Šta je novo?

WWDC 2016

drgonzo

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
455
Update Siri ce integrisati VocalIQ koji je Apple kupio, i koji ce navodno biti nesto do sada nevidjeno...

Počeće prezentacijom 13. juna na kojoj se očekuje najava novih verzija iOS i OS X, možda i predstavljanjem nekog novog hardvera.
Zar su ikad predstavili hw na WWDC?
Ja iskreno sumnjam da bi mogli sta od hw da predstave, eventualna mogucnost da ce update liniju Mac Pro-a sa jacim hw, ali sumnjam da bi i tada to bila tema na WWDC. Mislim da ce biti dosta o Swift 3 posto ima dosta promena, o tome koji open source projekti nastaju od Swift-a, kao i sta nas ceka u buducnosti. Takodje ocekujem nesto novo na polju HealthKit-a i ResearchKit-a, a i HomeKit-a. Nadam se (ali vrv dzaba) da ce biti govora i o mozda Documents and Data problemu u iOS, mada realno ne ide im u korist, jer onda bi i 16GB modeli telefona (ili 32-ka ako se pojavi) opet bili primamljiva opcija. Nisam procitao clanke, ali prica se navodno da ce Siri moci da se integrise u aplikacije same sto bi bila mnogo dobra stvar :)

Zar su ikad predstavili hw na WWDC?

skoro svake godine :) jedne godine su i iphone predstavili (ako me secanje sluzi) pre nego sto su ga pomerili na septembar.

sto se ove godine tice, po raznim glasinama, bice samo veci macbook (crni?) na wwdc, a ostatak hw-a ide sa iphone-om u septembru. ako sam dobro razumeo, OSX postaje macOS i nije spreman za wwdc. previse je razlicitih (kontradiktornih) glasina, ali ove su najrealnije i najprihvacenije :)

novi MBP po glasinama ce imati umesto Fn tastera OLED bar a podrska za to stize tek sa macOS-om

Ja se samo nadam da ce srede Xcode - od 7.x pa nadalje katastrofa radi i freezuje bez razloga u random trenucima bez CPU activity-a na par sekundi na svim masinama koje koristim...

Edit: sad vidim da mi je ikonica za WWDC se update i da je crne boje, tako da nesto crno dolazi :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nešto sad ne mogu da se setim, ali zar nisu "major" verzije ios-a odn osx-a izlazile posle glavnog keynote-a u septembru?

Sent from my iPad using Tapatalk

Ne. Uvek je bilo u junu prvo predstavljanje.

Predstavljanje. A kad su bile raspolozive za upgrade?

Sent from my iPad using Tapatalk

Septembar, oktobar uglavnom, mislim da je jednom cak i tek oko novembra nesto doslo za update...

Za sat vremena pocinje. Ne znam da li i sta ocekujete, ali ja se ne nadam necem revolucionarnom.
Avaj, ko nema iUredjaj, moze na Win 10 preko Edge-a da gleda.

Link za stream preko Edge, iOS i OS X uređaja: http://www.apple.com/apple-events/june-2016/
Verge-ov live blog: https://live.theverge.com/apple-wwdc-2016-keynote-live-blog/?_ga=1.128893832.546229062.1438882466

@azimuth: većina ovih predviđanja su se prethodnih godina pokazali tačnim, tako da ne očekujem ništa više od toga...
Pritom je naglasak stavljen na servise koji su našim korisnicima nezanimljivi - koji je smisao unapređenja voice assistenta, kad Siri nije dostupna na srpskom jeziku?; Apple Pay ne funkcioniše u našoj zemlji; Apple Music koristim ali je inače dostupan samo malom broju domaćih korisnika koji mu pristupaju preko US App Store, itd.

Kakav fail sa find highschool commedies :d

edit: Preterali su sa messages - previse bloatware-a...

Poslednja izmena:
iOS 10:
- unapređenja lock screena, home screena, notifikacija
- Siri radi sa third party aplikacijama
- unapređene quicktype sugestije po uzoru na Googlovu Gboard tastaturu za iOS
- unpređenja Photos aplikacije, dodatak Memories
- redizajnirana Maps aplikacija, bolje sugestije, dodatak third party apps ekstenzija u mape
- redizajniran Apple Music, sa dodatkom lyrics, ubačen Discovery Mix po uzoru na Discover Weekly sa Spotify
- unapređenja News aplikacije
- unapređenja Homekit
- unapređenja Phone aplikacije, integracija sa voip aplikacijama
- unapređenja Messages aplikacije, third party dodaci (iMessage apps)

predstava za decu... smorili su bas...

Deo zapazanja gledajuci WWDC:

Photos - 90% Google photos
Messages - stari messages + FB messenger.
VoIP integracija u dialeru je veliki plus.

Svidjaju mi se ove promene, iako sam relativno nov iPhone korisnik. :)

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Deo zapazanja gledajuci WWDC:

Photos - 90% Google photos
Messages - stari messages + FB messenger.
VoIP integracija u dialeru je veliki plus.

Meni je najveci plus Siri API posto vec imam par ideja kako da ga iskoristim :)

Vrh Dno