Šta je novo?

World of Tanks

Evo i njihove zvanične informacije kako se player rating formira.

Prilozi

• 1759301758978.png
    1759301758978.png
    42.6 KB · Pregleda: 56
Poenta je da si iza zbuna a ne u zbunu takon funkcionise igra, ma obj268 je kao i pre zakon.
Sto se tice leoparda120, non stop spotovan u partiji, udjem u zbun odvale me od zivota i kad sam umro iz istog zbuna izadje njihov manticore :S znaci dosao je na nasu stranu mape stao u zbun cuti smrdi niko ga ne vidi on nas sve svetli. Udjes u isti zbun i ti ga ne vidis , koji je to pokvaren spotting sistem,....

Sto se tice agonije, ja sam kreno super 3-5k dmga partije , i onda aktiviram reserves na 1h i sve ali bukvalno sve partije teski porazi , u jednoj na Lakevillu maus otisao po sredini naravno zagino odma, ja usao sa KR1 u grad , za nama 4 medijuma cim se pojavio njihov KR1 i E100 s druge strane ovi su samo pobegli , naravno posle su bili lepo isilovani od strane tone njihovih tenkova. Def vise ne aktiviram reserves jer tokom celih 1h koliko traje dobijao sam teske debile u timu. Kako je istekao reserves dobio sam partiju sa 6k kombinovanog dmga i izasao....

E da dodam , dok je reserves bio aktivan , igra je stuterovala uzasno, kako je prosao sve super, da ne teoretisem sada ali pre aktiviranja reservsa sam igrao 45min nije igra stucnula, danima je igram ne stuca, sad uzas i to samo dok je bio aktivan reserves.
E sad ga pretera. Pa to je nemoguće, sa kojim god tenkom da si ušao u žbun. Proxy spot ce da odradi posao. Cuj ovo. Usli u isti žbun i ti ga nisi spotovao...
Jedino ako je taj žbun prečnika 100 metara.

Nekad nije bilo tako, bilo je nadmudrivanja, nije se jurio samo DMG, pobeda je bila pobeda i na cap, sad kad capujes ili branis nema vise bonusa kao nekad sve je umanjeno i smanjeno, kako sam presao na mentalitet dmg i samo dmg evo za 20ak bitki dobih prvi MoE na leo120, iako sam gubio partije mozda i vise nego dobijao, ali jednostavno igra ne rewarduje vise taktiku niti neki herojizam vec samo dmg i zato je igra tu gde jeste da imamo tenkove koji bi trebali da budu mamci za njigohove tenkove da bi ostali mogli da ih ubijaju da umesto toga izigravaju tdove ,ili dzudze u bazi. Juce sam imao partiju na fishermanu vodili smo 10:5 na kraju izgubili, jer niko ne sme da izviri, tacharete stao u gradu i ne ide dalje na kraju su nas porokali jer niko nece da krene ja kreno leo120 nema oklop slep odma beng beng osvetlio tad pola njihovog tima niko nista sede ljudi zakucani, i na kraju sam izgino ovi heaviji i tdovi sto su ostali rapovani jer se pomerili nisu nikon se ne usudi da i popije neki shell za dobrobit tima. Ja sam odradio 5k dmga i zabole me ali je problem sto je partija lako mogla biti dobijena.... Druga partija cini mi se malinovka maus usao u rupu i cuci tu ja kazem na cetu wtf pomozi sam drzim celu levu stranu , a on meni sto bi ubice me :S na kraju je bio draw maus se pomerio nije ja sam preziveo sa 108hpa , opet zabole me da se cimam uradio preko 3-4k dmga + spotting dmg i cao. Jednostavno svako gleda sebe i zato je igra i izgubila ono nesto sto je imala pre kad se igrala i random bitka s bar malo timskog duha. Sto se tice gore opaske pa igraj timske, ceo klan u kom sam niko vise ne igra, igra mi ne da ni da izadjem iz klana (koji debilizam) :D
Nista cudno, ja vec godinama izigravam skauta sa JT88

E sad ga pretera. Pa to je nemoguće, sa kojim god tenkom da si ušao u žbun. Proxy spot ce da odradi posao. Cuj ovo. Usli u isti žbun i ti ga nisi spotovao...
Fisheman bay , kad kreces sa strane gde si je grad levo, dosao sam do prvog zbuna desno od porusenog grada u centru, manticore u istom zbunu ja ga nisam video uopste , kad sam poginuo samo je izasao iz tog zbuna, i to pored moje lesine, ovo mi se dogadja vec drugi put sa leo 120. PO igri trebalo bi unutar 50m da sve bude spotovano ali nije tako ocigledno, dal je neki server lag ili problem spotingu ne znam ali to je moje iskustvo vec drugi put i u oba puta je bio manticore.

