Šta je novo?

world of warcraft

sin

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
301
jel moze neko da mi kaze gde mogu da narucim originalni wow, na koji broj telefona?

U ovom trenutku je tesko naci WoW u SCG. Bice uskoro ponovo, kazu.

Verovatno mozes naci u Platou u Knez Mihajlovoj, ali oni malo deru.Moj savet ti je generalno da sacekas expanziju, imaces problema da nadjes ljude sa kojima bi igrao na vecini servera. Sada svi vise u end game instacama :(. Ako bi sacekao expanziju i onda krenuo da igras bilo bi ti puno lakse, jer ce puno ljudi krenuti sa altovima.
Expanzija se ocekuje u aprilu.

U Platou trenutno nemaju na lageru.

Nema na lageru juce sam bio u platou i video sam da trenutno imaju samo vaucere za WoW. Mozda si mogao da se prijavis kod prodavca i upises na listu cekanja pa da ti rezervisu komad kad stigne sledeci kontigent, znam da su ovo praktikovali ranije.

Btw, pazljivo sa WoW-om......opasan je to hobi, jede mnogo energije, vremena i devastirajuce deluje na socijalni zivot :)

Poslednja izmena:
Upravo tako, jako opasno. JA sam igrao Guild Wars... Kad sam uhvatio sebe da sam jeo jednom u 48 sati, obrisao sam ga i dao drugu.

Poslednja izmena:
White_Dragon je napisao(la):
Verovatno mozes naci u Platou u Knez Mihajlovoj, ali oni malo deru.Moj savet ti je generalno da sacekas expanziju, imaces problema da nadjes ljude sa kojima bi igrao na vecini servera. Sada svi vise u end game instacama :(. Ako bi sacekao expanziju i onda krenuo da igras bilo bi ti puno lakse, jer ce puno ljudi krenuti sa altovima.
Expanzija se ocekuje u aprilu.

Ja sam u januaru kupio koriscen WOW bas zato sto ga nigde nije bilo, receno mi je tad da ce se pojaviti opet u februaru znaci sad. Nije tacno da ne mozes naci sa kim da igras, barem ja nisam nikada imao problema sto se toga tice u pitanju je server Bronzebeard, inace otvoreno je i par novih servera tako da novih igraca ima (ili starih sa novim likovima). Nisam siguran da ces expansion moci igrati bez vec instaliranog WOW-a, znaci wow ces morati kupiti u svakom slucaju a expansion ako se ima para.... A da je zaraza.....pticiji grip je nista....

Nije tacno da ne mozes naci sa kim da igras, barem ja nisam nikada imao problema sto se toga tice u pitanju je server Bronzebeard
Kada sam to rekao mislio sam da covek planira da igra na serverima gde ima puno nasih igraca(Dragonmaw alliance,Sylvanas i Dunemaul Horde) i da za Expanziju ce biti potreban orginal.

Imaš ga u ComTrade shop-ovima.
Nije da ih reklamiram, ali znam da sigurno ovde imaju!!!
Zovite ih na 011/33-43-813

Aj kad smo vec kod wow-a poco i ja malo da igram (dobro sam se i setio zar ne) pa mi treba par informacija. Interesuje me da li se posle vec dve godine zna koji su najbolji/najjaci karakteri za pvp kao i koji najbrze dobijaju iskustvo tj napreduju u lvl-ima (nebih bas da pocinjem sa svakim karakterom, da istrazujem magije itd...).
Sto se accounta tice cuo sam da se moze dobiti neki broj od nekog ko je kupio wow i da se sa njim u roku od 10 dana moze kupiti/napraviti account. Moze li mi iko reci koliko se placa sam account i koje nase elektronske kartice 100% mogu da se koriste za pretplatu za wow.

Hvala unapred.

Account iliti sama igra kosta prilicno, zadnji put sam je video u merkatoru za 5800 dinara.
Pretplata je oko 13 eura mesecno, primaju se sve kartice namenjene online placanju (visa virtuon), a verovatno i ostale kreditne kartice.
Ovo oko likova ti ne mogu reci :)

Sto se tice likova najbitnije kako bi ti hteo da igras :D Zbog toga postoje talente koji svaku klasu specijalizuju. npr Protection warrior (tank) ce biti los za pvp jer mu treba mnogo vremena da bi ubio nekog, a u pvp-u se sve odvija brzo, i uvek ce stici neko da pomogne onog na kome je tank. Ali zato za PVE je tank nezamenljiv, jedini u igri koji moze da drzi creepove po instancama dalje od slabijih igraca.Dok fury/arms warrior kida u pvp-u (cesto radi veci dmg od rogue-a) los je za pve jer ne moze da tankuje...Ti si naveo da ti je bitan pvp, ali kad tad ce ti pvp dosaditi, i onda ces raditi raid instance u kojima ces morati najverovatnije morati da zrtvujes svoj stil igre zarad celog raida :D. Ovo sto sam rekao za warriora vazi i za sve ostale. Druid je bolji za solo (lvl-ovanje) kao feral ili balance, ali mora biti restoration u raidu da bi bolje healovao, priest je bolji za solo kako shadow priest, ali mora biti holy, jer je takav najbolji healer u igri....
Ako si bas za pvp i ne bi da menjas talente cesto, onda pocni sa mage-om, odlicni su za pvp kao i pve(u raidu skoro uvek rade najvise dmg-a), svi talente su im spec za radjenje dmg-a(samo razlicite skole magije).Takodje u pvp-u su odlicni hunteri,koji ne moraju da menjaju talente za pve.Ako igras sa Hordom, shamani su zakon sa shock spells talentima/stitom.Imas na wow-eu site-u deo u kome mozes da isprobavas kombinovanje talenata pa to obavezno uradi. Jos ti preporucujem da potrazis na netu neki guild za hardcore lvl-ovanje da bi sto pre dostigao visi lvl. nadam se da sam ti pomogao :)

