Šta je novo?

World of Tanks

Lik je podjednako bio toksičan koliko i Frenki. Razlika je samo u tome što je lik i glup - jer je pokušao nešto što nije moguće. No, mešaš ovde uzrok i posledicu.
Sistem kažnjavanja neće biti drugačiji, ne zato što si ti upravu ili ne, već zato što su pravila definisana od strane WG-a, a WG-ov interes nije da štiti pojedinca (kakav god da pristup, motiv pojedinac ima). WG-ov interes je da zaštiti svoj biznis (i to radi više nego dobro).

Sa ovim se ne slazem, Frenki je radio sta treba, a ovaj lik je *****, ali dobro to je sad stvar stanovista tako da mozemo da kazemo "slazemo se da se ne slazemo".

Bili kako bilo, za ovo za WG-ov interes se slazem sto znaci cak i da cesce guram volove napred kad rade glupe stvari necu biti kaznjen u meri zbog koje bih to prestao. Tako da moje partije ovakvi idioti nikada nece pokvariti, ja ni ne pokusavam da ih necemu naucim ili da im "pokazem", samo ga lepo sklonim da mi ne smeta. On ode lepo u sledecu partiju, a ovakva se za mene ponovi tek kroz ko zna koliko drugih partija. Svi srecni, moji zivci sacuvani (za njegove nisam zainteresovan) :)

I to je ok i za WG i za mene, ne moraju nista da menjaju, ukinuli su team kill sto je smor, al dobro ima drugih resenja. Ja sam ovo naveo vise kao konstataciju da bilo kakav moral ne treba da me sprecava da radim to sto radim i sto smatram da je skroz ok.

Poslednja izmena:
I tu dolazimo do poente zasto sam prozivao lika za 50k partija. Da, ocekujem da ima bar neko osnovno znanje posle 50k partija, bar da zna pozicije na mapi ako nista vise.

Tacno je da moze da radi sta hoce u randomu ali ce zato partije da traju 3 min i budu 15-0 a taj isti bot sa 50k partija ce posle da se zali zbog toga i da trazi od WG "duradi nesto" povodom toga.
Samo mi je zao sto su ukinuli team dmg, to je bila vrhunska stvar.
Frenki, da nema likova koji imaju par desetina hiljada partija, a ne znaju da igraju - ti ne bi imao statistiku koju imaš i ti ne bi naučio da igraš. Kažem "ti", ali mislim na sve one koji imaju solidnu/dobru statistiku.

Taj "bot" sa 50k partija je bot i nije naučio osnovnu mehaniku igre, ali zato zna da se žali WG-u "duradi nešto" povodom partija koje traju 3min i budu sa 15-0 skorom? Zaista veruješ u to? Da se takvi žale na takve stvari?

Ne Frenki, na kratke i jednodimenzione partije se najviše žale likovi poput mene :cool: (ako gledaš WoT statistiku, rejtinge, itd.).

Doduše, ja sam ispao iz te kategorije, ne zato što sam postao bolji igrač (ne, naprotiv...strpljenje mi je sve manje), već zato što razumem kako biznis funkcioniše. WG će da menja svoj pristup samo na osnovu onoga što se događa u samoj igri i kako se customeri ponašaju, a ne na osnovu toga šta ti istu customeri traže (kukaju).

To ti je kategorija onih igrača koji u osnovi poznaju igru (mehaniku iste, gameply), ali nisu dovoljno dobri da sami (ili uz pomoć još jednog-dvojice igrača) iznesu partiju, "povuku" partiju u pravom smeru. Likovi koji u dobroj meri poznaju igru ali nemaju strpljenja da grizu do poslednjeg hit poena svog tenka, nemaju strpljenja da se prilagode stanju/rasporedu na mapi - već ih boli patka....baciće tenk za pogodak ili dva, i produžiti u sledeću partiju.

Izađi na WG-ov forum i pogledaj profile tih koji najviše kukaju na WG i traže od njih "durade nešto".

Poslednja izmena:
I opet je skroz ok da ti se skloni da je normalan, jer u T10 partiji nema sta tu T8 bilo koji da trazi pored SConqa. Treba da bude support, a ne da pokusava da se napucava sa 110e3. On moze da puca u pauzama kada ti nisi u hull down-u, ako uhvati neku priliku i to je to.

