Šta je novo?

World of Tanks

Tako je sa svim tenkovima, koj imaju alfu 600-700-800 i td. Niko nece da sedi i ceka da ga ti osuris za 700... normalno je da ce da ode na drugu stranu ili da se povuce. Zato je ponekad i dosadno igrati sa takvim tenkovima.

Od tier X najviše begam od Mausa i 60tp.

Cobra od mediuma ima baš jak alfa damage i volim kada naidjem na njega kada sam heavy, okrenem mu se tako da ne može da me probije.

Heavy tenkovi i TD tenkovi ne bi smeli da budu autoladeri, ako su već autoladeri ne smeju imati prednnji štit deblji od 150mm.

Kao oni posljski TD-ovi...Stavili na 50m alfu 700-800, znaci ti ako hoces za tolko da pridjes da nekog odvalis, ti trebas u blisku borbu sa TD, em imas fiskiranu kupolu, em te izbuse ko sir.

Grom dosta dinguje napred, ali nije za yolo akcije, nego da ides u paru sa nekim pa da taj zamajava protivnika a ti mu se nabijes u lice dok je zauzet i osasavis ga za nenormalan health

Ja juce uzeo canopenera. Gledam strimere svi 8 9 10k prave. Ja sav srecan,reko da se malo opustim, ljudi, udjem u partiju, odem na poziciju i svi beze od mene, niko ni da me gadja ni nista! Celu partiju idem za njima da bi imao mozda 3 4k dmg. Jednom sam imao 8k dmg i to u t8 borbi gde su kao nesto pokusali da mi urade ali sam svejedno izgubio jer je ceo moj tim imao mozda 3k dmg zajedno, i na kraju su me pusali 6 7 tenkova. Odlican je canopener ali jednostavno ljudi beze od njega i ne stignes uvek dmg da napravis, arty te fokusira uvek, a kad naetis na platoon uvek te rushaju da te ubiju prvog :) Tek sam ga uzeo, pa cu videti kako ide dalje ali za sada ne stizem dmg bas da uradim. Partije od 4 5 min nisu dovoljne za neki dobar dmg!

Ja sam juce igrao jedno 3 sata samo sa Bofors Tornvagn, nesto me sa njim uhvatilo, nije los tenkic, iskorisitm njgovu ogromnu depresiju topa i udri, i bas precizan, npr gadjam obj 252u u komandirke i nijednom nisam promasio i svaku put probio.

@NemanjaDk93 jesi li ga izgrindao ili si potrošio bluprinte/free exp da ga otključaš?

Ja sam uzeo da igram celu granu, namerno da ne trošim resurse. Sedmica mi je baš bila zabavna. Sa druge strane, osmica mi nije igriva uopšte. Otključao sve module (otelio sam se, čak i uz bustere), onda igrao još malo - i odustao. Tenk je neupitrebljiv ili ja numem. Čekam bluprinte od dnevnih misija, da bih otključao devetki, pa da vidim da li ću nju igrati....ili će bude kao sa osmicom. Desetka baš deluje brutalno.

@TajmBanditBouns

Tornvagn precizan!? Kad su ga menjali? Imam brdo partija sa njim ali top mu je toliko bio frustrirajući da sam odustao od igranja sa njim.

@ZeeGerman meni je bio prezican, sad mozda me i ukenjalo. ne znam... uglavnom sam iz hulla gaodjao obj 252u non stop u komandirke i svaka granata je probila, tako reci skoro celog sam ga ubio, napucavali smo se na nekih 100m... jos on vrti levo desno kupolu, a ovaj torvagn opet ga probije u komandirke. Nemam pojma dal su ga menjali, ili je mene usralo... Sad si me zaitrigirao da probam tog Chopper-a.

Izgleda da sad E100 bušan dosta više nego ranije. Pre update svaka treća granata ga od napred bušila, sada skoro svaka.

Malopre u partiji protiv 60tp, ono je bilo smejurija, vrtimo se preko 3 minuta da se ubijemo na kraju mene rokne TD foch sa ledja sa jbn autoladerom.

Ma bluprintovi. Ne igram ti ja vise low tirove. Mene samo t10 zanima

Selma bas nikakav tenk, nit mozes da ga igras na dmg nit na spot. Bilo mi cudno zasto je treci gunmark na 2500 ali mi je sad jasno.
A set mapa ne mogu da vam opisem, Ensk, El Haluf, Manastir, Zaliv skolji, i taman kad pomislim da mora da neku spot mapu ono okrenu i ponovo Ensk, El Haluf, Manastir, Zaliv skolji... i na kraju sam bio talican sa Malinovku da odigram ko covek.
Bas sam se radovao da naletim na nekog SFAK ali nista, ne uspedoh nijednog da napumpam.
Ako neko hoce da pogleda ali nista specijalno https://wot-record.com/replay/299447/stainlessfrenky_selma_113k_assist

shot_062.jpg

@frenky
Svi tenkovi su u toj grani takvi, razlika naprimer sa VIII mozes i da nosis partiju, ali sa 10 samo za fun. Sta to znaci: na pocetku samo pasivan i gledas kako partija odmice usamljene nacete tenkove, i kada dodje prilika izklipas. Mozes i kao annoy da igras: kada se enemy ispuca ti uletis napravis par shotova pa odes a dotle je enemy izbezumljen pa ako su tvoji IQ>20 onda ga dokrajce...