Poslednja izmena:
Za pvp - hunter/warlock/rogue/mage - pogledaj malo sta ti se od ovih klasa najvise svidja pa izaberi. Prednost ovih klasa je sto su specovi za pve/pvp identicni, njihovo je samo da dps-uju tj da pune protivnika iz blizine (rogue) ili sa distance (ostali) i da uzivaju. Jos jedna prednost ovih klasa je da itemi i setovi koji se nalazi u end-game instancama njima podjednako dobro sluze i za pve i za pvp.

Shaman je all-around klasa koja je dobra za pvp ako svoje talente rasporedi tako. Medjutim onda si mnogo manje koristan u high-end instancama i dok se ne respecujes tako da budes skoro pa priest tesko da ce guild uopste da te poziva u velike raidove (ZG/MC/Onyxia/BWL/AQ). Sham je mnogo bolji u 1vs1 pvp-u (odlicno igran shaman moze da dobije bilo koga 1 na 1, pod pretpostavkom da ima opremu manje/vise istog kvaliteta kao protivnik) dok ga u BG-ovima i grupnom pvp-u (osim u najvecem tj. Alterac Valley-u) sije njegov pandan sa alijansine strane paladin. Druga nezgodna stvar su tier1 i tier2 shamanski setovi koji su iskljucivo dizajnirani za pve pa od njih shaman nema neke prevelike koristi u pvp-u - ako zelis dobru opremu za pvp moraces kao shaman da zapnes 3-4 meseca, dobijes veliki rank i nabijes reputaciju sa frakcijama iz battleground-a.

Momci mnogo vam hvala na iscrpnom objasnjenju bas tako nesto mi je trebalo. Bio sam malo frikombinovo i mislim da cu uzeti da igram sa rogue karakterom, nekako mi se svidja sve to skrivanje i pljackanje. E sad jos neznam u kojoj je rasi rogue najbolji/najjaci i koje su mi profesije najbolje za njega. Sve u svemu mnogo hvala na pomoci.

igor2: mislio sam da li je moguce platiti samo account a ne celu igricu???

Sa hordine strane najbolji rogue je undead zbog WoTF (will of the forsaken) racial ability-ja, a sa alijansine nelf rogue rulira zbog shadowmeld-a (jos jedan stealth).

Samo jednu stvar imaj na umu ako hoces da igras rogue-a, a to je da sta god ti mislio i drugi ti pricali nikad neces moci da imas dmg kao mage ( zbog aoe-a) a u vecini slucajeva ni kao fury/arms warrior (sta god vecina mislila). Dobra stvar kod rogue-a su vanish is stealt cijom ces kombinacijom uspevati da uradis puno questova sa manje truda/vremena nego sto bi to uradio sa nekom drugom klasom.

Sto se tice tog placanja, ti planiras da pocnes da igras preko guess passa? (tih 10 dana free)Ako je tako nakon sto ti oni isteknu moraces da kupis retail i da ukucas key.Taj guess pass sluzi samo da bi navukao ljude i da bi mogao da nastavis sa likom s kojim si igrao tih 10 dana.

interesuje me da li se moze americka verzija wowa igrati na evropskim serverima, tj. da li blizzard moze uraditi ovako nesto? naravno u slucaju da ta americka verzija nije aktivirana itd...ima li ko kakvih iskustava sa ovim?

diab10 je napisao(la):
interesuje me da li se moze americka verzija wowa igrati na evropskim serverima, tj. da li blizzard moze uraditi ovako nesto? naravno u slucaju da ta americka verzija nije aktivirana itd...ima li ko kakvih iskustava sa ovim?

Koliko ja znam ne moze

Samo jednu stvar imaj na umu ako hoces da igras rogue-a, a to je da sta god ti mislio i drugi ti pricali nikad neces moci da imas dmg kao mage ( zbog aoe-a) a u vecini slucajeva ni kao fury/arms warrior (sta god vecina mislila). Dobra stvar kod rogue-a su vanish is stealt cijom ces kombinacijom uspevati da uradis puno questova sa manje truda/vremena nego sto bi to uradio sa nekom drugom klasom.

Najvise dmg-a u svakom raidu naprave warloci i hanteri :)
Nerf!

