Šta je novo?

Word - kako imati UVEK isti tekst i stil pri kopiranju sa nekog sajta u Word ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Dakle, ovo sam pokušavao da nađem ali muku mučim već mesecima. Da ukratko objasnim šta hoću da bi me razumeli kako treba.

Naime, ja vrlo često pravim određene dokumente u Wordu, a to radim tako što sa nekog sajta (ili više njih ) kopiram sadržaj na u Word-ov prazan dokument.

Ali, moj problem je što hoću da mi pritom stil i font, kao i odstojanje i sva druga podešavanja, budu APSOLUTNO uvek identična, nema veze sa kog sajta da sadržaj iskopiram u Word. Npr ja hoću da mi font bude uvek Times New Roman i da sam tekst bude NEPODVUČEN i NEOBOJEN. Što mi, nažalost, uopšte ne polazi za rukom pa redovno moram nekih dva-tri minuta da sve to podešavam kako bih imao onaj rezultat koji ja hoću.

Takođe moram da idem i u opciju Paragraph i da tamo svaki put podešavam Alligment, Indentation, Spacing i Line Spacing. Probao sam da namestim moja podešavanja tako što sam dole pritisnuo dugme Set as default, no neće. Ponovo kad pravim dokument sa kopiranim tekstom sa nekog sajta dešava mi se isto...

Šta da radim, zna li neko da mi pomogne ?

Paste Special - Keep Text Only

ili bi trebalo da kada kopiraš da ti izadje kućica (ili kako god se zvala) sa opcijom "match destination formating"

ili bi trebalo da kada kopiraš da ti izadje kućica (ili kako god se zvala) sa opcijom "match destination formating"

Kako misliš to, da li bi mogao još bolje da mi objasniš, molim te ???

edit: delimično sam uspeo, ali još uvek tekst sa sajta je obojen plavo tamo gde je i na sajtu bio plave boje, umesto da je svuda crn kao što ja hoću. Takođe, ostaje i podvučeno, ali makar sam uspeo da ne moram više da se petljam sa Paragraph podešavanjima, što mi je već uštedelo tih minut-dva. :)

Poslednja izmena:
Kao što reče Castor:
OTshtx2.png

I onda "Unformatted text" ili tako nešto...

Ili prvo u Notepad pa potom u Word

Nazad
Vrh Dno