Šta je novo?

WW2 strategija-preporuka

chox

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2005
Poena
319
Treba mi pomoć.Tačnije ako možete da mi predložite igru koja zadovoljava sledeće (u većoj ili manjoj meri).
1.da je strategija
2.da je bazirana na 2.svetskom ratu
3.da mogu da štancujem jedinice,znači tenkove,topove,vojnike...
4.da nije velika (na hardu da zauzme najviše 700 mb)
5.da nije preterano zahtevna (da može da ide na Pentium 2 300 MHz,256 Mb,Nvidia GF2 32 mb...)
6.voleo bi da makar malo liči na Cossacks:Back to war (imam tu igru,odlično radi na mojoj mašini,sviđa mi se grafika,laka je za igranje...) samo da umesto ratova iz 18. veka bude 2.svetski rat.Hvala vam puno unapred,svaki vaš predlog će mi puno značiti!

Great Battles of WWII Stalingrad
Ova igra je novija,ima opis u junskom SK
Sudden Strike
Ova igra je odlična i trebalo bi da radi na tvom comp. :)

znam kupio sam SK.al dzaba kad ne mogu da stancujem jedinice,zar ne?

pa bas nema nigde gde mogu da pravim svoju vojsku?

Najbolje ti je da uzmeš Empire Earth i da kreneš od praistorije, pa ćeš stići do WWII ( pre toga ćeš imati još koju stotinu ratova svetskih razmera) samo ne znam hoće li na tvojoj konfiguraciji da radi. :)

je8iga ne radi mi Sudden Strike 2.je8es ti verbatim cedejove...uostalom,tesko je pronaci takvu igru,koliko vidim.ali gledajte ovako:
1.Blitzkrieg
2.sudden Strike 2
3.Codename:panzers
i svaka je ili zahtevna ili ne mozes da pravis vojsku.ako se setite jos necega,vi javite...

P.S sto je P kod Panzers preslo u smesak?

Poslednja izmena:
Blitzkrieg
sudden Strike 2
Su definitivno najbolje strateske igra sa tematikm ww2
nije los i solders heroes of WW2 mada je 3d neizgleda lose igrao sam do nekle kad sam prebao sa padobrancima da unistim neke topove ali tada se nisam znao sta da uradim pa sam batalio.

Hearts Of Iron 2... igra nije jednostavna, ali je po meni najbolja strategija za taj period, uz malo ulozenog truda... garantuje sate zabave

HOI2 je bez premca kada se prica o WW2. ali ako ne zelis da se udubljujes i koristis kefalo onda je siroko zaobidji. inace ovde mozes da pravis ne samo tenkove i topove nego citavu armiju onako kako ti "srce ischte"!

Super su sve te igre ali njemu trebaju igre za Pentium 2 300 MHz,256 Mb,Nvidia GF2 32 mb

pa jel ima nesto tako a da moze na moj komp?

Saša Č je napisao(la):
Super su sve te igre ali njemu trebaju igre za Pentium 2 300 MHz,256 Mb,Nvidia GF2 32 mb

pa onad sudden stike 1 2d grafika nije zahtevna, ima jos jedna koju sam ja prvo igrao, secam se da je pogled odozgo 90stepeni sada nemogu da se setim kako se zove ali to sam igrao na PI

sad cu da isprobam Sudden Strike,ali plasim se da nece raditi na Windows XP-u.Jel znate gde moze da se skine patch koji popravlja kompatibilnost?thanks.

Pravo da ti kazem, gomilu igara sam prosao ali mislim da je jedino u Empire Earth moguce u periodu WWII praviti jedinice...
Da li te zanima takticka, potezna, squad based, stara, strategija Soldiers at War... Uz ovu igru sam oci zalepio za monitor :p mada je za danasnje uslove veoma matora ali sigurno ce ti raditi bez problema...
Steta sto nema neki nastavak ili slicna igra...

Sudden Strike je pretezak bre...ali svidja mi se.

Ustvari i nije tezak tolko ali bi mi dobro dosla poneka uputstva.Mislim ako neko zna linkove na srpskom,gde se mogu dobiti objasnjenja i osnovne taktike vezane za ovu igru neka napise.thanks. :smoke:

Za suden strike nije tezak samo treba da udjes u stos, tako sam i ja mislio kad sam prvip ut igrao fora je u tome da ako imas topove AT naravno njih razvuces i jednu liniju, naravno ima ces ih par komada a i moj savet je ovajaj at topove nemoj da ih unistavas, to radi sa pesadijom bez bombi da pobiju posadu a da ostane citav top. Kad tako imas poredjane topove polako ih pomeras napred jedan po jedan uz njih imas i pesadiju i koji tenk. Ovo radi posto posada tenka tj sam tenk nevidi daleko kao posada topa, sad se nesecam dal ima oficira sa dvogledom on bi bio jos bolji da stoji pored topa ili jos bolje snajperista koji vidi najdalje tj otvara crnu mapu, Ovo je kljuc uspeha bar sam ja tako radio u pocetku.

