Šta je novo?

Wow

AlanFord

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
610
Danas sam kupio i instalirao orginal World of Warcraft,registrovao se normalno ali kada je doslo do toga da treba da se pocne igrati....cim kliknem na play game,pojavi mi se crn ekran kao i obicno kada startuje neka igra, ali meni ne startuje igra vec se sam od sebe restartuje racunar.
Dali neko moze prertpostaviti o cemu se tu radi?

Hmm, pa za pocetak desni klik na My Computer -> Properties -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings pa odchekiraj opciju "Automatically Restart" ako vec nisi. Prilikom sledeceg startovanja ako se igra zablokira trebalo bi da ti se pojavi BSOD pa nam onda javi sta on kaze.

pojavio se sada plavi ekran sa sledecim:

A problem has been detected and windows has been shut down to pervent damage to you computer.
If this is the first time you`ve seen this stop error screen,restart your computer.If this screen appears again,follow these step:
Check to be sure you have adequatue disk space.If a driver is indentified in stop message,disable the driver or chek with the manufacturer for driver updates.Try change video adapters.Check with your hadvare vendor for any BIOS updates.Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use safe mode to remove or disable components,restart your computer,press F8 to select safe mode.
Techical information:
***STOP:0x0000008E(0x0000005,0x0000026A,0xF7E82CC8,0x00000000)
Begining dump of physical memory
Physical memory dump complete
Contact your system administrator or tehnical support group for further assistance.

Windows XP professional,ASUS A7N8x,AMD 1830 mhz,ATI 9000,HD 60 GB

Instalirao sam ATI Catalyst 5.5
nVidia nForce WHQL 6.53
i DirectX 9c
i dalje je sve po starom :mad:

Kolika ti je velichina Page (swap) fajla i koliko imash RAM-a? Da li imash na particiji gde ti se nalazi WoW bar josh 1GB slobodnog prostora?

Inache, 0x0000008e je obichno pokazatelj greshke sa memorijom, probaj da testirash RAM module, mada se pre SP1 u WinXP-ju ova poruka ponekad javljala zbog jednog bug-a dakle imash li instaliran neki Service Pack?

Lurker je napisao(la):
Kolika ti je velichina Page (swap) fajla i koliko imash RAM-a? Da li imash na particiji gde ti se nalazi WoW bar josh 1GB slobodnog prostora?

Inache, 0x0000008e je obichno pokazatelj greshke sa memorijom, probaj da testirash RAM module, mada se pre SP1 u WinXP-ju ova poruka ponekad javljala zbog jednog bug-a dakle imash li instaliran neki Service Pack?

Ne znam kolika mi je velicina Page (swap) fajla...gde da to vidim?
Imam 2 x 256 RAM Kingston
Na particiji gde mi je Wow imam jos 5,5 GB slobodnog prostora
Nemam instaliran service Pack...

Poslednja izmena:
AlanFord je napisao(la):
Ne znam kolika mi je velicina Page (swap) fajla...gde da to vidim?

Najbolje je da velicinu Page fajla odredjujesh sam i ona bi trebalo da bude oko 2 puta veca od velicina memorije (mada je ovo relativno), dakle u tvom sluchaju 1024MB. Dakle, idi opet desni klik na My Computer -> Properties -> Advanced -> Performance -> Settings -> Advanced -> Memory Usage -> Programs -> Virtual Memory -> Change -> Custom Size. Zatim odaberi na kojoj particiji hocesh da ti bude Page fajl i unesi za Initial Size i za Maximum Size 1024 pa klikni na "Set".

Nemam instaliran service Pack

Nadji negde SP2, on je oko 300MB koliko se secam.

Koju muzicku imas? Iste simptome sam dobijao kada sam stavljao nove drajvere za Audigy i ulazio u igru (smesno, ali istinito). A pre toga sam takodje probao sve i svasta, cak 3 puta formatirao i nista nije pomoglo. I onda sam na posletku isao selektivno, jedno po jedno i skopcao da su novi drajveri problem.

I ja sam imamo problema sa WoW. Instalirao sam Omega drajvere imas ih na Guru3d.com i proradilo je kako treba.
Ako si klokovao masinu probaj vratiti sve na standard jer su neki i zbog toga imali problema.

Nemam posebnu muzicku karticu vec mi je ona u sklopu maticne ploce.
Sutra cu probati da instaliram te drajvere sa Guru3d.com pa cu vam javiti sta se desava,danas sam na poslu.
Inace puno hvala svima koji su pokusali da pomognu...

Posle promenjenih drajvera za graficku karticu,maticnu plocu,bajanja raznih bajalica i molitve raznim bogovima i dolaska u iskusenje da :crash: u ocajanju sam pokusao ono sto je ustvari osnovno (ne kazu za dzaba da uvek prvo proveris osnovne stvari uticnice,kablove i sl.) e ja sam pokusao da pokrenem igru kada ISKLJUCIM ZONE ALARM i gle cuda radi!!! :banana:
Eto resenjaaaaa (sto je govorio pokojni Zoran Radmilovic)
pa ako se nekom desi isti ovakav problem neka se uci na mojim greskama.
Pozdrav svima

Pa stvarno ne mogu da verujem, odakle ti ideja da pokusas da igras sa ZA u pozadini? :) Nemoj to da radis NIKADA vise. :) A posebno ne sa AV-om.....

e covece da ne pokusas prvo to! Zezao me je ZA jednom , ali sam se setio za njega vrlo brzo...

genijalno...

nego, sve igre bi morale da rade sa ZA u pozadini...

probaj kad ukljucis igru da udjes u podesavanja ZA i da joj doelis prioritet, ili da je ubacis u spisak prioriteta...

Hmmmm, da, da, pitao sam se zasto bi neko igrao igru za ZA u pozadini kad ZA dzabe zauzima memoriju ali sam se onda setio da je u pitanju on-line igra ali to dovodi do sledeceg pitanja - da li je moguc upad virusa, trojanaca ili spyware-a putem igranja igre!??

Pa putem igranja igre najverovatnije ne, ali ako ubijes firewall dok je igras, to je vec druga stvar :)
Sada imam ADSL i stalno sam online, kada sam otvorio ruter dok sam testirao nesto u toku jednog dana je neko tri puta pokusao da mi pristupi preko porta za remote desktop, a ko zna koliko drugih stvari su pokusavali koje je moj firewall automatski blokirao.

e ljudi aj ako igrate WOW nakacite se na dunemaul tamo nas ima koliko hoces. i trazite da udjete u guild retard tamo su uglavnom svi nasi

Vrh Dno