Šta je novo?

Word tabele pitanje

joojant200

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
865
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16
Tablet
Lenovo t something
Mobilni telefon
Sljamsung S23
Pametni uređaji
Fenix 7s pro ss, Xbox series X
Kako iz sto manje koraka da kopiram broj i naziv iz gornje tabele i paste-ujem u donju?

Prilozi

• temp.doc
    145.5 KB · Pregleda: 63
danas sam vodio zapisnik pesaka, copy-paste stavku po stavku, sutra imam 5puta veci zapisnik :\

Klikni na "broj", drži miš, skroluj točkom na dole do poslednje ćelije (trebalo bi sve da budu selektovane), desno dugme, copy. Onda u drugu tabelu isto klikni na ćelije, skroluj na dole, desno dugme, paste cells.

Probao, dobijem:
1-5:
PRVI
DRUGI
TRECI
ČETVRTI
PETI

6: PRVI

Poslednja izmena:
Posto vidim da su obe tabele po strukturi iste tj gotovo identicne, evo sta mozes da uradis.
U prvoj tabeli prosiri redove i kolone tako da izgledaju kao u drugoj u koju treba da unosis te podatke(koristi duple crne strelice koje se javljaju pozicioniranjem na linije) a onde gde treba da od prakticno dve celije dobijes jednu zbog velicini ti koristi opciju Merge Cells-markiraj dve celije pa desni taster misa pa merge cells.
Tako dobijenu tabelu kopiraj vise puta ukoliko ti je potreba i to je to. Valjda sam ti malo pomogao:type:
Mada je to mnogo lakse uraditi u Excelu-zato on i postoji, a ne muciti se sa tabelama u Wordu:)

Malo teze u excelu kada vodis zapisnik od 100tak strana.
Anyway gotovo je - rucno :)

Poslednja izmena:
Vrlo jednostavno.
1. Markiraj mišem polja u obe kolone koja želiš da kopiraš.
2. Copy
3. Markiraj mišem sve redove na koje želiš da prekopiraš (npr. 200 redova), ali i jednu i drugu, i kolonu
4. Paste

Vrlo jednostavno.
1. Markiraj mišem polja u obe kolone koja želiš da kopiraš.
2. Copy
3. Markiraj mišem sve redove na koje želiš da prekopiraš (npr. 200 redova), ali i jednu i drugu, i kolonu
4. Paste

Jesi probao na primeru koji sam postavio?

Ja probao i radi, mrzi me sad da instaliram program za snimanje desktopa samo da bih demonstrirao, ali uglavnom može i vrlo je jednostavno.

Meni ne radi, pogledaj file.

Prilozi

• clip0004.zip
    407.3 KB · Pregleda: 20
jednostavno

u gornjoj tabeli, dodaj po 5 redova ispod svakog reda u kojem se nalazi tekst koji kopiras. Zatim obelezis sve kolone koje zelis da kopiras i voila.

Poenta je u: "iz sto manje koraka"

u gornjoj tabeli, dodaj po 5 redova ispod svakog reda u kojem se nalazi tekst koji kopiras. Zatim obelezis sve kolone koje zelis da kopiras i voila.

u tvom primeru, za ovo ti treba 15 sekundi

a ako je tvoje pitanje u stvari tipa - u sto manje koraka da prebacis 4 osobe preko reke.... - onda je mozda u pogresnom delu foruma

Zato sto se radi o uproscenom primeru, a u stvarnom zivotu mi treba mnogo vise vremena jer ima mnogo vise posla.

Tvoj predlog mi nije resenje.
Jos brze je da uzmem stavku po stavku copy/paste nego to sto sto ti predlazes:
korak 1: stavka 1 instertuj 5 redova ...stavka 2...
korak 2: copy, paste
korak 3: brisi to sto si dodao.

Poslednja izmena:
1) table -> insert -> row below
4x ctrl+y
2) strelica na dole, pa 5x ctrl+y
..... (u proseku 2 sekunde po stavci)
n) copy / paste te dve kolone

"korak 3: brisi to sto si dodao. "
ako dobro razumem, treba ti i "neizmenjena" gornja tabela (bez dodatih praznih redova), koju ces naravno da kopiras iz originalnog dokumenta...

mislim da sto je vise redova koji treba da se kopiraju, to je brze na ovaj nacin nego da pojedinacno copy, pa trazi tacan red u koji ces paste (na 50oj stavci ces da skrolujes po 5 strana)

u svakom slucaju - srecan rad

mislim da sto je vise redova koji treba da se kopiraju, to je brze na ovaj nacin nego da pojedinacno copy, pa trazi tacan red u koji ces paste (na 50oj stavci ces da skrolujes po 5 strana)
u svakom slucaju - srecan rad

Ne treba da se skroluje, kad zavrsim gornje tabele snimim temp file koji drzim otvorenim i sa njime popunjavam donje tabele i idem tabelu po tabelu.

Rad je gotov ;) Juce sam se smarao sa time jedno sat vremena i danas jedno dva sata, a za sledeci put kad mi bude trebalo cu imati slobodnog vremena pa napisati makro. Mislio sam da ima neki jednostavan nacin za copy/paste.

Vrh Dno