Dobri igraci znaju gde im je mesto u koordinatnom sistemu u kontekstu situacije. Nije isto kada si T8 u T6 partiji i kada si T8 u T10 partiji. ***, realnost situacije zahteva da se prilagodis i da prednost imaju 2 tiera visi tenkovi koji zapravo mogu da se napucavaju u hull downu i da nisi glavni u toj partiji.

Ti si bio super tolerantan, ja bih ga izgurao tamo da zagine (sto je on sam uradio posle) ili bih ga u dobra stara vremena (kad je team kill radio) perma trackovao i drzao tu dok ga ne razvale, pa nek smara druge ljude u drugim partijama :)
Cekaj jel ovo igra ili sta? Jel igraju za pare, jel u pitanju nagradni fond od 100 miliona eura pa da se sada napucavaju i izguravaju ko ce pre da ubije protivnika ili ko ce da ima vise stete.

Ja da sam se pitao ja bih ih obojicu kaznio sa mesec dana bana zbog glupiranja, obojica imaju toliko partija i ne znaju da se ponasaju. Ban i da vidis kako bi se naucili redu.

Bravo, jednako iritantno kao i koliko je ko odigrao i koliki mu je win ratio, koga briga, ponasaj se lepo, igraj i uzivaj.

Frenki, da nema likova koji imaju par desetina hiljada partija, a ne znaju da igraju - ti ne bi imao statistiku koju imaš i ti ne bi naučio da igraš. Kažem "ti", ali mislim na sve one koji imaju solidnu/dobru statistiku.

Taj "bot" sa 50k partija je bot i nije naučio osnovnu mehaniku igre, ali zato zna da se žali WG-u "duradi nešto" povodom partija koje traju 3min i budu sa 15-0 skorom? Zaista veruješ u to? Da se takvi žale na takve stvari?

Ne Frenki, na kratke i jednodimenzione partije se najviše žale likovi poput mene :cool:. To ti je kategorija onih igrača koji u osnovi poznaju igru (mehaniku iste, gameply), ali nisu dovoljno dobri da sami (ili uz pomoć još jednog-dvojice igrača) iznesu partiju, "povuku" partiju u pravom smeru. Likovi koji u dobroj meri poznaju igru ali nemaju strpljenja da grizu do poslednjeg hit poena svog tenka, nemaju strpljenja da se prilagode stanju/rasporedu na mapi - već ih boli patka....baciće tenk za pogodak ili dva, i produžiti u sledeću partiju.

Izađi na WG-ov forum i pogledaj profile tih koji najviše kukaju na WG i traže od njih "durade nešto".
Pa i ne treba da imamo statistiku nego pristojne saigrace i pristojene protivnike. Kad udjem u t10 da znam da prekoputa nije pajser sa kupljenim tenkom nego neko ko ce da pruzi neki otpor. Apsolutno mi ne treba pajser koji ce da se gura za poziciju na kojoj ce sa tim kupljenim tenkom t8 da se napucava sa E3 koji ce da mu svakako otvori kupolu, pa cak sam se i ja sa SConqom pomerio jer nema sta da trazim ispred E3 u hulldown.
Zato ja volim rangirane i ovaj novi onslought, igras druze sa igracima u tvom nivou pa se tu pokazi. I tako bi trebao da bude mm a ne kao sinoc, dobio sam prohorovku i u mom timu ebr sa PR 3000 a u protivnickom ebr sa PR 8500 i sta mislis da se desilo? covek ne moze da nadje ni tastaturu a kamoli bush a ja igram SConqa i naravno preko puta 2 artiljerije.
IMG-c9eecafb623ffdc881ee0ec2355d8aaa-V.jpg

Cekaj jel ovo igra ili sta? Jel igraju za pare, jel u pitanju nagradni fond od 100 miliona eura pa da se sada napucavaju i izguravaju ko ce pre da ubije protivnika ili ko ce da ima vise stete.

