Šta je novo?

Word u EXCEL=problemi

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X 12GB
Ovako, imam jedan *rtf fajl koji kad se otvori izgleda super, ALI svaka rec u njemu je text blok! u pitanju je tabelarni prikaz nekih povrsina i sl.
mislio sam lepo da selektujem sta mi treba i to lepo saberem u excelu, ali avaj svaki taj text blok se ponasa kao svet za sebe i nema nista sa ovim drugim, a ima ih par hiljada.
Kako da ih razbijem ili da ih nekako uvucem u excel?
Pokusao sam sa XML, sto iskreno ne znam ni sta je i dobio sam nesto sto ninasta ne lici.
Ima li spasa?

Kolko mogu da provalim tabela je nastala u nekom "3rd party" programu ili neki lisp u ACADu, uglavnom sa njom ne mogu da radim nista, i tabele cak nisu crtane kao tebele nego kao linije itd...

Svaka pomoc je dobrodosla!!!!!

evo i fajla ako nesto znaci

http://rapidshare.com/files/20493231/MERE.zip.html

Pa skrljaj ga ko ovican txt fajli - snimi sa save as iz worda...
Izgubices formatiranje, ali koliko kontam to nije ni vazno...
Posle ga samo ucitaj ponovo u word (text fajl jelte) i sve ce bit ok...

Snimi ga kao *txt al fajl ima 15bita i nista u sebi.
Sra****.

"table to text" mi je zasivljeno, ovo su neki "text boxovi" nije cak ni tabela obicna.

Ma ne vredi u notepad ne iskopira nista, samo 5-6 redova zift praznih
(isto kao i kad ga spasavam u wordu kao txt, a to je definitivno samo ona prva prazna text box celija).
polako odustajem......

Ево овако:
Нађи некога ко има Adobe Acrobat и поступи по следећем упутству:
http://www.library.mcgill.ca/edrs/services/publications/howto/PDFtoXLS/PDFtoExcel.html

Збот формата табеле ради једну по једну страницу.

Ја сам ти урадио прву и другу страницу, али ти мораш да видиш да ли ти то одговара на тај начин јер у сваком случају због формата табеле мора мало да се очисти
Мањи zip је само као пример како може да се сачува табела из PDF-a у сѕv, а касније у екселу пребаци у колоне са нпр. "Text to columns".

Prilozi

@Milika, CybreGasty

Sta reci drugo nego HVALA!

Evo ga i konvertovan txt fajl, ispalo je da mi i nije trebao word. Izvinte na cekanju

Uradio sam onu foru copy/paste, ali il Wordpada..

(Ne znam smem li pominjati copy/paste, dobicu oftopic oma, izgleda da se moraju koristiti iskljucivo iste reci koje su bile u originalnom post 😀, ma ide pa cemo videti sta se desi )

Prilozi

• 1.txt
    1.txt
    69 KB · Pregleda: 55
Nazad
Vrh Dno