promenio na 3-5-2 i počeo da pucam. Druge sezone sam igrao baraž za opstanak, a onda sam doveo par innera i tu se priča završila, ove treće sezone sam prvi i tako će ostati do kraja.

Sve se svodi na rutinu i malo randoma. Sramotno.

Probajte npr sokker.org koji je neuporedivo inteligentniji od ht-a, a vrlo mu je sličan. Ima i pravo postavljanje taktike (nešto kao u starom CM-u), juniorska škola je rešena na odličan način i još mnogo toga. Najiskrenija preporuka.

Prvi i drugi boldovani deo nisi obrazlozio. Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ono sto nije potkrepljeno cinjenicama ili bilo kakvim obrazlozenjem - obican je spam.

Treci boldovan deo je strogo subjektvino misljenje. Ja ga kao takvo postujem, ali..."pravo" postavljanje taktike!? Sta je onda "ne-pravo"? Svasta si napisao ali bez obrazlozenja (konkretnog) i nista nisi objasnio...samo si ispljuvao. No, dobro....samo...nije ti fazon da kvaris topic ljubiteljima HT-a. Ako ti se HT ne svidja...ok, ako imas nesto konkretno da kritikujes...ok, ali ako samo hoces da pljujes....onda otvori temu o tom soccer-u, pa tamo hvali isti zato sto HT (koji igra oko milion ljudi sirom sveta) ne valja.

poz' ;)

Hmm, ako tebi nije bilo obrazlaganje pasus koji je prethodio mom drugom boldu, onda tebi mora propisno da se crta :)

A pravo postavljanje taktike je kada tačno odrediš kako će koji igrač da ti se ponaša na terenu. A u HT-u čak nemaš ni lepo formaciju da biraš već onaj totalno glupavi i nepraktični sistem. Ukoliko želiš i to da ti obrazlažem, zašto je taj sistem glupav i nepraktičan, onda stvarno nije vredno mog daljeg truda.

A juniorska škola je rešena tako što ti odrediš broj mesta u toj školi (što više mesta - to te više košta) i onda ti u nju, svake subote, ukoliko nije popunjena, dolaze novi klinci.

Npr dodje ti average klinac, koji izlazi iz škole za 30 nedelja. U zavisnosti od toga koliko je talentovan i kakvog trenera juniorske škole imaš, on će da napreduje brže ili sporije, tj taj ukupni skill će da mu raste. Ukoliko je talentovan, skill će prosečno da mu raste na 3.5-4 nedelje. Ti možeš posle par nedelja da proceniš koliko je neko talentovan i da ga šutneš ako je loš. Npr meni su došla 2 klinca sa jako slabim skillom, ali sam ih ostavio probe radi i ispostavilo se da su talentovani i pošto izlaze za puno nedelja, skill će više nego solidno da im poraste. Itd itd, ako ti neki detalj nije jasan, pitaj.

A evo ti jedan moj post na temu Sokkera, koji sam poslao na jedan drugi forum:

Npr taktika. Imaš mnogo default taktika ali je velika prednost to što igrače možeš da rasporediš kako god poželiš i da svakome odrediš ulogu.
Naime, kada edituješ taktiku ti možeš da rasporedjuješ igrače prema tome gde se lopta nalazi na terenu. Pomeraš loptu i onda rasporedjuješ igrače. Npr možeš tačno da odrediš ko će da krene na loptu koja dolazi sa desne strane ili da nekome ne dozvoliš da prelazi centar ni u ludilu (William Gallas, anyone? ). Princip ti je jasan.

Kao drugo veliko unapredjenje mogu da računam gledanje utakmice. Naravno nije savršeno i igrači će povremeno imati glupe poteze (npr izbacivanje lopte u aut u bezopasnoj situaciji po sopstveni gol), ali i to je daleko ispred HT-a. Pri gledanju utakmice skillovi igrača dobijaju na konkretnosti za razliku od HT-a gde je to u domenu matematike i proračuna.

Takodje možeš i da odrediš izmene, tj kada će koji igrač ući u igru i umesto koga ili npr da podesiš da pri rezultatu 0:1 u 60. minutu izbaciš nekog veznog igrača ili odbrambenog i da ubaciš napadača. Ili naravno ako vodiš 3:0 posle prvog poluvremena, da izbaciš nekog glavnog igrača i da daš priliku nekoj rezervi.

Itd itd..

