Šta je novo?

Workgroup se ne vidi, ali radi file-sharing??

Da, slično se i kod mene desilo, posle restarta svih mašina sve je proradilo. Nisam li to pomenuo? :)

Sve u svemu, po meni bi se trebalo malko pomučiti i proučiti domene i instalirati ih (naravno ako je mreža >10 računara), ili bar taj WINS postaviti, da nema broadcasta na sve računare jer upravo on guši mrežu.

violinista je napisao(la):
Sve u svemu, po meni bi se trebalo malko pomučiti i proučiti domene i instalirati ih (naravno ako je mreža >10 računara)

O domenima relativno nema sta da se proucava.Na serveru za svakog usera odredis prava,stavis mu aktivni dir koji moze da koristi,i manje-vise to je to (eventualno login skriptu ako je potrebna - mapiranje i slicno)......Nikakva matematika,samo sto onda proces "prijavljivanja" radne stanice traje malo duze,za razliku od workgroup-a......
Domen u nekoj sustini sluzi da poveca bezbednost (sta ko moze) i eventualno za neku specificnu aplikaciju (gde neko moze svasta,a neko nista).....

Twix je napisao(la):
O domenima relativno nema sta da se proucava.Na serveru za svakog usera odredis prava,stavis mu aktivni dir koji moze da koristi,i manje-vise to je to (eventualno login skriptu ako je potrebna - mapiranje i slicno)......Nikakva matematika,samo sto onda proces "prijavljivanja" radne stanice traje malo duze,za razliku od workgroup-a......
Domen u nekoj sustini sluzi da poveca bezbednost (sta ko moze) i eventualno za neku specificnu aplikaciju (gde neko moze svasta,a neko nista).....
samo to?

Miroslav je napisao(la):

Naravo ne samo to :)
Ima jos gomila stvari,ali za jednostavnu mrezu (da ne kazem prostu) i nije bas :)

Hmmm, ne bih rekao da je samo to, s obzirom da u svakoj knjizi o W2k/2k3 opis domena i Aktivnog direktorijuma zauzima oko polovine knjige...

violinista je napisao(la):
Hmmm, ne bih rekao da je samo to, s obzirom da u svakoj knjizi o W2k/2k3 opis domena i Aktivnog direktorijuma zauzima oko polovine knjige...
samo to? :) moglo bi se o tome pisati jos koliko hoces...

Nazad
Vrh Dno