Šta je novo?

WM_?? Poruka

DigiVamp

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
604
Kratko i jasno:

Da li postoji poruka koja ce me obavestiti da je prozor napravljen i PRIKAZAN :x po prvi put u VC++ (tj. nesto kao Show funkcija u VB-u)?

Ako ne da li neko zna kako napisati takvu funkciju?

WM_CREATE je ono shto ti treba

pogle dokumentaciju tj. msdn za detalje.

Nazalost nije tako. WM_CREATE se salje kada se napravi prozor pre nego sto se isti i pojavi. Meni je potrebno da napravim funkciju koja ce se pokrenuti odmah cim se pojavi prozor.

a ok , pa mozesh to da reshish na razne nacine , bolje da kazesh tacno shta ti treba , dal je ta funkija tipa neki worker thread..

pa ubaci u WinMain-u posle CreateWindow()-a recimo
onda imash i poruku cini mi se , WM_ACTIVATE kada se aktivira prozor
to mozesh da iskoristish (naravno samo za prvi put) ,
onda dalje mozesh da setuejsh timer da ti se pozove posle npr 0.5 sekunde od kreiranja prozora pa da ga unishtish

cini mi se da je najbolje da reshish to preko WM_ACTIVATE poruke

Da zaboravih da napomenem da radim u MFC-u :D . Vec sam pokusao sa WM_ACTIVATE ali to nije tako elegantno dok je sa tajmerom jos gore. Nadao sam se da postoji bolji nacin ali ako vec ne postoji...

Da li slucajno znas kako to radi VB?

Inace hvala u svakom slucaju.

Pa josh zgodnije ako radish u MFC-u.
Ubaci to shto ti treba u InitInstance negde posle konstruktora prozora i reshio si stvar.

hm. shta to znaci nije elegantno ?

WM_ACTIVATE se poziva cim pozovesh aplikaciju kad se pojavi prozor na ekranu , i svaki sledeci put kad aktivirash prozor , a ti ako ne znash to da iskoristish to je druga stvar...

To ti je to.

Mislio sam da postoji direktna poruka za tako nesto. Inace sa WM_ACTIVATE nije previse elegantno jer se on poziva svaki put kada se prozor aktivira (dobije fokus) i deaktivira (izgubi fokus) sto dovodi do potrebe uvodjela BOOL indikatora itd, itd...

Inace nisam pocetnik ali mi ovo prvi put treba...

Vrh Dno