Ja da sam se pitao ja bih ih obojicu kaznio sa mesec dana bana zbog glupiranja, obojica imaju toliko partija i ne znaju da se ponasaju. Ban i da vidis kako bi se naucili redu.
Zasto treba da imas nagradni fond da bi bio kompetetivan u necemu?
Bravo, jednako iritantno kao i koliko je ko odigrao i koliki mu je win ratio, koga briga, ponasaj se lepo, igraj i uzivaj.
Ti slobodno mozes da se vodis onom starom "vazno je ucestvovati".
Opste je poznato da svako od tih botova bi voleo da zna da igra ali posto ne zna onda mu toboz "nije ni vazno jer je ovo ipak samo igra". ;)

Ne ucim ja nikoga nista. Prosto, meni je bitna pobeda, zbog mojih stats. Ako cu da napravim veci dmg sa pozicije na kojoj se ustekao neki light koji veze nema sa igrom naravno da cu da ga izguram a on ako je pametan da skonta da mu nije mesto tu. Kontas sigurno o cemu pricam

Pa i ne treba da imamo statistiku nego pristojne saigrace i pristojene protivnike. Kad udjem u t10 da znam da prekoputa nije pajser sa kupljenim tenkom nego neko ko ce da pruzi neki otpor. Apsolutno mi ne treba pajser koji ce da se gura za poziciju na kojoj ce sa tim kupljenim tenkom t8 da se napucava sa E3 koji ce da mu svakako otvori kupolu, pa cak sam se i ja sa SConqom pomerio jer nema sta da trazim ispred E3 u hulldown.
Zato ja volim rangirane i ovaj novi onslought, igras druze sa igracima u tvom nivou pa se tu pokazi. I tako bi trebao da bude mm a ne kao sinoc, dobio sam prohorovku i u mom timu ebr sa PR 3000 a u protivnickom ebr sa PR 8500 i sta mislis da se desilo? covek ne moze da nadje ni tastaturu a kamoli bush a ja igram SConqa i naravno preko puta 2 artiljerije.
Bingo.

Zato i voliš rangirane, zato više uživaš u klanskim (mada i tu itekako ima ljudskog zla, samo na jedan drugi, mnogo ružniji, gadniji način).
A što se tiče pristojnih saigrača i pristojnih protivnika (u randomu) - neće da se desi. Toga si i sam svestan. Međutim, zato što se to neće desiti - ne daje za pravo tebi da odlučuješ kako ko treba da igra (i da preduzimaš mere na osnovu toga što se tebi ne sviđa kako neko igra...jer, *** - ti znaš, a on/ona ne zna). Da ne ponavljam dalje sve ono što sam već prethodno rekao.

Ne ucim ja nikoga nista. Prosto, meni je bitna pobeda, zbog mojih stats. Ako cu da napravim veci dmg sa pozicije na kojoj se ustekao neki light koji veze nema sa igrom naravno da cu da ga izguram a on ako je pametan da skonta da mu nije mesto tu. Kontas sigurno o cemu pricam

Kod mene u kraju, ima neka luda baba koja ima naviku da šeta sredinom ulice. Nije baš da je ulica kratka, ali sa druge strane nije baš ni "bulevar-prometna". Često "naletim" na nju kolima. Ne divljam. Ne legnem na sirenu. Ne psujem joj sve živo ni mrtvo. Jednom prilikom sam izašao iz kola i pokušao da razgovaram sa njom. Ne vredi. Od tada zaobilazim. Nisam rešio da je zgazim (ubijem na licu mesta)samo zatošto mi opasno ide na živce.

Nije pametna da skonta, a ja ne mogu da je naučim pameti (sve i da imam vremena da random ljude učim pameti).

Tvojom logikom, babu bi trebalo zgaziti. Odnosno, tvojom logikom, lobanjama (poput ovog Frenkijevog slučaja) nije mesto u igri. Nije bitno sa čime se ja slažem. Ono što je bitno, što je suština - bez takvih likova, ova igra ne bi postojala (ne bi trajala toliko koliko traje, ne bi opstala).

Poslednja izmena:
Sve je to ok, ali nismo svi isti. Igramo razlicito, reagujemo drugacije, ponasamo se drugacije. Dzaba sto se trudis da ovde rasiris neke tebi ispravne poglede, stvar je u tome kako npr ja biram da igram :)
Kill or be killed, uvek bilo, zakon divljine :)

Zasto treba da imas nagradni fond da bi bio kompetetivan u necemu?

Ti slobodno mozes da se vodis onom starom "vazno je ucestvovati".
Opste je poznato da svako od tih botova bi voleo da zna da igra ali posto ne zna onda mu toboz "nije ni vazno jer je ovo ipak samo igra". ;)
Ne treba ali se ponasas tako. Kao da je tebi bogom dano da moras da stanes svuda gde si namislio jer si ti pro player znas mehaniku, znas ko sta treba da radi i za kraj svatas ovo preozbiljno, dok ne naucis da je to samo jos jedna glupa igra u nizu i nista vise tako ces se ponasati i sve druge ces da smatras nedostojnima.