Imao sam i situaciju na Ruinbergu protiv leo1 ja sa jedne strane pruge on sa druge napucavamo se i on samo nestane a izmedju nas 1 kockica razmaka, i ja bivam mrtav, ispada on dosao do pola pruge znaci na tipa pola kocke izmedju nas nista upuca me i tek se onda pojavi. Serveri im imaju problem def sa stekanjem kad je vise ljudi , dal je do toga ne znam ali to je ono sto sam imao od nekih neobjasnjivih situacija. Kao i KR1 na Fishermanu pre 2-3 dana, izlazi iz grada ja se vratio u moju bazu stojim iza zbuna, spotujem ga na 450m pucam , on me ne vidi, odjednom nestaje pri cemu nema nicega izmedju nas osim zbuna u kom sam ja a on ide preko cistine ka bazi, odjednom pojavljuje se na 50m od mene :S pritom kao sto sam rekao imam optiku i camo, full istrazenu posadu. tako da def zna spoting da im zasteka i to dobro. I da ne bi opet bilo ja ovo ono, pregledao sam kako radi po novom spoting i po njemu trebao sam da ga vidim svo vreme jer su mu 2 beacona uvek bila u mom vidnom polju bez prepreka izmedju....

A da da dodam i ovo , spoting problem je ocit i kad se pregleda replay, imao sam bitku na kojoj sam upucan preko pola mape iako sam bio u zbunu kod baze , sidjem s benta sacekam 12s odem u drugi zbun opet isti leo120 sa druge strane me upuca u identicno mesto gde je ammo rack celo vreme nisam bio spotovan. Pustim replay da pregledam situaciju rpelay kaze nisam spotovan bio ni jednom do tek posle, krenem da cimam replay napred nazad da bi pregledao samu situaciju sa 2 pomenuta pogotka , tad replay pokazuje lampicu kao da sam spotovan. OK napunim opet replay od pocetka i pustim nisam spotovan, opet levo desno oko situacije sa nerazjasnjenim pogodcima i opet sija lampica :S tako da def postoji problem u spoting sistemu ili nacinu na koji igra nekad kalkulise isti.

Poslednja izmena:
1000051660.jpg

Resili nas samo tako, leo (1) pokusava da spotuje strvt, nema teorije, lik nas spotuje i to je, mi se sakrili iza kamena (2, 3, 4 i 5) , 6 je light tenk, FV pri kraju HP, ja pri kraju, drug pri kraju (2 i 3), ovi oztali full HP niko da istrci na FV, a strv nas spotuje i cepa, i to je to, strv nas oljusti i izgubimo, niko nije mogao da spotuje strv, ni laki tenk ni leo, u jednom trenutku leo istrcava do mostica (on je bio full hp skoro) i nista, skidaju ga celog strv, ne moze da ga spotuje.

Fisheman bay , kad kreces sa strane gde si je grad levo, dosao sam do prvog zbuna desno od porusenog grada u centru, manticore u istom zbunu ja ga nisam video uopste , kad sam poginuo samo je izasao iz tog zbuna, i to pored moje lesine, ovo mi se dogadja vec drugi put sa leo 120. PO igri trebalo bi unutar 50m da sve bude spotovano ali nije tako ocigledno, dal je neki server lag ili problem spotingu ne znam ali to je moje iskustvo vec drugi put i u oba puta je bio manticore.