Vrednost hattrick-a je upravo njegova jednostavnost. Sam biras koliko ces vremena da posvetis igranju, mozes da se logujes 1 nedeljno, a mozes i ceo dan da budes online.
Postojece formacije i taktike nisu savrsene, ali daleko od toga da su "glupave i neprakticne". Imas dovoljno taktika i individualnih opcija za igrace samo ukoliko znas sta radis.
Ovaj sistem omladinske skole koji si naveo zvuci zanimljivo, ali neprimenjivo u HT-u. Kako ces da prodas tog mladog talentovanog igraca, ako njegov talenat mozes da primetis samo duzim pracenjem.
Gledanje utakmica je daleko ispred HT-a samo ako zanemarimo cinjenicu da sokker igra 30 000 ljudi, a HT 900 000. Naravno da bih voleo da se u HT-u unapredi gledanje utakmica, ali realno to je na ovaj broj timova nemoguce.
Ti kad odredis koji ce igrac da krene na loptu, kako znas njegov uticaj na igru (jel poboljsava napad, odbranu...)? Dok u HT-u pri postavljanju taktike uvek znas sta ces dobiti postavljanjem odredjenog igraca na odredjenu poziciju i izdavanjem odredjenih naredbi kako da igra

Poenta svega je da je HT prevazidjen, tehnički.

Ja se prvi ne zalažem za to da online manageri treba da budu komplikovani. Probao sam malo FK i nije mi se dopao, jednostavno ako hoću nešto komplikovano, igraću FM 2006.

Autori Sokkera su našli neki balans. Recmo da su unapredili HT, tj da su napravili HT po svom ukusu.

Što se tiče praćenja talenata, uopšte nije komplikovano, pogotovo uz alatku SokkerMon, koja olakšava taj posao, kao i još mnogo toga. A što se tiče prodaje - to je kao i u pravom fudbalu, može neki klinac da deluje dobro na papiru (visoki skillovi), ali u principu da ne bude talenat, tj da od njega nikad ne postane neka extra klasa. Evo npr meni će sledeće nedelje da izadje jedan klinac sa visokim skillom iz omladinske škole, možda će čak i da ima dobru raspodelu svih skillova, ali mislim da neće postati neki igrač. Naravno ja mogu da ga prodam za fine pare, jer onaj koji kupuje ne može da zna koliko je ovaj talentovan ukoliko ga nisi izreklamirao na nekom forumu (postoje posebni forumi za transfere, za svaku zemlju posebno), već je samo naleteo na njega na transfer listi.

Nisam baš najbolje razumeo ono pitanje oko uticaja na igru. Nema tu "poboljšava napad ili odbranu", on jednostavno ima svoje karakteristike i u zavnisnosti od njih ti odrediš šta će da ti igra i kako će da ti igra. Ima osam skillova:
stamina, pace, technique, passing i skilovi za keeper, defender, playmaker i striker.
Naravno u zavisnosti od tih skillova (kao i forme) ti znaš šta koji igrač otprilike može.

Npr ja imam jednog igrača koji ima pristojan skill iz playmakinga i nešto slabiji iz defendinga. Meni taj igrač igra zadnjeg veznog i prilično uspešno seče protivničke napade, a takodje i dobro igra i u organizaciji napada zato što ima i dobre skillove iz passinga i tehnike.
Naravno ako imaš brze igrače sa solidnim playmakingom, oni će verovatno da budu na krilima itd itd, princip ti je jasan.
I naravno tebi niko ne garantuje da će svi oni da odigraju kako treba, tj da će maksimalno da iskoriste svoje mogućnosti. Tu je i forma bitan faktor (doduše najbitniji za napadače i golmane), ali lako može da se desi kao i u pravom fudbalu - da se jedna ekipa ispromašuje a druga da iz jedne-dve šanse ostvari pobedu ili izvuče bod na teškom gostovanju.

U HT-u je tako nešto nemoguće, tačnije u 95% slučajeva znam kako će utakmica da se završi, uopšte nema neke neizvesnosti. Jedinu neizvesnost ove sezone sam imao kada sam pre 2 kola igrao sa likom sa kojim se koljem za prvo mesto. Sve ostale tekme su bile rutina, a da te podsetim, prošle sezone sam bio u zoni ispadanja.
A da ne pričam o tome što nemaš nikakvu ozbiljnu statistiku, kako je utakmica izgledala. Posed lopte mi ništa ne znači, bitan je i broj šuteva itd itd.
U Sokkeru lepo možeš tačno da vidiš kakav je neko igrač, kako igra i da na osnovu toga odlučiš šta ćeš sa njim.
I ne zahteva previše vremena, zaista.

Uostalom ne vidim zašto ga i sam ne bi probao, pogotovo što konkurencija kod nas još uvek nije velika, ima 100ak aktivnih igrača, najzad će prva i druge lige biti popunjene živim igračima, a ne botovima.

Ko zna, možda ti se i svidi, a poziv važi i za sve ostale... :)

Sokker - tim koga seru ekstra talentovani juniori se razvija nenormalno brzo, za razliku od HTa u kojem isti takav seronja ne moze toliko brzo da se razvije.

Freekick - mnogo komplikovano

Hattrick - jednostavnost. Ljudi napustaju menadzere kada vide da moraju da pomuce glavu da bi razumeli kako se igra. Neki put su najgenijalnije stvari upravo genijalne po svojoj jednostavnosti. A hattrick je jedna takva genijalnost.

pmanager - wooooooooooooooooow, previse slozeno, cak je i einstein koji igra sve zive menadzere odustao

Nazad
Vrh Dno