Šta je novo?

Wiretek IrDA savet !!?? (SigmaTel) !!!

kesic007

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Verovatno da je neko imao problem sa ovim Ir adapterom kao ja , ali ima resenje. Kupio sam doticni adapter i povezao ga sa Nokiom 7210 i veza cas radi cas puca dok sa 6210 radi ok. Caka je u tome da treba da se podesi u opcijama adaptera INFRARED TRANSCEIVER TYPE da umesto INFINEON po defaultu bude VISHAY TFD i problem resen.

Nada se da ce ovo nekom pomoci i da nece biti u dilemi dali ne valja Ir ili Fon.
:happy: cheers

Ako ti ne bude sljakao ni vishay kada budes reinstalirao OS, probaj neki drugi i radice sigurno :)
Evo, moj trenutno radi kao SigmaTel 4000 :)
Prosli put je radio samo kao vishay.....ma bitno je da na kraju sve sljaka :)

meni sigmatel radi dosta dobro znaci nepuca veza transfer odlicno!
samo nesto sporo ide net downloaad 3kb/s :? inace tel se t310 ;)

Bilo koji IRDA kad se prikljuci (bar ove koje sam ja probao, a probao sam jedno 5 razlicitih komada, PJ-ev, Genghis Khanov, + 3 iz nekih drugih varijanti) se vidi kao SigmaTel i kao takav neki put i radi ali u vecini slucajeva ne glavna fora je da ti nekako instaliras (skini sa neta) driver koji ce u properties imati nesto sa 6 i sa f, lupam ne znam napemet sada 6010-F tako nesto i onda tako sljaka kao leptir. Pozdrav.

kesic007 je napisao(la):
Verovatno da je neko imao problem sa ovim Ir adapterom kao ja , ali ima resenje. Kupio sam doticni adapter i povezao ga sa Nokiom 7210 i veza cas radi cas puca dok sa 6210 radi ok. Caka je u tome da treba da se podesi u opcijama adaptera INFRARED TRANSCEIVER TYPE da umesto INFINEON po defaultu bude VISHAY TFD i problem resen.

Nada se da ce ovo nekom pomoci i da nece biti u dilemi dali ne valja Ir ili Fon.
:happy: cheers

Ja imam slican problem sa adapterom ST Lab i Nokiom 8310 cas radi cas ga ne vidi i u pratecem upustvu uredjaja pise da se podese opcije koje si naveo samo sto ih Device manager-infrared Communication devicu nema, kod mene WIN98SE ako mozes pomozi?

Misko je napisao(la):
Bilo koji IRDA kad se prikljuci (bar ove koje sam ja probao, a probao sam jedno 5 razlicitih komada, PJ-ev, Genghis Khanov, + 3 iz nekih drugih varijanti) se vidi kao SigmaTel i kao takav neki put i radi ali u vecini slucajeva ne glavna fora je da ti nekako instaliras (skini sa neta) driver koji ce u properties imati nesto sa 6 i sa f, lupam ne znam napemet sada 6010-F tako nesto i onda tako sljaka kao leptir. Pozdrav.

Koji drajver treba skinuti sa koga sajta.Ja sam za Nokiu 8310 trazio na njihovom sajtu ali nisam ga nasao postoji samo sof.PC suite.

Stomatolog je napisao(la):
...

Koji drajver treba skinuti sa koga sajta.Ja sam za Nokiu 8310 trazio na njihovom sajtu ali nisam ga nasao postoji samo sof.PC suite.

Kvota je ovde 1MB, pa ne znam kako da kacim, a driveri su nesto oko mega ipo. Baci mi PP ako si zainteresovan za mail varijantu.

Nazad
Vrh Dno