Imao sam i situaciju na Ruinbergu protiv leo1 ja sa jedne strane pruge on sa druge napucavamo se i on samo nestane a izmedju nas 1 kockica razmaka, i ja bivam mrtav, ispada on dosao do pola pruge znaci na tipa pola kocke izmedju nas nista upuca me i tek se onda pojavi. Serveri im imaju problem def sa stekanjem kad je vise ljudi , dal je do toga ne znam ali to je ono sto sam imao od nekih neobjasnjivih situacija. Kao i KR1 na Fishermanu pre 2-3 dana, izlazi iz grada ja se vratio u moju bazu stojim iza zbuna, spotujem ga na 450m pucam , on me ne vidi, odjednom nestaje pri cemu nema nicega izmedju nas osim zbuna u kom sam ja a on ide preko cistine ka bazi, odjednom pojavljuje se na 50m od mene :S pritom kao sto sam rekao imam optiku i camo, full istrazenu posadu. tako da def zna spoting da im zasteka i to dobro. I da ne bi opet bilo ja ovo ono, pregledao sam kako radi po novom spoting i po njemu trebao sam da ga vidim svo vreme jer su mu 2 beacona uvek bila u mom vidnom polju bez prepreka izmedju....

A da da dodam i ovo , spoting problem je ocit i kad se pregleda replay, imao sam bitku na kojoj sam upucan preko pola mape iako sam bio u zbunu kod baze , sidjem s benta sacekam 12s odem u drugi zbun opet isti leo120 sa druge strane me upuca u identicno mesto gde je ammo rack celo vreme nisam bio spotovan. Pustim replay da pregledam situaciju rpelay kaze nisam spotovan bio ni jednom do tek posle, krenem da cimam replay napred nazad da bi pregledao samu situaciju sa 2 pomenuta pogotka , tad replay pokazuje lampicu kao da sam spotovan. OK napunim opet replay od pocetka i pustim nisam spotovan, opet levo desno oko situacije sa nerazjasnjenim pogodcima i opet sija lampica :S tako da def postoji problem u spoting sistemu ili nacinu na koji igra nekad kalkulise isti.
mozda si imao packet loss, pogledaj u replay pored pinga ona lampica da li je crvena ili zelena kada se to desavalo.

ili okaci replay ovde.

u replay su informacije sa servera, tj ono sto server vidi da se desvalo u bitci, sto je jedino validno.

Ništa nije nemoguće. Sedim ja u žbunu sa object 268, pridje mi manticore koso levo na 5-10 metara. Ja ne budem spotovan, niti ja njega spotujem. Sve vreme se ne mrdam. Ko zna koliko je bio tu, spotovan tek kada je došao moj EBR.

mozda si imao packet loss, pogledaj u replay pored pinga ona lampica da li je crvena ili zelena kada se to desavalo.

ili okaci replay ovde.

u replay su informacije sa servera, tj ono sto server vidi da se desvalo u bitci, sto je jedino validno.
Moguce moram da iskopam replay tacno koji je jer mi je pun folder replayeva :D, ali definitivno u odredjenim delovima dana imam problem sa lampicom da zna da na trenutke postane crvena i pored malog pinga, ali mislim da nije problem do mog interneta vec do WoT servera, jer nije uvek prisutno a u drugim igrama gde je i bitnije da nema packet lossa nemam problema.
Ništa nije nemoguće. Sedim ja u žbunu sa object 268, pridje mi manticore koso levo na 5-10 metara. Ja ne budem spotovan, niti ja njega spotujem. Sve vreme se ne mrdam. Ko zna koliko je bio tu, spotovan tek kada je došao moj EBR.
Ja kako teram leo120 samo sad imao sam par tih situacija, mozda je server zastekao kad je trebao da baci tu info, packet loss nek nazove to kako hoce ali se desava ja sam to u prvi mah pripisivao leo120 i da je slep , ali onda stavim optiku i cvs i vise ne znam kako se zove onaj 3. equipment za spoting i opet ista prica, mozda malo ranije detektujem ali opet kao sto je bio slucaj s ovim kr1 jednostavno nestane na sred livade na cistini iako ide prema meni, ne znam dal da pucam jer ne znam dal je kreno levo desno ili ide pravo ka meni, pogotovo sto na osnovu mog pucanja moze da me locira i onda se odjednom samo stvori pored mene, vrv ga ne bi ubio ni u prvom slucaju jer je brz ja nema puno gde da odem imao sam tu prednost od pocetnog spotovanja zbog optike ali kad se stvorio pored mene kraj ne mogu mu nista , on na 80% helta ja bio na 50%. ali poenta je da definitivno postoje neobjasnjive situacije sa spotingom i da definitivno igra ima problema sa istim, dal je to zbog packet lossa , preopterecenog servera, ili problema sa samim spotingom nije bitno ali problem ne moze da se negira jer postoji, naravno kako za mene tako i za druge pitanje je samo dal ces obratiti paznju tokom bitke ili analiziranjem nakon bitke , ili ces jednostavno samo preci u sledecu bitku....

ne mora da bude problem do wot servera, moze da bude izmedju, svi se kacimo na server preko ko zna kojih ruta. mozes da probas sa ping plotter da testiras

@Rizmal Ne znam, možda je do samog leoparda. Ja na primer, sam znaš koliko je object 268 glomazan. Kada stojim mirno, pre ja detektujem light tenk nego on mene.