A zaboravas da je neki igraju bas onako kako je zamisljena, udjes malo se napucavas i izadjes napolje.

Dobro, on je pro, mlati pare. 😁

Bingo.

Zato i voliš rangirane, zato više uživaš u klanskim (mada i tu itekako ima ljudskog zla, samo na jedan drugi, mnogo ružniji, gadniji način).
A što se tiče pristojnih saigrača i pristojnih protivnika (u randomu) - neće da se desi. Toga si i sam svestan. Međutim, zato što se to neće desiti - ne daje za pravo tebi da odlučuješ kako ko treba da igra (i da preduzimaš mere na osnovu toga što se tebi ne sviđa kako neko igra...jer, *** - ti znaš, a on/ona ne zna). Da ne ponavljam dalje sve ono što sam već prethodno rekao.

Kod mene u kraju, ima neka luda baba koja ima naviku da šeta sredinom ulice. Nije baš da je ulica kratka, ali sa druge strane nije baš ni "bulevar-prometna". Često "naletim" na nju kolima. Ne divljam. Ne legnem na sirenu. Ne psujem joj sve živo ni mrtvo. Jednom prilikom sam izašao iz kola i pokušao da razgovaram sa njom. Ne vredi. Od tada zaobilazim. Nisam rešio da je zgazim (ubijem na licu mesta)samo zatošto mi opasno ide na živce.

Nije pametna da skonta, a ja ne mogu da je naučim pameti (sve i da imam vremena da random ljude učim pameti).

Tvojom logikom, babu bi trebalo zgaziti. Odnosno, tvojom logikom, lobanjama (poput ovog Frenkijevog slučaja) nije mesto u igri. Nije bitno sa čime se ja slažem. Ono što je bitno, što je suština - bez takvih likova, ova igra ne bi postojala (ne bi trajala toliko koliko traje, ne bi opstala).
Zasto ne moze da se desi? Zar u milion drugih igara nemas mm na osnovu ranga igraca? Kako moze da se namesti mm u SH da radi po principu PR igraca, isto tako i Advance a ne moze random?
Sto se babe tice, naivan si ako mislis da je neko tolko glup da ne moze da shvati da ne treba da ide sredinom ulice nego igra na kartu previse pristojnih ljudi kao sto si ti.

Sto se babe tice, naivan si ako mislis da je neko tolko glup da ne moze da shvati da ne treba da ide sredinom ulice nego igra na kartu previse pristojnih ljudi kao sto si ti.
Ovo. Ja redovno dok sam na motoru rukavicom ovlas "zakacim" ovakve, ne iz zlobe nego i za njihovo dobro. Neko ce da odgovara zbog budale ili ce da ostane istraumiran ako ih cukne i svejedno ako nije kriv. Ona dobro zna da ce ljudi da je izbegavaju i racuna na to, sto je bezobrazluk par ekselans.

Da sam u kolima nalegao bih na sirenu apsolutno svaki put, mene nece nervirati, nju mozda hoce.

I da, ne bi trebalo zgaziti babu, jer ovo je realan zivot i postoje posledice tako da to necemo raditi. Sa druge strane, trebalo bi je rebnuti kaznom da ne moze da je otplati, jer je bahata i bezobrazna i ne bi to radila da je neko makar i "zakaci" malo :)

Poslednja izmena:
@KovacTibor
Nije meni bogom dano nego mi je WG dao jer imam 2 tira veci tenk, mnogo tezi i imam mogucnost da zauzmem tu poziciju, da ne pricam sto je sa strane gameplaya i za ucinak tima to bio apsolutno pametan potez, to sto on nije skontao pa je pokusao da me izgura to nije moj problem.
Ja ne smatram nedostojnim nikoga ko je los igrac ali smatram nedostojnim svakoga ko uopste ni ne zeli da se potrudi da nesto nauci a taj sa 50k partija je bas takav, takvi ljudi su isti i u zivotu, sve rade polovicno bez obzira da li je igra ili ne.

@MegaSkot
Apsolutno ne, ne zaradjujem nista, meni je ovo hobi i kao sto svaki hobi ima za cilj da te zabavi ja to tako i gledam. Ne vidim sta ti je zabavno u tome sto te igraci koji znaju bar osnovne stvari salju u garazu u prvih 2 minuta.
Iskreno, da sam na njegovom nivou posle 50k partija ja bi odustao, presao na neku drugu igru, tetris ili tako nesto. Evo uporedi pa sam donesi zakljucak.

Odigram i ja nekad i nisam bas uvek u garazi za dve minute ali se ne uzbudjujem i kad jesam. Odigram malo, relaksiram se i to je to.
Nekad je to zaista bila lepa i ozbiljnija igra, ako me razumes. Posle su krenuli sa dvocevkama, raketama i sve otislo u pogresnom pravcu. Jasno mi je da su njihov interes samo pare, sto je steta po igrace.

Epa na to ne mogu da uticem, sama igra je vlasnistvo WG, jednostavno se trudim da budem sto bolji u datim okolnostima i to je to.
Sama igra je masovno napredovala u ogromnom broju segmenata, nazalost ima i ogroman broj segmenata u kojima nije ni maknula ili je nazadovala.
Zavisi sa kog gledista gledas, za ovog (iz moje partije) sto je kupio BZ je fantasticno to sto je WG u fokusu profit jer zbog toga je on dobio mugucnost da kupi mega op tenk i tako koliko-toliko nadomesti to sto se nije potrudio da nauci nesto za 50k partija. A moras priznati da neko ko igra 15ak partija svaki dan poslednjih 10 godina, provede u igri 140 dana (200000 min, prosek borbe 4 min) nije neko ko spada pod kategoriju "odigram ja nekad".

...
@KovacTibor
Nije meni bogom dano nego mi je WG dao jer imam 2 tira veci tenk, mnogo tezi i imam mogucnost da zauzmem tu poziciju, da ne pricam sto je sa strane gameplaya i za ucinak tima to bio apsolutno pametan potez, to sto on nije skontao pa je pokusao da me izgura to nije moj problem.
Ja ne smatram nedostojnim nikoga ko je los igrac ali smatram nedostojnim svakoga ko uopste ni ne zeli da se potrudi da nesto nauci a taj sa 50k partija je bas takav, takvi ljudi su isti i u zivotu, sve rade polovicno bez obzira da li je igra ili ne.
Mozda ti mislis da imas to pravo ali WG ti ga nije sigurno dao i reko tier x igraci mogu da stanu gde hoce i svi ispod tier x moraju da se pridrzavaju tog pravila.

Koga briga za ucinak kada su ionako malte ne sve partije zavrsavaju smesnim rezultatima, 15-3 15-5 i slicno, retko koja partija da je neizvesna do kraja.

Odkud tebi to da je neko los igrac, mozda ga jednostavno boli ona stvar. Igra iz svog zadovoljstva a ne zato sto mora da ispuni neku kvotu ili ocekivanje tamo nekog random lika koji ovo vise ne gleda kao igru nego kao obavezu, analizira statistike i pise decije poruke.

Koga boli da uci nesto, ovo je igra a ne stvarni zivot i da mu od toga zavisi zivot. Mozda ti imas takvo vidjenje pojedinih ljudi i zakljucujes da ako u igri radi polovicno da je takav i na poslu. Jednostavno ljudi dodju sa posla i hoce da se opuste i zabave a ne i tu da daje 100% sebe da bi zadovoljio necija ocekivanja.

ima igraca koji sa T8 tenkovima imaju veci avg dmg nego ti sa T10 (3k+), a to ne bi imali da se se pridrzavaju tvog pravila da ti sa T10 imas pravo na mesto koje ti zelis i svi moraju da ti se sklone.
randon je random, svi smo isti i za sve vaze ista pravila

Zasto ne moze da se desi? Zar u milion drugih igara nemas mm na osnovu ranga igraca? Kako moze da se namesti mm u SH da radi po principu PR igraca, isto tako i Advance a ne moze random?

Napisao sam da neće da se desi, ne i da ne može. Naravno da može, ali NEĆE jer WG-u nije u interesu to da radi. Kada bi WG to uradio, odstranio bi veliki broj igrača poput ove lobanje na koju si ti naleteo. Odstranjivanjem te kategorije igrača, odstranili bi sebi dobar deo finansijskog kolača.

Što se babe tiče....ne, nisam ja pristojan uopšte. Samo treniram sebe da čuvam svoje živce/zdravlje (i racionalizujem....na šta mogu da utičem, a na šta ne mogu). Na babu, a i na likove poput ovog na kog si ti naleteo - ne mogu uticati. To što ćeš da legneš na sirenu samo pokazuje da si ti popi**eo, a na babu neće uticati jer ona će da "vodi svoju politiku" (sa ili bez tvoje sirene) i puca joj ona stvar što ti sviraš. Možda je "pokupi" neka pijanica, ****** ili pak samo neoprezan vozač - i na taj način u životu prođe identično kao taj tvoj lik...skucan u stub i ammorackovan. Sa druge strane, u teoriji i uz pomoć RNG_Isusa - mogao si i ti da odletiš u vazduh na identičan način (prvi hitac koji si popio od E3). Sigurno se ne bi složio da je "poetska pravda" ispunjena u tom slučaju (jer ipak si ti njega prvi pomerio....ma koliko ti davao sebi opravdanje za taj postupak - iz gameplay perspektive).

Biti od nekoga bolji, jači, pametniji, uspešniji - ne daje ti za pravo da po njemu gaziš. Možda imaš mogućnost to da radiš, ali to i dalje ne znači da je opravdano.
Apsolutno je nebitno o kom aspektu života pričamo (gaming, baba i saobraćaj, posao ili nešto deseto).

P.S. babu ne treba rebnuti kaznom...jer na taj mozak ni to ne pali. Babu treba zatvoriti, držati pod ključem, smestiti u odgovarajuću ustanovu. Možda se isto može reći i za lika koji da pare za OP tenk, a osnove mehanike igre ne zna. "Zatvoriti ga" kada je ova igra u pitanju. No, opet se vraćamo na početak - to se neće desiti, jer WG je taj koji piše pravila, a WG-u ne odgovara "eliminisanje" takvih igrača. Daleko im je jeftinije da "eliminišu" igrača poput tebe (dobar igrač, dobri statsi...a ne ostavljaš im ni žute banke). Više nego prosta matematika.

Poslednja izmena:
...

Mozda ti mislis da imas to pravo ali WG ti ga nije sigurno dao i reko tier x igraci mogu da stanu gde hoce i svi ispod tier x moraju da se pridrzavaju tog pravila.

Koga briga za ucinak kada su ionako malte ne sve partije zavrsavaju smesnim rezultatima, 15-3 15-5 i slicno, retko koja partija da je neizvesna do kraja.

Odkud tebi to da je neko los igrac, mozda ga jednostavno boli ona stvar. Igra iz svog zadovoljstva a ne zato sto mora da ispuni neku kvotu ili ocekivanje tamo nekog random lika koji ovo vise ne gleda kao igru nego kao obavezu, analizira statistike i pise decije poruke.

Koga boli da uci nesto, ovo je igra a ne stvarni zivot i da mu od toga zavisi zivot. Mozda ti imas takvo vidjenje pojedinih ljudi i zakljucujes da ako u igri radi polovicno da je takav i na poslu. Jednostavno ljudi dodju sa posla i hoce da se opuste i zabave a ne i tu da daje 100% sebe da bi zadovoljio necija ocekivanja.
Naravno. Ovo je igra. I u igri ima potpuno pravo da izgura igraca koji ne zna da igra i kome nije tu mesto, kao i sto taj, sto ne zna da igra, sa 2 tira slabijim tenkom, ima pravo prvi da zauzme to mesto.

Obrni, okreni, necemo se nikada složiti.

Ja igram ovu igru od pocetka, closed beta tester sam, pa je i dalje igram. Adaptiram se. Igram daleko manje nego ranijih godina, ali ne kukam kako je sad sve ******, kako se zavrsavaju partije za 2 minuta, kako ima gomila idiota u svakoj partiji (a nema ih). Treba da znate da to sto neko ima 50k partija ne znaci da on i igra, vec njegovo dete, sestric i td od 5-6 godina npr. Ima toga dosta.
Ja sam moj acc davao sestricu da igra skoro 2 godine (kada sam pravio pauzu od wota), a on je tada imao 8-9 godina.

U svakom slucaju, Frenky je ovde postupio sasvim normalno i kako treba. Po meni, treba da se postuje hijerarhija sto se tira tiče. Sa tim ce da se slozi svako ko ovu igru razume. Onaj ko zeli samo da se zeza ili ne zna da igra...ok. Neka nastavi da se igra sa tenkićima ili neka igra neke manje kompetitivne igrice.

U svakom slucaju, Frenky je ovde postupio sasvim normalno i kako treba.

Ne bih da se bavim tvojom definicijom normalnog. Samo ću reći da je prekršio pravilo igre.

To što je lik koji je vozio BZ-a sam hteo da sprovede svoju pravdu...pa onda ispao majmun i na kraju još i kukao je druga priča.

Ne bih da se bavim tvojom definicijom normalnog. Samo ću reći da je prekršio pravilo igre.

To što je lik koji je vozio BZ-a sam hteo da sprovede svoju pravdu...pa onda ispao majmun i na kraju još i kukao je druga priča.
Ajde bre brate filozofiras za sve pare i prosipas "mudrost", kao da je tvoje misljenje aksiom pravednosti i ispravnosti. Spusti loptu malo, ovo je samo igra.
Kad kazem da je normalno postupio, mislim na normalno za ovu igru.

Ne radi se o meni, mašiš poentu, ali nema veze.

Slažemo se da se ne slažemo.

Poslednja izmena:
Ko igra tenkove dovoljno dugo zna da su tenkovi sahovska igra, i da ne trpi lose poteze. Takodje solo si niko i nista, ceo tim mora da funkcionise. Pa onda stim u vezi ovi sto znaju da igraju treba da znaju da sejanje moralno ispravnih poteza nece da im donese pobedu :). U WoT svako mora da zna gde treba da ide sa kojim tenkom. Ovi sto pricaju da nije tako, nemaju bas nekog iskustva ili prosto nemaju talenta za tu igru.

Mene su 100 puta izgurali sa neke pozicije, i naravno da sam ludeo, ali zna se gde je kome mesto

...

Druze naravno da mi je WG dao to pravo, takva je mehanika igre. Izgleda da nije onaj lik jedini koji ne zna neke osnovne stvari o igri? ;)
Kako odkud mi to da je los igrac? Pa pogledam kako je odigrao 50k partija i vidim da je los igrac, mislim ne treba ti fakultet za to niti ti treba da vodis statistike, nije cak ni neka velika analiza, tebi ako je komplikovano mogu da ti napisem u dve-tri decje poruke kako da pogledas.
Ne treba neko da zadovolji tudja ocekivanja, treba da ima svoja ocekivanja koje treba da dostigne. Drugo, ne razumem sta tu treba da daje 100% pa ne istovara kamion nego igra igricu, sem mozga i dve ruke mu ne treba nista. E sad ako mu fali ruka igra arty a ako mu fali mozga tu vec nema pomoci, mozda da ide po forumima i da pise kako je bitno ucestvovati.

Imas tonu likova koje licno znam koju dobijaju banove zbog uvreda preko chata. Ljudi koji znaju da igraju, u random partijama lude od idiota koji nemaju pojma o mehanici igre i taktici.

Na kraju krajeva, iskaljivanje neke vrste besa u gamingu je normala..

Misliš na "pražnjenje" skriveno iza tastature i monitora računara?

Misliš na "pražnjenje" skriveno iza tastature i monitora računara?
Pa to je priroda online igre, ne moze drugacije. Da smo na terenu na fudbalu probao bih lepo, ako ne uleteo bi mu djonom s ledja i izbacio ga iz igre (verovatno i sebe, jer bi dobio crveni) i to je to. Cak i da smo u istom timu, a da sabotira namenski ceo tim...

Naravno u praksi to se ne desava, jer bi ceo tim rekao budali da izadje napolje, jer nece da igraju sa njim. To se i desavalo kad sam par puta igrao random fudbal (tipa svako zove nekog prijatelja i/ili kolegu, pa se dosta ljudi ne poznaje medjusobno), jer naravno neces da cutis i kazes pusti ga svako ima prava da radi sta hoce. Ne, nema i za takve uvek postoji resenje. Izbacis ga i vise ga ne zoves.

U online igri nema tog nivoa organizacije. Ali kad smo u platoonu nas par, ovakve idiote udavimo ili gurnemo i resen problem po kratkom postupku.

Poslednja izmena:
ahahahahaha istina!

Ipak, stava sam da to nije baš najzdraviji pristup :)

Nazad
Vrh Dno