Šta je novo?

WPI - Windows Post-Install Wizard

onua

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
350
Postovani,

nakon pravljenja .cmd i .bat skripti za silent instalacije programa, naisao sam ne "problem" a to je da nekada moram da instaliram programe koje korisnik zeli tj. ne zeli. Recimo, po defaultu se instalira Firefox, ali korisnik hoce Operu itd itd itd... razumeli ste me.

Trazeci po netu, naisao sam na winbord (valjda) instalaciju win-a koja posle instalacije windowsa pokrece ovaj program WPI.

Naime, u tom programu se vrse podesavanja za silent instalacije programa, lepo programi mogu da se sortiraju u grupe, redosled kojim ce da idu programi itd...

Problem je sto ne radi, tj sto ja nesto ne radim kako treba. Ubacim programe sa switchevima kao iz skripte (koji rade kako treba) pokrenem i nece. Ponasa se kao da nisam uneo nikakve parametre.

Ukoliko neko hoce da se bakce ili pak vec koristi ovaj vid instaliranja programa neka me prosvetli gde gresim :)

http://www.wpiw.net/The_Dark_Side/home.html

:wave:

Ja već dugo koristim WPI i jako sam zadovoljan.
Doduše, još uvek sam na starijoj verziji 7.1.1, jer mi za sada tako više odgovara, ali pretpostavljam da si ti skinuo ovu najnoviju verziju 8.
Ne znam kakve su izmene, suština samog programa je u principu ista. Veoma je bitno da sintaksa komande bude ispravna, takođe i struktura direktorijuma treba da se ispoštuje. Ako imaš skripte koje već rade, ne bi trebalo da je problem da ih "prevedeš" u WPI.
Ako možeš, okači fajl config.js iz direktorijuma WPIScripts da vidim kako ti izgleda kod, pa ću možda moći nešto više da ti kažem.

Hvala na odgovoru. Vidis... moj config.js se brise odmah nakon sto zatvorim WPI... hm... ajd provericu sutra kad budem bio za tim kompom. Jos ja kontao to tako treba, kao neki -temp- fajl :)

Mozes da okacis negde WPI da skinem tu verziju koja radi?

Nazad
Vrh Dno