A i da, svako iz posade ima kamuflažu pa probaj da resetuješ perkove i da kod svakog staviš kamuflažu.

Juče sam u jednoj partiji imao neobjašnjive pogotke, mislim, mene su pogadjali. Nisam bio spotovan, nisam bio u klasičnom žbunu gde opale blind shot. Da li je što kažete bio paket loss pa mi nije detektovalo da sam spotovan, sreća ili cheat.

Механика игре је таква да на 50м имаш proxy, што значи да није до тенка...
Станеш уз зид много пута и споташ тенк са друге стране истог а да га не видиш...

@Rizmal Ne znam, možda je do samog leoparda. Ja na primer, sam znaš koliko je object 268 glomazan. Kada stojim mirno, pre ja detektujem light tenk nego on mene.

A i da, svako iz posade ima kamuflažu pa probaj da resetuješ perkove i da kod svakog staviš kamuflažu.

Juče sam u jednoj partiji imao neobjašnjive pogotke, mislim, mene su pogadjali. Nisam bio spotovan, nisam bio u klasičnom žbunu gde opale blind shot. Da li je što kažete bio paket loss pa mi nije detektovalo da sam spotovan, sreća ili cheat.
SVi clanovi posade mi imaju camo ili ko vec moze da je ima i razne treninge za skracenje vremena da sam spotovan ali na leopardu120 to nista ne vredi cak ni pored camo directive svetlim kao novogodisnja jelka non stop :D
Механика игре је таква да на 50м имаш proxy, што значи да није до тенка...
Станеш уз зид много пута и споташ тенк са друге стране истог а да га не видиш...
Tako bi trebalo da bude ali ocigledno postoje situacije kada to nije slucaj , ja sam dao par mojih situacija iznad, koristim aslan modpack koji ima krug oko mene na 50m koji mi govori kad pocinje proxy spotovanje, i uglavnom se desava da sa leo120 ne vidim lighta koji cuti i smrdi (znaci ne krece se i ne puca) u zbunu pored mene. ne znam koliko na proxy spoting utice camo, auspuh, camo direktiva, camo trening. Po onome sto sam gledao na 50m je uvek spoting siguran ali ocigledno nije tako. Dosta cesto se desava da tenk ako iza coska pokrije svih 6 beacon tacaka da nestane iako je u tih 50ak metara. Vrv tu dodje do izrazaja sto kaze @illidan packet loss pa ti se onda tako odjednom pojavi lik pored tebe. Da ne bude da je uvek na moju stetu, juce sam imao partiju gde sam usao u hangar i bukvalno sam prosao pored Taccharetta sto je najgore i on pored mene :D on 80% helta ja na pola, i uspeo sam da ga ubijem jer sam se brze snasao jer se ocigledno i on iznenadio da smo se jedan drugom pojavili tek kad smo se skoro skroz mimoisli. Ja sam sebe vec otpisao , mora da je lik pojeo tastaturu :D Tako da def ima problema sa paketima do servera i sa samim serverima pogotovo u udarnim terminima. Jer kazem ping mi je 16-39 ali lampica zna da treperi crveno, zna nekad i cela igra da zabode a cet da radi, desilo mi se kao sto sam pisao da je server toliko zabo da nas je sve izbacio i naplatio nam popravku iako nisam bio ubijen a cim je oslobodio tenk pritiskom na battle vratio sam se u bitku iz koje sam izbacen :S pola ljudi se nije vratilo i bitka je sa tipa 13 vs14 pala na 10vs 4 zbog toga, izgubljena je ali def imaju problema sa serverima.