poz

moze jos malo uputstava?please

Koristi dalekodometne topove ako ih imas, zaboravio sam da dodam kad osvajas AT top to mozes da ucinis i snajperistom, uz tenk obavezno i pesadija jer ona stiti tenk od at topova i pesadije koje imaju at naoruzanje. Sve zavisi sta imas od naoruzanja topova tenkova moze i da ide i neko lako vozilo protiv pesadila tipa BA-10 ako znas sta je to, ro je rusko oklopno vozilo na bazi starog forda. Ali dobitna kombinacija je topovi malo ih pomesas napred prvo jedan onda drugi i tako redom dok nestignes de si naumio, ali ovo je dugotrajan proces mozda i po koji sat. Neznam dal ima u kecu mortal ako ih imas i njih koristi, i radi ona varijana save the game :)

poz

eh matori Soldiers at War je legendaran.. sto zbog samog gameplaya (suvi turn based) sto zbog bugova zbog koji nisam ni zavrsio doticnu :(

Kad G!!! pomenu potezne strategije imas ceo Panzer General serijal u kojem na neki nacin imas i stancovanje jedinica,a na tvojoj masini od toga mozes da igras sledece:

1) Panzer General
2) Allied General
3) Panzer General 2
4) Panzer General 3 Assault (jedva)
5) Panzer General 3 Scorched Earth (jedva)

Sem toga ima i Steel Panthers 1 koja je strava potezna strategija (ako ti ne smeta slabija grafika)

G!!! je napisao(la):
eh matori Soldiers at War je legendaran.. sto zbog samog gameplaya (suvi turn based) sto zbog bugova zbog koji nisam ni zavrsio doticnu :(
Batice, ja sam zbog tih istih (ako uopste imamo iste bagove) bagova lakse zavrsio igru... Fora je kad istrosis sve time units-e (ili kako se vec zove u SaW), sacuvas partiju i zveknes Ctrl,Alt i Del i igru mehanicki ugasis. Onda kad upalis igru i loadujes imaces svezu dozu time units-a... I tako ako si nanisanio nekog a nemas vremena da ga sredis, a on ce tebe u sledecem krugu, ti onda odradis ovo i nama glava da te boli... Najveci problem je bio kod mene u opremanju vojnika, ali to nije problem kad ga skapiras kako radi... Pored svega toga, igra je jako lako izmenjiva. Namestio sam na primer da Colt 1911 ima 900 metaka u sarzeru, da tezi samo jednu jedinicu tezine, da ima penetraciju kao anti-tenk granata, da ima preciznost snajpera i da puca rafalnom paljbom od 100 metaka po pokusaju :smoke: :smoke: :smoke: Jednostavno nemozes da promasis metu :-devil-: Ali ovo sam radio tek posle regularnog prelaska kampanje...

I moj glas ide za Hearts of Iron 2!

Igrao sam vecinu igara koju ste nabrojali i HoI2 je daleko bolji od svega! Tolika sloboda da ispravljas istorijske nepravde, pa mogucnost da zabijes noz u ledja kome hoces...Pazi kad mozes i politiku da iskoristis i da bez IMALO truda izazoves rat izmedju saveznika i Rusa (a ti si naravski Nemac)...

Eventualno mozes da razmislis i o
East front
West front

Steel Panthers "World at War" (Najdetaljnija i "najozbiljnija" potezna strategija WW2)
Steel Panthers "Main battle Tank" (SVe vaznije bitke od 50-tih do danas,i mi smo tu :D ,Kosovo,itd.)

ne znam ali ja bi nesto kao blitzkrieg samo da zauzima manje mesta na hardu.

sudden Strike je najbolje resenje ako ce da ti radi
ali ti preorucujem stari dobar Red Alser 2 nije ww2 ali zadoljava ostale uslove

weasel_ je napisao(la):
Red Alser 2 (???) nije ww2 ali zadoljava ostale uslove
Da se nisi malo presao u pisanju? Da nije Red Alert 2?

Jesam Red Alser ne postoji greska u pisanju
Red Alert moj omiljena strategija
jedva cekam 3 deo

sad cu probati SS Forever ekspanziju a vi ako se setite jos necega napisite molim vas...

Cudi me da se niko od game developera nije setio da napravi takav biser kao sto je klasican WWII RTS sa stancanjem jedinica itd...:(
Do sada nije bila nijedna takva igra, sve su takticke i njene varijacije, e sad da mi ovde imamo u Srbiji bar jedan tim dizajnera koji moze tako nesto da napravi...

Vrh Dno