DeanXP je napisao(la):
FB-DIMM izgleda kao da je malo prisiljen. Nema nakakvog smisla koristiti FB-DIMM i onda ubosti samo 4 modula (brzina FB-DIMM-a se povecava sa brojem modula). Cak nema smisla ubosti 8 modula, vec samo 16 i preko za sta je FB-DIMM i napravljen. 8 modula moze da podrzi i obican registered DDR2 i to bez dodatnog latency-a, potrosnje i cene buffera. Ako se pogledaju preview-ovi na netu, Conroe sa bulk DDR2 stize K8 po latency-u i bez int. mem. ctrl., a Woodcrest zaostaje za oko trecinu zbog FB-DIMM-a.
U ovom momentu je najveca prednost FB-DIMM-a kapacitet, a ako Samsung uspe sa svojim stacked chip pakovanjem za memoriju (8 cipova u jednom pakovanju na modulu), mozda ni to ne bude tako sjajno.
Meni se cini da nije prisiljeno, pogotovo zato sto govorimo o server okruzenju, a tu je kapacitet na prvom mestu. Ako Samsung...Nema tu ako, to treba sada odma'.
🙂
U svakom slucaju, najveca prednost FB-DIMM/a nije kapacitet, koliko, po meni, bi-direkcionalni serijski interfejs. A koliko je latencija bitna za performanse celokupnog (server) sistema, pitanje je...
drfedja je napisao(la):
Apache je softver koji je veoma rasprostranjen. Ne vidim sto njegov interni softver za merenje preformansi rada apach servera nije merodavan. On meri brzinu rada servera sa doticnim softverom, a ne brzinu procesora.
Opet ne citas pazljivo. Rekao sam da postoje mnogo bolji simulatori workload/a od ab benchmarka koji se isporucuje uz Apache. Kada sam rekao workload/i, odnosio sam se na one za Apache. Jmeter mi prvi pada na pamet.
drfedja je napisao(la):
Nakaradna je jer su latence visoke, chipset preskup, a mogucnost skaliranja vise od DP veoma diskutabilna.
Opet, pitanje je koliko su latencije bitne u ovom segmentu. Ne pricamo ovde o igrama, FarCry/u i ostalim glupostima, vec specificnim zahtevima i specificnom okruzenju.
Chipset je skup, jer je namenjen enterprise trzistu, ne vidim nikakvu nelogicnost u tome.
Sta je DP?
jerry je napisao(la):
Nego Genijalcin kad mi mozemo da ocekujemo kompletan Conroe test? Nesto smo ne strpljivi Samo reci kad da pocne coundown.
Kad su skoro svi sajtovi objavili test,moze vala i Bench
Nemam pojma, valjda posle 28. juna. Pitaj Delimira, on sigurno zna.
Ja inace pisem za PC Press.