@Ube znaci uzeti TDa nekog ubogog i lesiti okolo i rating zagarantovan, to mozda i objasnjava moj nekadasnji rejting jer sam igrao najvise JTa i obj268 pogotovo obj268, uvek 2-4 kila i tona dmga jer s njim u 5 pogodatka imas vec 4k dgma :D a sve probija sa silverom

Pitanje: Desava li vam se da ako udjete direktno u sniper mode da kamera bude uperena u zemlju iako ispred/iza vas nema nikakvog objekta, to sam primetio da mi se cesto desava kad igram leo120, stavio sam da na klik na tockic aka srednji klik na misu da mi ulazi direktno u sniper mode, i malo malo kad udje nisan bude okrenut direkt u zemlju umesto da lepo bude uperen nisan gde sam gledao u arcadnom modu

Poslednja izmena:
Pada mi još nešto na pamet. Ne štiti te svaki žbun od spotovanja. Imaš na youtube kako da razlikuješ koji te skriva a moji ne. Ili je to neki mod, nisam siguran.

Jel tundra mod banovan?

Inace danas sam primetio nekoliko partija da me pogadjaju a nisam spotovan, sta vise nisam na uobicajenim mestima, i sve partije izgubljene sa 15:0 ili slicno, evo celo posle podne 80% partija je takvo.

Opet citeri...

Evo opet. Skinu me arty iz cista neba. Nisam bio spotovan, ispred mene tenkovi iz mog tima, ja nazad bio povucen.

Zaci njemu je trebalo vremena da me nanisani, opali i da stigne granata do mene, imam sesto culo i sve perkove na posadi da mi brzo javi, zavsetlelo bi mi 3 puta do tad.

Btw igram sa dva druga, isto im je bilo jako cudno i ovo i partije pre toga, druga FV skinuo u zbunu, al ajd moza mu se posrecilo.

Ume arty a boga mi i igrači da pucaju na slepo klasična mesta za štek, dešavalo se i meni par puta. Isto radim i ja i ubodem po neki blind.

Ume arty a boga mi i igrači da pucaju na slepo klasična mesta za štek, dešavalo se i meni par puta. Isto radim i ja i ubodem po neki blind.
Sve to stoji ali tesko da neko moze da te ubode 2x pa jos u istu tacku kao sto se meni desilo u poljskoj. NIsam bio spotovan , pogodjen reko ok sklonim se na 12s predjem na drugo mesto opet isti leo120 me pukne i opet u istu tacku na tenku a nisam spotovan celo vreme. Znaju igraci vec gde se steka , kao sto i mi znamo da izbegavamo uobicajena mesta, ali opet dodje tako neko i nabada te iako menjas pozicije i slicno. Zato posle bitke pregledate lepo rezultate , pogledate dal ima nesto sumnjivo ako i dalje sumnjate imate replay pa pregledate

Sada odigrao jednu sjajnu timsku partiju, light plus medium, rush, bez stajanja.

Retko kad se desi to.

Koliko sam ja skapirao gledajuci par youtubera nova pravila igre su DMG i nista vise , niije bitna ni pobeda niti bilo sta drugo, timski se ovo ne igra tako da je bitno samo sto duze da pozivis i da imas sto vise dmga i to je to...tako da samo pamet u glavu nema herojisanja nema probijanja vec dmg dmg dmg a sto duze pozivis imaces veci dmg i to je to. Krenuo sam tako da igram prihvatio da nema ovde nista drugo osim toga i to je to... manje nerviranja , napravim dosta dmga pokusam da prezivim i mirna backa....
Bravo. I onda pobede i bolji winrate dodju sami od sebe. Mislim ne sami od sebe ali razumes sta hocu da kazem. ;)
Koliko juče object 268 bio precizan, toliko danas nije. Kao da se na dnevnom nivou smenjuje koliko ćeš biti precizan, koliko ne. Čak iz baš bliske borbe, mašio sam, no, nema nerviranja.

