Šta je novo?

Writer, Word izjava koja treba da se napravi ponovo ali kako?

onua

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
350
Drugari,

imam jednu izjavu koju treba da popunim n puta ručno. Kada sam kontaktirao sud i pitao da li mogu da napravim istu formu izjave na računaru i popunim je na računaru dobio sam odgovor da može samo što moram da napravim da bude isto kao to što sam dobio ištampano bez ikakvih razlika.

U prilogu je izjava. Problem su mi ove tačkice. Kao prvo ne znam da napravim ove tačkice ovako a kao drugo, tekst mora da ide preko tačkica.

U suštini, kao da ovo popunjavam na pisaćoj mašini :)

Kako ovo napraviti?

ps. Treba da napravim 22 ove izjave (puta 2 jer jedna kopija ostaje sudu). Ruka ima da mi otpadne ako budem ručno radio.

ps2. Može Writer format, može Word format

11il8cg.jpg

Poslednja izmena:
Ispravi lepo sliku, ubaci u Word kao sliku, i stavi textbox preko, da možeš da kucaš tekst preko slike.

Mislim da je najbolje da skeniraš dokument i nekim OCR programom (najbolji je možda Abby Fine Reader) da ga sačuvaš u word formatu i onda ga elegantno popuniš.

OCR

Evo Ti, ispravi i popuni na računaru. Tačkice Ti ne trebaju, one su tu za ručno popunjavanje.
ps
uključi da vidiš skrivene karaktere.

Prilozi

• Izjava.doc
    18 KB · Pregleda: 42
Hvala na pomoći. Pitao sam da li može bez tačkica i odgovor koji sam dobio prenosim u celosti: "Da li ovo izgleda kao da je kucano na pisaćoj mašini?" Moraju tačkice da budu. Znači 100% verno originalu. U tome i jeste problem.

Надам се да ће ово помоћи. :)

Prilozi

• ИЗЈАВА.doc
    28 KB · Pregleda: 41
Tačkice se vrlo lako postavljaju tabulatorom. U formatiranjuza tab pozicije imaš određivanje na kojoj poziciji da stane, koje poravnanje da bude i koji simbol da se koristi između. Izabereš tačku i to je to. Samo proveriš koliko treba da ih bude, da eventualno koriguješ veličinu tačke i razmak (npr, ne staviš samo tačku, nego tačka_razmak). Onda proveriš da li treba da koriguješ vertikalnu poziciju, ali to ne bi trebalo da bude problem (a imaš i tačke koje su u sredini, kao • i ·, odnosno alt-0149 i alt-0183). Da bi tekst išao preko toga, mažda je najjednostavnije da postaviš textbox gde god ti odgovara.

Na kraju krajeva, tačkice si mogao i prostim kucanjem tačkica. Samo prebrojiš koliko ih ima, postaviš istu širinu i menjaš veličinu fonta za tačkice i razmak do željenog rezultata.

Nazad
Vrh Dno