@StainlessFrenky

Hahahahaha kakav si ti smarač od čoveka. "Ništa specijalno" - preko 12k kombinovano. o_O
Sjajna partija, baš napeta....pa posle 9minuta je bilo 4:4 (y)

Nego, što poginu na kraju? Ne mogu da dokučim jesi li izgubio strpljenje, ili te bilo baš briga kad si video da imaš dovoljno za treću markicu....ili si zapravo - pogrešio!?

Poslednja izmena:
Ja juce uzeo canopenera. Gledam strimere svi 8 9 10k prave. Ja sav srecan,reko da se malo opustim, ljudi, udjem u partiju, odem na poziciju i svi beze od mene, niko ni da me gadja ni nista! Celu partiju idem za njima da bi imao mozda 3 4k dmg. Jednom sam imao 8k dmg i to u t8 borbi gde su kao nesto pokusali da mi urade ali sam svejedno izgubio jer je ceo moj tim imao mozda 3k dmg zajedno, i na kraju su me pusali 6 7 tenkova. Odlican je canopener ali jednostavno ljudi beze od njega i ne stignes uvek dmg da napravis, arty te fokusira uvek, a kad naetis na platoon uvek te rushaju da te ubiju prvog :) Tek sam ga uzeo, pa cu videti kako ide dalje ali za sada ne stizem dmg bas da uradim. Partije od 4 5 min nisu dovoljne za neki dobar dmg!
Ma prave strimeri 10k, ali izdvoje te partije pa okače na YouTube. A između toga imaju i oni mnogo partija sa 2, 3k DMG. Ne brini

ahahahhahaha koliko su nezasiti, neverovatno

1737721319743.png

Počeli su da valjaju i free exp. Sledeći tenk koji budu nudili će biti za free exp. Naravno, kada se završi ovaj event, vrlo ubrzo će ići novi "assembly shop" sa nekom desetkom koja će koštati "avione-milione-kamione".

No, ne treba im zameriti. Opet će masa igrača da potroši "avione-milione-kamione", što samo znači (ponavljam se) da sjajno "ranuju biznis" 💰💰💰

kupice onaj ko podrzava takav biznis model :) dokle god im neko daje vetar u ledja znaju da su na pravom putu i rade odlicno

@frenky
Svi tenkovi su u toj grani takvi, razlika naprimer sa VIII mozes i da nosis partiju, ali sa 10 samo za fun. Sta to znaci: na pocetku samo pasivan i gledas kako partija odmice usamljene nacete tenkove, i kada dodje prilika izklipas. Mozes i kao annoy da igras: kada se enemy ispuca ti uletis napravis par shotova pa odes a dotle je enemy izbezumljen pa ako su tvoji IQ>20 onda ga dokrajce...
Mene povremeno povuce da opucam jer sam navikao na neki redosled u partiji. Rani spot, onda malo pucanja, drugi spot i onda zavrsno ciscenje. Inace si potpuno u pravu za blejanje do pred kraj partije a za ovo ulecivanje to je diskutabilno jer u danasnje vreme ima previse tenkova sa 700-800 alfom pa zavrsis mrtav pre nego ispucas pola klipa.

@StainlessFrenky

Hahahahaha kakav si ti smarač od čoveka. "Ništa specijalno" - preko 12k kombinovano. o_O
Sjajna partija, baš napeta....pa posle 9minuta je bilo 4:4 (y)

Nego, što poginu na kraju? Ne mogu da dokučim jesi li izgubio strpljenje, ili te bilo baš briga kad si video da imaš dovoljno za treću markicu....ili si zapravo - pogrešio!?
Pa mislim nista specijano nisam radio, klasican spot gameplay. Ucini mi uslugu njihov lajt.
Na kraju sam znao da je WT tu i posto je bila gotova partija isao sam na yolo da njega ospotam i pokupim i njega na spot ili dmg, on je bio jedini sa hp. Inace za markicu sam imao jos dok su tukli onog e100 iza kamena, na kraju zavrsio sa 96.2% mislim.