Malopre sa t54 sam muke pravio lajt tenkovima. 😅 Spotam ja njih a oni mene ne mogu. 🤣
To ti se zove personalni rebalans. Kad ti boziluk ode u minus. :ROFLMAO:
Рекао бих да у најгорем случају на трећину битака увијек имамо утицај, бољи играчи и на више. Није то баш толико очајно, макар није било прије 4 мјесеца када сам одиграо последњу битку (због врдте посла и одсуства од куће). Треба вјештине и искуства, али и тек како се може утицати. Рецимо да постоји и та трећина битака које су саме по себи изгубљене, али можете их мало загустити и учинити занимљивим. Додајте ту још Discord и једног или два саиграча па ће то имати још више смисла...
Стање у игри сигурно није сјајно, ту сам од 2013 али није баш ни тако лоше...
Bravo, i ja mislim da je racunica tu negde.
Ako nije timska igra nema smisla bodovati igrace po tome koji je tim pobedio ili izgubio, onda treba da bude po ucinku svakog zasebnog igraca.
Po meni tim ima dve funkcije u igri.
Boljim igracima sluzi da trejduju hp tima za svoj dmg.
Losijim igracima sluzi da na kraju partije imaju koga da okrive za svoju losu igru.
Svako moze da pronadje sebe u jednu od ove dve grupe.
Ako sam dobro razumeo to je ovde? Ti si plava tacka a manti crvena? Tu ne mozes da spotas ni druge lajtove a kamo li mantija.
36_fishing_bay.jpg

Bravo. I onda pobede i bolji winrate dodju sami od sebe. Mislim ne sami od sebe ali razumes sta hocu da kazem. ;)

Ako sam dobro razumeo to je ovde? Ti si plava tacka a manti crvena? Tu ne mozes da spotas ni druge lajtove a kamo li mantija.
Pogledajte prilog 507138
Sto se tice prvog i ne bas, i dalje je 56.7% poraza :D ali sam ja poceo duze da prezivljavam i da pravim dosta veci dmg

sto se tice mape svi njihovi za koje smo znali a koji su cinili 90% ostataka tima su bili jugo zapadno tj u donjem levom cosku. Ja sam dosao na lokaciju oznacenu na mojoj slici jer tvoja mapa ne odgovara trenutnom stanju Fishemans Baya, tu je zbun i drvo koje je sruseno bilo ka njihovoj poziciji pretpostavljam od naseg lajta pre nego sto je otiso u vecna lovista na drugom mestu. Tu je zbun dubine taman da se manticore uvuce da se ne vidi i sirine tipa 2 duzine leoparda120, manticore je stajao uz samu kucu u zbunju a ja sam dosao iz pravca grada sa nase strane paralelno s putem koji ide kroz taj centralni gradic, i provukao se izmedju te zadnje 3 kuce i usao u zbun na nazovi drugom kraju da bi bio iza drveta gledajuci od neprijatelja jer jelte camo bolje radi kad si malo iza foliage-a. Znaci prosao sam pored njega i kad sam stao izmedju nas je bilo razmaka da kazes duzine jednog leoparda120 nek bude i 10m svakako unutar 50m proxy spotinga.

E sad nesto kad razmisljam mozda je on bio s druge strane ulice opet unutar 50m ali se ozracio kad sam ubijen i kad je prolazio pored moje lesine pa se provukao tuda , pa izgleda da je stajao u mom zbunu, ali svakako je trebao biti ozracen od strane proxy spotinga pre a ne nakon sto sam bio mrtav jer svi moji su bili severozapadno kod bare , a tacharette je bio jugo istocno na kraju grada s njihove strane. Tako da niko nije mogao da ga ozraci osim mene a ja nisam izginuo odmah.
photo_2025-10-01_21-04-18.jpg

Poslednja izmena:
Aaha, samo cu reci Malinovka, po sredini pun gas

Prilozi

• 1759346133785.png
    1759346133785.png
    590.4 KB · Pregleda: 31
I po ko zna koji put, ja medium, uz mene tri TD, krenu medium i td sa kontra strane i šta rade moji td, beže. Hajde da se povuku na poziciju nazad pa da ja spotujem za njih ali jok, pobegli skroz na drugu stranu. Skidao dmg na pet tenka ali dzaba, loša moja pozicija i došao td njihov i ćao djaci.

Naravno, izgubili smo tu partiju.

Sto se tice prvog i ne bas, i dalje je 56.7% poraza :D ali sam ja poceo duze da prezivljavam i da pravim dosta veci dmg

sto se tice mape svi njihovi za koje smo znali a koji su cinili 90% ostataka tima su bili jugo zapadno tj u donjem levom cosku. Ja sam dosao na lokaciju oznacenu na mojoj slici jer tvoja mapa ne odgovara trenutnom stanju Fishemans Baya, tu je zbun i drvo koje je sruseno bilo ka njihovoj poziciji pretpostavljam od naseg lajta pre nego sto je otiso u vecna lovista na drugom mestu. Tu je zbun dubine taman da se manticore uvuce da se ne vidi i sirine tipa 2 duzine leoparda120, manticore je stajao uz samu kucu u zbunju a ja sam dosao iz pravca grada sa nase strane paralelno s putem koji ide kroz taj centralni gradic, i provukao se izmedju te zadnje 3 kuce i usao u zbun na nazovi drugom kraju da bi bio iza drveta gledajuci od neprijatelja jer jelte camo bolje radi kad si malo iza foliage-a. Znaci prosao sam pored njega i kad sam stao izmedju nas je bilo razmaka da kazes duzine jednog leoparda120 nek bude i 10m svakako unutar 50m proxy spotinga.