Najvise dmg-a u svakom raidu naprave warloci i hanteri
uuufff ne znam kako je to kod tebe na serveru, ali ja nikad nisam video da hunter udje u prvih 10 dd-a. Uvek su zakon magovi zbog aoe-a a posle dmg warriori i rogue-ovi :p
Bio je jedan lik na forumu koji je imao isti problem, prvo je pisao blizzardu, a onda je poslao svoju US verziju postom u Pariz Blizzardu. Posle toga ne znam sta je bilo, ali znam da igra WoW na EU serverima(mislim da su mu poslali EU verziju)

Poslednja izmena:
uuufff ne znam kako je to kod tebe na serveru, ali ja nikad nisam video da hunter udje u prvih 10 dd-a. Uvek su zakon magovi zbog aoe-a a posle dmg warriori i rogue-ovi :p

Na koje instance mislis? Malo mi je cudno da recimo u MC raid uopste upadne dps warrior......

Na koje instance mislis? Malo mi je cudno da recimo u MC raid uopste upadne dps warrior......
Pa ja sam mojim guildom radim ZG,MC i BWL(kod nas jos nije otvoren AQ :()
za ZG su tu obicno 3 MT-a, i 1-2 dd warriora, a za MC obicno 5 tankova i 1 dd(ja :D) i radim dosta dmg-a, sa Mojom sekirom i nikad mi se ne desava da izvisim za raid :D
Sve je stvar opreme, ako imas dobru opremu dps warriorr je uvek dobrodosao :wave:

Evo mene da jos malo smaram ;o) Poceo sam da igram sa rogue nightelfom. Izucio sam skining i ono za pravljenje koznih stvari (leathering valjda). Ono sto me interesuje je da li se talenti kanije nekako mogu drugacije namestiti (video sam kod mog trenera da moze da se skinu ti poeni pa me interesuje sta to konkretno znaci). Trebao bi mi i savet na sta da stavljam te poene uopste (najbolje za rogue-a). Isto me interesuje da li ima misija koje daju te poene?

I da ukoliko ima neko voljan na dragonmaw da pomogne malo noob-u (srebro zlato saveti) neka me wisp (Proday naravno). Hvala po ko zna koji put.

Talenti mogu da se resetuju, svaki put te kosta sve vise resetovanje, za poene isprobavaj ovde
Nema nikakvih misija talent points dobijas sa svakim lvlom posle 10.

E ljudi pazite ovo. Imam jednog drugara u inostranstvu. On moze da mi kupi cd key na ebay od nekog lika (da mu taj lik posalje na mail), a ja kuci da instaliram wow, stavim key i da picim. Jel to moze tako? Lakse mi je nego da cekam da mi diskovi stignu iz Sombora... Ali imam jedan problem, imam piratsku instalaciju za wow, tj imam valjda 4 diska, na 1.6.0 verziji valjda, i ja sam je lepo updateovao na 1.7, pa na 1.8 i radila je lepo na private serverima. Sad ne znam da li je moguce da moze da radi na originalu. Valjda bi on pri loginu trebao da mi trazi autentication key.
I da li ima veze sa pathevima gb i us verzija jer ja imam us patcheve sve do 1.9 (zajedno sa njim) pa bi mi bio prob da skidam sve izpocetka...

Video sam na ruru:

Q Kakva je razlika izmedju GB i US verzije?

A Nikakva ako editujesh jedan red jednog fajla u tvom direktorijumu gde si instalirao igru.

C:\<tvoj path>\World of Warcraft\realmlist.wtf
Otvori fajl sa Notepadom i promeni "set realmlist us.logon.worldofwarcraft.com" u "set realmlist eu.logon.worldofwarcraft.com", naravno bez navodnika. Cela "frka" je oko dva slova. US.logon treba zameniti sa EU.logon.
Imaj na umu, I DALJE MORASH IMATI EVROPSKI GAME ACCOUNT da bi igrao na EU serverima.

Ne znam da li mu smetaju us patchevi, ja bih imao eu account, jer narucujem iz GB cd key.
Sry na long-postu, nadam se da ste me razumeli :)

Poslednja izmena:
Evo sada sam video na ruru da moze da radi us verzija igre na eu serverima, ali je obavezno da imam eu nalog, i ako sam na pocetku instalirao us patch, da tako moram do kraja. Znaci kad budem hteo da stavim novi patch, samo promenim realmlist na us.logon.worldofwarcraft.com i skinem patch, kad `ocu da igram vratim na eu.logon.worldofwarcraft.com i to je to.
I jos sam otrkio da pri pravljenju naloga trazi auth. key, koji bi ja imao tako da bi sve bilo ok. Samo vi da potvrdite :)

Vidis na prosloj strani je covek pitao da li je to moguce, tako da bi to bilo lepo za njega ako je istina. A druga stvar zar je moguce da u celom Sabcu niko nema orginalni wow za EU pa da lepo samo uzmes i instaliras od njega ili jos bolje kopiras kod sebe (radi provereno).

Vrh Dno