Odkad sam sa Sheridanom odigrao 13k na Prohorovci tu mapu sam dobio samo dva puta za mesec dana (u 531 borbu) i to jednom sa Selmom i jednom sa Scorpionom.
Sad vise ni Malinovku necu da vidim. :ROFLMAO:

Ja sam uzeo svraku bundle 😅 dobio 100k exp što mi dobro došlo. Bolje nego kupovina zlata iskreno.

Pa i jeste isplativije. Kad bi menjao zlato za freeXP, kad je akcija 35xp za 1 Gold, onda za 100.000 XP treba oko 2900 golda, što je oko 1500 dinara.
E sad, da li za to davati pare, to je stvar procene pojedinca.

EDIT: Uzas
Screenshot_1.png

Ne unosim nikakav bid. Uzeo sam lepo free xp, prvo mi dalo 50k garantovano plus 50k kao bonus a onda kao drugi put 50k garantovano, 150k bonus exp.

Znači ukupno 1300 dinara za 350k bonusa, mnogo bolje od zlata plus sam otključao neke module tim exp što mi mnogo olakšalo.

Najviše imam problema sa običnim coinsima.

Zlato više ne kupujem, premium vozila takodje.

mogli su odmah i da stave 260 pa 279e sta da se ljudi muce da klikcu na mission complete

A i realno sa 4 ordera i ne mozes nista da uradis. Daleko je to od 260 i 279 ;). Ali, svaka cast na izvlacenju para.. Cudi me da nisu stavili da za XY gold-a/eur imas opciju da narednix XY partija izaberes mape koje mozes da igras :D
Mislim da je dovoljno da se ne smaras sa arty.

Sad me jedan poljak, pripadnik "e sports" zajednice zeznuo... Sedim u "dzbunu" i spotujem i on sa hevijem dodje iza mene, naravno spotovali ga sa pola kilometra. I rokaju njega a izrokase mene, a nisam bio ni spotovan. Kulturno kazem da je glupo odigrao jer nas je obojicu ubio, on krene da vileni da ce da me okaci na forume, on je "e-sports". Kazem, okaci molim te, obavezno stavi replay da i ostatak vidi kako si obojicu upropastio, e onda je pocelo vredjanje....

Kako protiv ovakvih pajsera? Onaj report za unsportsmanship conduct i innapropriate behaviour in chat - slaba vajda, ne verujem da ce ista da urade. A iznervirao me jer se pravi pametan... da je rekao "e, sorry, losa procena" iskulirao bi, desava se. Ovako... "e sports" smem sve, ujak mi preCednik mesne zajednice dziber mentalitet. I kako balvanu objasniti :)

Poslednja izmena:
Sad me jedan poljak, pripadnik "e sports" zajednice zeznuo... Sedim u "dzbunu" i spotujem i on sa hevijem dodje iza mene, naravno spotovali ga sa pola kilometra. I rokaju njega a izrokase mene, a nisam bio ni spotovan. Kulturno kazem da je glupo odigrao jer nas je obojicu ubio, on krene da vileni da ce da me okaci na forume, on je "e-sports". Kazem, okaci molim te, obavezno stavi replay da i ostatak vidi kako si obojicu upropastio, e onda je pocelo vredjanje....

Kako protiv ovakvih pajsera? Onaj report za unsportsmanship conduct i innapropriate behaviour in chat - slaba vajda, ne verujem da ce ista da urade. A iznervirao me jer se pravi pametan... da je rekao "e, sorry, losa procena" iskulirao bi, desava se. Ovako... "e sports" smem sve, ujak mi preCednik mesne zajednice dziber mentalitet. I kako balvanu objasniti :)

Ja ne verujem u in-game report sistem.

Da ga prijavljuješ slanjem replay-a nema mnogo smisla, jer ne možeš da dokažeš da te je sa namerom upropastio. Možda za vređanje samo....ali gubljenje vremena. Ja sam isključio chat (ponovo) na neko vreme. Toksično je, a ne možeš nikoga naučiti pameti. Igraš za sebe i svoje statse.

Pa ja sam igrao svoju igru dok Ajnstajn sa neonskom reklamom nije resio da se locira iza mene. Sto je najgore, 2 TD su ga napucala i njihove granate su me svukle od 100% do 0% u sekundi, nisam ni skontao sta se desilo dok nisam video gde je tacno dosetao...

Da je bar nesto uradio, zavrsio je partiju sa 1 hicem koji je nesto probio, meni upropastio spot sa koga sam vec video 4 tenka koje su moji surili...

Od svih gluposti u black marketu ovih dana, poslednji dan je bio skroz ok. Za 7500 golda jedan od 6 odličnih premijum tenkova.
Od ponuđenih sam imao samo SU130.

Dobio sam White dragon, tj. KPZ 07 RH

Vrh Dno