E sad nesto kad razmisljam mozda je on bio s druge strane ulice opet unutar 50m ali se ozracio kad sam ubijen i kad je prolazio pored moje lesine pa se provukao tuda , pa izgleda da je stajao u mom zbunu, ali svakako je trebao biti ozracen od strane proxy spotinga pre a ne nakon sto sam bio mrtav jer svi moji su bili severozapadno kod bare , a tacharette je bio jugo istocno na kraju grada s njihove strane. Tako da niko nije mogao da ga ozraci osim mene a ja nisam izginuo odmah.
Pogledajte prilog 507152
photo_2025-10-01_21-04-18.jpg
Ako je bio u ovim bushevima ti ne mozes sa te pozicije da ga spotas, provereno.
Bunim se jer sam odigrao mnogo borbi sa skautima, znam vecinu pozicija i znam vrlo dobro kako spot funkcionise a to sto pricas ti mi se nije desilo nikad u igri.

Mozda imas skill kojim spotas jos 3 sec posle smrti.

Snimak ljudi, snimak. Mnogo teoretisanja i (uglavnom) kukanja, a niko da okači snimak i da "taguje" vremenski momenat onoga što je sporno.

Велики дио механика у игри је егзактан и нема ту врдања.
Што се тиче фамозног RNG дешава се исто тако да погодите што никад не би требали да погодите. На крају крајева ако је све тако лоше зашто уоште играте? Све вас нервира, све је против вас, све ради лоше а ви и даље ту? Не знам, нешто ми ту не штима?
Snimak ljudi, snimak. Mnogo teoretisanja i (uglavnom) kukanja, a niko da okači snimak i da "taguje" vremenski momenat onoga što je sporno.
Управо тако. Овај прича како гађа са стране у слабу таку 7 пута, 5 погађа, 0 пробија? Нешто у тој причи шкрипи...
Не кажем да нема ситуација које су некад мало фрустрирануће али то је много ријеђе него што се да закључити по овој теми. Још само да неко каже да му је муниција у тенку дефектна и то ће бити то 😂

Велики дио механика у игри је егзактан и нема ту врдања.
Што се тиче фамозног RNG дешава се исто тако да погодите што никад не би требали да погодите. На крају крајева ако је све тако лоше зашто уоште играте? Све вас нервира, све је против вас, све ради лоше а ви и даље ту? Не знам, нешто ми ту не штима?

Управо тако. Овај прича како гађа са стране у слабу таку 7 пута, 5 погађа, 0 пробија? Нешто у тој причи шкрипи...
Не кажем да нема ситуација које су некад мало фрустрирануће али то је много ријеђе него што се да закључити по овој теми. Још само да неко каже да му је муниција у тенку дефектна и то ће бити то 😂
Kao sto si video ja pricam i ono sto je u moju korist.

Sto se tice gadjanja a dingovanja sa npr leo120 internet je pun toga, snimaka koliko hoces pa okacio sam i iouxinov gameplay gde jednu partiju pogadja sve u drugoj dinguje i od ono sto ne bi smelo , cak sam dao i moju sutiaciju kad sam dingovao tacharetta u dupe pod 90’ zlatnom municijom iz leo120. Sto sr tice sto se igra, ********* neko se kocka iz istog razloga iako zna da nema sanse da dobije , zavisnost ovog ili onog tipa je cudo…i da i ja sam imao situacije gde ne mogu da probijem nista s boka iz leo120 sve ding ili navodni kritikal bez dmg. Imao sam partiju gde sam uporno trekovao jpe100 bez dmga 5x iako brze punim nego sto njemu treba da popravi guzenicu na kraju dosao je moj timski s ledja i ubio ga.
Sto se tice RNGa ima dosta lepo objasnjeno ovde

@StainlessFrenky nemam perk za dodatnih 2s ali imam optiku svakako ako je unutar proxy spotinga kako sad odjednom nema sanse da ga vidim tu na manje od 50m? Sad pricas obratno od onog do sada, toliko branis igru kao da radis za WG takav utisak sticem. Koja je poenta igranja igre ako ce da te spotuje lajt a ti ga ne vidis a unutar sigurnog spotinga je nebitno dal je bio u istom zbunu 5m od mene ili prekoputa 15m od mene a ne na 450+m od mene. Ja ne mogu njega da vidim a mogu da vidim tenk sa druge strane zgrade proxy spotingom. Onda je War Thunder mnogo bolja igra bez tih glupih nelogicnosti jer ide na vizuelni spoting a ne ovde ti nestane tenk na sred cistine iako ne bi smeo po onome sto wg developeri kazu. Njabolje od svega je kad ti nestane tenk s kojim se napucavas jer jelte tako radi spoting u WoT sto nema nikakve veze s IRL :D
Doduse kad se bolje razmisli sta je ovde lepo objasnjeno

Vidi se mana WG spoting sistema, ako tenk ima mogucnost da izbaci samo top on ce da te spotuje dinamickim bikonom tj view range portom iako kupola gleda u totalno drugom uglu a ti njega neces moci da vidis sto objasnjava mnogo situacija kad te neko puca a ti ga ne vidis, resenje za to je jos 5 spoting tacaka na tenku u svakom cosku tenka i na vrhu cevi

Poslednja izmena:
Ne mogu da editujem post nek admin spoji, onda je jos veca mana sto su lajtovima koji ocigledno imaju vece camo vrednosti nego sto i med a pogotovo hevi tenkovi mogu da probiju folliage i to sa svim perkovima dali prenabudzene topove sa enormno brzim punjenjem i onda te nevidljivi baja filuje u uzima xk dmg na filovanje + xk dmga na spoting ao zna sta radi. Obesmisljava se cela poenta igre pogotovo kad imas 3 light tenka sto sve cesce imam situaciju. Imao sam partiju u mom timu je bio ebr105 , svi smo izginuli lik je ostao sam vs 5 tenkova 3hevija 2 tda lik ih je sve potamanio, jer em lomi zakone fizike s skretanjem em ne vide ga dok bukvalno ne udari u njih, meni bilo super da gledam kako ih lesi ali da sam bio jedan od tih tenkova vrv bi pojeo tastaturu jer jedan mali ebr omlati 5 velikih tenkova kao nista... zalomi levo zalomi desno oni nemaju ni view range ni traverse speed kupole da mogu da ga pogode kad ide tako cik cak cim se malo odalji nestane im iz vida (spotinga) a on njih celo vreme vidi.

Ja kada vidim tri lajt tenka u meću, znam da od igre nema ništa, još ako je jedan od njih taj ebr, nije mi dobro u startu.

No, volim da stavim onu granatu koja skida 1000+ dmg pa ga često ubijem ili mu skinem da ga drugi dokrajče.

Stvarno je veliki problem taj ebr jer on može ići pun gas i kada bude spotovan da naglo skrene i hajde hvataj ga sa lupam object 268 td.

Ako znam da su lajt ostali u igri, postavim se tako da prvo ja njih spotujem što se često i desi ali ih takodje ćesto mašim zbog same "fizike" igre.

Igra se trenutno raspada bar na eu 2 serveru , prvo je bitka krenula sa ogromim lagom, ali kao da nije uticalo an suparnicki tim jer su samo prosetali kroz nas,a onda sledeca bitka mi se ucitala da nisam video svoj tenk, jos par ljudi se zalilo na isti problem u drugoj bitci. Prva bitka ping 20 celo vreme crvena lampica, druga bitka sve kao super, ali nema tenka ne vidim ni svoje niti mogu da konrollisem ista, kad sam ubijen kamera je propala kroz mapu... testirao sam net tokom druge bitke sve radi super :S
ping na drugoj slici je veci jer je radio speed test u pozadini... inace je bio celo vreme 1 i zelena lampica

Prilozi

• 1407200_20251002083555_1.png
    1407200_20251002083555_1.png
    4.6 MB · Pregleda: 7
  • 1407200_20251002084035_1.png
    1407200_20251002084035_1.png
    2.9 MB · Pregleda: 7
Nazad
Vrh Dno