Šta je novo?

Wireless za 2 racunara - KAKO?

popi1988

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
301
Pre neki dan smo uveli u kucu wireless preko KBCnet-a, posto nam je to jedina opcija za internet.
Interesuje me sledece:
Od njih sam dobio AP Planet 4033 i Grid antenu, sve radi super, ali samo na jednom racunaru.
Posto imam 2 racunara podjednake vaznosti, kako da sprovedem internet na drugi.
Jel dovoljan ruter/switch sa WLAN opcijom ili moram da trazim od provajdera jos jedan IP ...
Svi predlozi su dobrodoshli (za ruter/switch, za povezivanje itd), i molim vas da mi pomognete, zena me smori za internet :whip::whip:

Poslednja izmena:
Da li hoces svaki racunar ia svoj nalog ili da dele vec uzeti paket?
U svakom slucaju pozovi tehnicku podrsku pa se raspitaj kod njih.

Pojasni malo situaciju???

Hoces da se kacis na AP preko WiFi-a sa oba racunara, i imas net na oba? Koliko vidim taj AP ima i DHCP, sto bi reklo da nemoras da podesavas IP adrese racunara, dobices ih od DHCP-a.
Nebi trebalo da imas problema, da nakacis jos X racunara preko wireless-a i imas deljen net. Ja koristim LinksysWAG200G za adsl net i imam 3 lapa + 2 deska, na kojim imam net.

To je ovaj model:
http://www.itsvet.com/proizvod/planet-wap-4033-a-3-rj-45,-3-wlan-ports/comp_comp_router/109/34

Pojasni malo situaciju???

Hoces da se kacis na AP preko WiFi-a sa oba racunara, i imas net na oba? Koliko vidim taj AP ima i DHCP, sto bi reklo da nemoras da podesavas IP adrese racunara, dobices ih od DHCP-a.
Nebi trebalo da imas problema, da nakacis jos X racunara preko wireless-a i imas deljen net. Ja koristim LinksysWAG200G za adsl net i imam 3 lapa + 2 deska, na kojim imam net.

To je ovaj model:
http://www.itsvet.com/proizvod/planet-wap-4033-a-3-rj-45,-3-wlan-ports/comp_comp_router/109/34

izvinjavam se na off - al da pitam - taj linksys-ov router je dobar.. al mi se desava da dhcp nekada nece da dodijeli IP :trust:
update firmware-a nije rijesio problem.. dakle cesto se desi da "zabode"..
3 lap-a i desktop..vista,xp x 2 i ubuntu...

@ popi1988
e sada da se vratimo na temu..
tvoj AP ima dhcp -> link ...e sada jedino moze da bude problem ako je taj AP modovan da se nebi "prodavao" net ;)
koliko god nebulozno zvucalo - to je radjeno jedno vrijeme u CG..

Poslednja izmena:
koliko se secam kod kbcnet konekcija ide preko pppoe, ili se pravi direktno na kompu ili na samom uredjaju, e sad ako se pravi na kompu, onda bi morao da se internet share-uje na tom kompu, a ako se pravi na uredjaju, onda da se internet vuce sa njega, sto mislim da nije moguce ako zapravo nemas wifi ruter umesto ap-a, mada vidjao sam neke cudne ap-e sa nekim funkcijama rutera, tj. ponasaju se kao ruteri.

ako je obican ap u pitanju i na njemu se pravi pppoe konekcija, dovoljan ti je obican wlan ruter, ili da taj ap zamenis sa wifi ruterom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno