Šta je novo?

WLAN

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poena
245
Zivim u jednom zivopisnom mestu :D ispod divcibara (na pola puta do valjeva) tu neme nikakva mogucnost povezivanja na net osim mts bezicnog. Posto je to skupo a sporo resio sam da napravim wlan mrezu,ideja je:

posto je moja drugarica koja zivi 1,5 km od mene uvela wlan sa divcibara (oko 6 km vazdusne linije) to hocu.i ja da uradim.. Ona je to uzela preko nekog provajdera «bleki sat» iz valjeva koji je napravio ap na divcibarama I salje net dole nama. Platila je 50 000 sa opremom I prvu godinu besplatan net. E pitanje je sta tu toliko kosta I moze li me manje izaci. Koja mi oprema treba,kvalitet neta posle 6 km...

A kakav je kvalitet wlan neta na tu daljinu,hoce li me ubijati ping...?

@HAD~

Da li ti hoces da se umrezis sa drugaricom ili "vidis" baznu stanicu ( najverovatnije maxinet,a ne blekisat ) ?
Moras saznati da li ti treba oprema za 2.4 ili 5GHz.

Ako nema smetnji i zagusenja ping i na 10km moze biti zanemariv.

Drugarici su "debelo" naplatili njeno neznanje...

Sad sam bio kod tog provajdera I kaze da je ugradnja njihove opreme 5000 I onda klasicna pretplata. Ne znam zašto mi je drugarica rekla 50 000.

Sad mi je sve jasno,samo me interesuje kakav je wlan net,ima li šta od igre cs npr. ?

Verovatno ti je drugarica bila prva kod vas u mestu koja se kacila kod njih ,pa su joj naplatili cenu kao da je kupila baznu stanicu .

Poslednja izmena:
Verovatno ti je drugarica bila prva kod vas u mestu koja se kacila kod njih ,pa su joj naplatili cenu kao da je kupila baznu stanicu .

aaaaaahaahahaha :D :D :D :D :D To sam I ja pomislio,ako nije slagala cenu. Msm da jest medju prvima

Vrh Dno