Šta je novo?

Wizard case mod

boban56

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
Danas mi je stiglo ovo odlicno kuciste i pravo da vam kazem nisam mogao
da verujem da kosta samo 2500 din. od prosle godine cekam da se pojavi.
Frontier je jos jedanput pokazao da je lider u low klasi (cenovno). Pre nego sto pocnem sa radom, pogledajte ovaj pravi best buy.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    53.6 KB · Pregleda: 443
  • 0.JPG
    0.JPG
    75 KB · Pregleda: 427
  • pr.3.jpg
    pr.3.jpg
    76.6 KB · Pregleda: 452
  • on4.jpg
    on4.jpg
    52 KB · Pregleda: 324
Poslednja izmena:
Evo i unutrasnjost, zadnje rupice od fana obelezene za skidanje.
Nadam se da ce mod biti uspesan.
Pozdrav.

Prilozi

• in5.jpg
    in5.jpg
    86.9 KB · Pregleda: 237
  • in6.jpg
    in6.jpg
    73 KB · Pregleda: 283
  • ot.7.JPG
    ot.7.JPG
    71.5 KB · Pregleda: 229
Za te pare *ebe kevu :D Obavezno mu odradi rebra na pozadinskom limu za plocu.. Lim mi izgleda kao da je raspolozen za secenje :D Odradi posao pa postuj slike da bidimo kako si odradio, ne sumnjam da ce biti inzvanredno ;)

Dorćolac, gde ima da se pazari, u onoj prodavnici na uglu C.Dušana i K.Mišine?
Drugo, jesi ti ovde već nešto modovao (grill-ovi) ili tako dolazi iz PRC-a? :)
Treće, please reci mi jel može da se skine onaj kavez za HDD-ocve?

:wave:

Poslednja izmena:
uu jee stvarno za te pare skroz kul,još samo da ga dovršiš na tvoj način :-devil-:

Dorćolac, gde ima da se pazari, u onoj prodavnici na uglu C.Dušana i K.Mišine?
Drugo, jesi ti ovde već nešto modovao (grill-ovi) ili tako dolazi iz PRC-a? :)
Treće, please reci mi jel može da se skine onaj kavez za HDD-ocve?

U Bgd ga nema, moji su grilovi, da kavez se vadi od napred
ako skines plasticni nosac mrezice moze i od pozadi ili
ili ako si vest pa napravis tri proreza paralelna opet moze od pozadi.
Nisam hteo mnogo da detaljisem (ovo nije review) iznenadio sam se da su
unutrasnjost ofarbali srebrnom bojom a ne onom mat sivom kao osnovna.
Ako mod bude zahtevao naravno da cu ga ofarbati.
Pozdrav.

Dolazi li neko napajanje sa njim? Stvarno su ga fino uradili, gde se može naći?

Ne dolazi sa napajanjem. Najbolje da nazoves Pakom za info jer ga u Bgd. nema.
Pozdrav.

Kad poscinjes sa modovanjem? Dragon je bio odlican, nadam se da imas lepih ideja i za ovo kuciste.

Spolja izgleda opako, iznutra je dreshic klasichan al za te pare svakako izgleda iznenadjujuce.

sa kojom je farbano kuciste sa spoljasnje strane??

hocemo jos slika :)

daj neki work in progress

Da li ima dovoljno mesta za dva hard diska u tom kavezu?????

Ovo je fabricka boja, neznam koja je.
Slike posle praznika. U kavez staju tri harda.
Pozdrav.

logo Serbian modding

Zavrsio sam logo Serbian modding, zbog uklapanja nisam
koristio vec postojece fontove, vec sam morao da dizajniram nove.
Mislim da je dobro ispao. Posto je zvanicni logo zavrsen, krecem u intezivni
modding Wizarda.
Pozdrav.

Prilozi

• lsm1.JPG
    lsm1.JPG
    92.2 KB · Pregleda: 119
  • lsm2.JPG
    lsm2.JPG
    74.2 KB · Pregleda: 92
  • lsm3.JPG
    lsm3.JPG
    76.2 KB · Pregleda: 123
  • logo4.jpg
    logo4.jpg
    74.8 KB · Pregleda: 97
Jel sme ovaj logo da se "slobodno umnožava"? :D

Zavrsio sam logo Serbian modding, zbog uklapanja nisam
koristio vec postojece fontove, vec sam morao da dizajniram nove.
Mislim da je dobro ispao. Posto je zvanicni logo zavrsen, krecem u intezivni
modding Wizarda.
Pozdrav.

Fenomenalno izgleda...!!! Na mene je bas ostavilo utisak..nije neka budza i sve je u domenu elegantnog....vrlo, vrloooo lepo!!

Hvala ti! Jako je bilo tesko ubaciti slovo "M" a da sve zajedno ne izgubi formu.
Uradio sam na desetine crteza.
Pozdrav!

Posto je zvanicni ne moze :) jedino ako ti od devojke inicijali odgovaraju
onda moze :)

možda radi neku sado-mazo prodavnicu, pa mu treba logo :d

edit: zaboravio sam da kažem da je grill odličan, i like it

Poslednja izmena:
Posto je zvanicni ne moze :) jedino ako ti od devojke inicijali odgovaraju onda moze :)

Au, da je Zloba živ još bi mogao da uzme na sebe hvale i kredite za SM.... pu, pu, daleko bilo :)

Šalu na stranu, dotično kućište je Frontier-ova narodska varijanta TT Armor Jr.-a

Meni bi jedino interesantno bilo da mu uzem šasiju zarad tog prednjeg dela sa 5.25 kafezima ako krenem da pravim sebi kućište.

Grill izgleda odlicno, ako ovako nastavis bicje opako kucjiste :)

Wizard work

Po komentarima logo je uspeo. Zahvaljujem se svima!

Pocetak moda na Wizardu. Iako je lim ispupcen (bolje nego ravan) skidam rupice
za zadnji fan, radi boljeg protoka a i buke (info za nove usere). Malo detaljnije slike
oko secenja otvora da bi pokazao da to nije nikakav bauk.

Na obelezeno mesto sestarom, dremelom ponovo obelezevam i kratkim rezovima
secem lim, na kraju dremelom obradjujem otvor (lim je tvrd) da se nebi mnogo
mucio i finis sa smirglom.

Na ivice stavljam tanko crevo (lepse je a i amortizuje fan ako poludi:D )
I na kraju fan gril kao ukras. Nastavak uskoro.
Pozdrav.

Serbian modding

Thread za 5 zvezdica!

uuuuuuu radi dremel.

Imaš li u planu da farbaš unutrašnjost?
Greota bi bilo da ne pokušaš. Ja sam svoje "obukao" u glossy black i izgleda fenomenalno.

BTW gril sa mash-om je najbolji koji sam video do sada.
Svaka čast...

Mali info o kucistu jer ga imam vec par meseci.

Jeste 2500din, ali dobije se jedan komplikovan kavez sa najobicnijim crnim fanom, 12icom, i mrezicom za prasinu. To kazem posto se na slikama pojavljuje fan sa blue led diodama i negde se cak pominju i dva kaveza, e od toga nista. Napajanje se ne dobija. Na desnim vratima ima po meni ruzan natpis wizzard... srafovi dobijeni uz komplet, tacnije distanceri za plocu i srafovi su ocajnog kvaliteta i ne preporucujem njihovu upotrebu. Inace imam hard 2500ks WDa i od njega se celo kuciste trese samo tako dok nisam sve razdvojio i postavio neke gume izmedju 'delova kucista'
[inace imam i one dumper xilence okvire za dve 12ice unutra, i za napajanje i 'gumene srafove' za vent], i hard na gumene trake-kao pertle. To je ublazilo vibracije, nije ih uklonilo. Cela prednja strana je u mashu i kavez koji se dobije zauzima tri otvora i moze se postaviti na dve pozicije iako postoje jelte tri posto ima ukupno devet mesta, otvora 5,25... konstrukcija onemogucava jednu. A posto posedujem i Frontier Auroru mogu reci i da je lim mislim bolji na Aurori, mislim na onaj lim bocnih stranica, unutrasnji je bolji na ovome. Kuciste unutra i ima mesta a cak postoji i jedan otvor pozicioniran iza napajanja sa plastificiranom drskicom za kablove.

Sve u svemu za te pare je ok izbor, ali nije tako dobro kao sto izgleda na prvi pogled! Ja sam se isto tako zavarao. Inace mislim da predstavlja ok osnovu za neki mod, ja sam ga zato i zadrzao, ali jos nisam poceo mod koji inace planiram evo dva meseca... ali opet kada se ulozeno sabere dodje se do cifre jednog CMa 690... sigurno... a konstrukcija je definitivno slabijeg kvaliteta od one na CMu to vam garantujem!
Jos jedna stvar koja mi je zasmetala je da se boja plastike sa prednje maske osetno razlikuje od boje lima sa kojom se granici, ona je nekako gunmetal, lim crn kao akrilna boja a vratanca su glosy efektom odradjena. :trust:

Kuciste lepo izgleda na prvi pogled i ima potencijala za sredjivanje ako bas zelite da se potrudite za neki temeljniji mod i da ulozite... ali pominjem ta ulaganja dolaze do cene nekih boljih kucista.

I da, ovo sto je boban uradio pozadi, isekao potpuno ovu nazovi mrezu je skroz pametno jer su mnogo gusto to odradili pa prilicno ubija protok. Jos jedan minus sa moje strane je za rupe namenjene montiranju napajanja na poledjini, rupe za srafove, nisu tacno pozicionirane dve, ja sam morao da krivim srafove da bi usli, a napajanje je standardno, LC 6550G v2.0.

I tako, jeste da sam iskritikovao vise ali tako je.

Edit: pardon nisam video one slike koje pokazuju natpis na vratima. :)

E da, dugmici za on/off i reset su skroz fino odradjeni mada su kablovi usb slotova i onih za audio izlaze na frontu a koji treba da se povezu na plocu malo konfuzni, meni se bar natpisi ne podudaraju sa onima iz uputstva ploce.

+ Inace kavez za hardove ima mesta za tri harda i moze se izvaditi, a sa prednje strane slot za 12icu koji je integrisan na plasticni okvir koji drzi i mrezu pomenutu, za prasinu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno