Šta je novo?

Wordpress Optimizacija

Indahaus

Cenjen
Učlanjen(a)
27.01.2013
Poena
154
Pozdrav svima, novi sam ovdje pa tako da još nisam upoznat sa svim kategorijama, podforumima i slično, pa prije svega ako sam temu postavi na pogrešno mjesto molim moderatore da je premjeste na odgovarajuće. Hvala.

Ovako, imam ja neki svoj sajt/forum nešto o tehnologijama, tj. do sada sam imao samo forum (doduše ne baš aktivan) a sada sam instalirao wordpress da ga koristim kao sajt, pošto mi je ovo prvo suočavanje sa wordpressom trebala bi mi neka mala pomoć oko optimizacije. Znači planiram da sajt bude u fazonu online novosti, uglavnom da ovako izgleda: http://www.bravo.rs/screenfun/ (nije reklama), ne po dizajnu nego po optimizaciji. Dakle da mogu updateovati novosti i to...

Kako da tu postavim da na početnoj ne prikazuje kompletan tekst nego samo uvod, i da slika bude thumbnail i da se ne razvlači, tj. da na početnoj budu samo naslovi novosti.

Unaprijed hvala i vjerujem da ću ostati duže na forumu :)

Poslednja izmena:
To što ti pitaš su prilično osnovne stvari i najbolje ćeš naučiti sa eksperimentisanjem. Wordpress, kao i većina CMS-ova, ima ugrađenu opciju za taj uvodni tekst i zove se More tag. Imaš ga među opcijama u editoru.
"Razvlačenje" se takođe može ugasiti ali zahteva malo modifikacije PHP-a.
Predlažem ti da odeš na zvanični sajt Wordpressa i malo prelistaš dokumentaciju, verovatno će ti mnogo toga biti jasnije.

Da, predpostavio sam već da su to najobičnije stvari, ali šta da radim kad nisam imao iskustva.. Bilo kako bilo hvala za more tag, što se tiče razvlačenja, imao sam nekog iskustva sa php-om dok sam optimizovao smf... Dokumentaciju ću svakako pogledati...

Hvala, ako neko ima još nešto što bih trebao da znam za početak, neka slobodno napiše.. ;)

Prednost Wordpressa je što je zajednica mnogo veća nego za bilo koji drugi CMS. Konkretno, ovo što ti tražiš bi možda mogao da rešiš sa ovim.

Predpostavljam da je to to...

Molio bih moderatore da ne zaključavaju temu jer ću možda napisati još nešto ako slučajno zatreba, u svakom slučajo zahvaljujem se crossover-u.. :)

Imam jedan problemčić, za koji ne znam da li je do wordpress-a, ili je nešto drugo u pitanju...

Ovako, koristim kombinaciju wordpress-smf, tj imam i forum i sajt, i na forumu kad postavim link koji vodi ka nekom postu, temi, kategoriji ili bilo čemu drugom, ne radi, on jednostavno ponovo otvori sajt...

Npr. imam link http://www.mojsajt.com/index.php?topic=3.0, e on to otvori kao http://www.mojsajt.com/?topic=3.0 tj. guta index.php, kako da to riješim?

Usput, koristim temu Jelly Bean, i kada refrešujem početnu stranu, on automatski skroluje na nove postove, tj preskače slider i sve iznad...

Unaprijed hvala.. :)

edit: napominjem da je sajt (wordpress) na rootu, a forum na /forum

To bi se moralo pogledati u PHPovima od teme, verovatno ima negde anchor na koji automatski scrolluje.

Potražiću pa ako nađem nešto javiću... Znaš li odprilike u kom fajlu bi moglo biti?

Nazad
Vrh Dno