Šta je novo?

Wireless vs ADSL

samer

Slavan
Učlanjen(a)
22.05.2006
Poena
319
Pitanje koje je uvek mucilo covecanstvo- Wireless ili ADSL :)
Kokoska ili Jaje :)

Elem
Korisnik sam Abakus wireless providera iz BP.
i kao svaki wireless puno ima problema u funkcionisanju.
Nedavno sam dobio informaciju da ce ADSL biti dostupan u mom mestu.
I citajuci po forumu doticnog providera naisao sam na neke informacije u ciju tacnost sumnjam.
Tehnicko osoblje wireless provajdera hvali "svoga konja" a suparnike kudi.
Ne upustajuci se u tehnicke detalje i karakteristike
stavicu link gde tehnicko osoblje iznosi prednosti njihove wireless mreze.
https://www.abakusbp.net/forum/viewtopic.php?f=31&t=1345&st=0&sk=t&sd=a&start=45

And- what's the catch?
Ima li wireless toliku prednost u odnosu na ADSL?

Hm prema ovome sto pise ja bih definitivno uzeo adsl...Mislim jedino sto mi se svidja kod Vaseg wireless provajdera je upload brzina ali nema FLAT, sto je totalno bzv.

Kao trenutni korisnik wireless-a mogu reći da on ima neke prednosti u odnosu na ADSL, ali mnogo više nedostataka od istog.Čim u mom mestu bude omogućen ADSL prelazim na njega (doduše to možda bude za 2-3 godine ako se nastavi ovakvom brzinom)

Mislim jedino sto mi se svidja kod Vaseg wireless provajdera je upload brzina ali nema FLAT, sto je totalno bzv.
Upload u praksi ne funkcionise tako brzo.
A bio je flat do nedavno.
5000din - 256kbps !!!
Mislim da netreba ni komentarisati...
Arogantni i prepotentni...
Vidi se da ih polako hvata panika.
Ali kad nema covek izbora...
Slazem se da wire mozda ima neke prednosti u odnosu na adsl,ali one kod ovog provajdera ne dolaze do izrazaja.
A mane su vrlo izrazene...

Koristio sam godinama wireless a sada pored wireless-a imam i ADSL. Wireless radi mnogo bolje.
Sve je to do provajdera i njegovog odnosa prema korisnicima.
Lepo receno, samo jos da dodam, postoje i razliciti zahtevi korisnika...Nekome je net potreban samo za elektronsku postu i eventualno pregledavanje stranica dok sa druge strane postoje i zahtevniji korisnici (P2P, ftp, online igre...). Tako da svako ustvari bira prema svojim zahtevima, naravno kada je u mogucnosti da bira...:)

Wireless - jos uvek i definitivno jos dugo vremena.

- jeftino [256/256k za 1100 din]
- na ADSL-u nikad neces imati 256k [bar ne u Srbiji]
- meni je provajder extra, nema ogranicenja i gej zezalica, tako da nemam razloga za ADSL kad vec imam opremu za wireless koju sam dobro platio.

Zaključak je da sve zavisi od provajdera.
Ja sam na wirelessu i super sam zadovoljan. Doduše udaljen sam od predajnika oko 500m, ali nikada nisam imao problema zbog kiše, snega i ostalih nepogoda.
Što se tiče opreme (reply to Dule13), antena i AP...zar je to puno opreme ;)?
Brzina 512/128, a ne 512/64 kao na ADSLu
...itd.
Kao što rekoh...sve zavisi od provajdera

Poz :wave:

Kod WiFi vazi pravilo "koliko para, toliko muzike". Ja sam na WiFi vec 3 godine i prilicno sam zadovoljan. Koristio sam neko vreme i ADSL, al' nije to to. Naravno, sve zavisi od provajdera i kvaliteta usluge koje isti pruza.

btw. Starije je jaje.

Wireless FTW :)
Kakav crni ADSL...ne vidim ni jednu prednost ADSL-a u odnosu na Wireless. Ping zlo...brzine samo u domenu teorije...ne postoji mogucnost lokalne mreze... Sto se famoznih problema tice...mislim na kisu, sneg...pa mozda kod Kbc-a ili Artcom-a. Evo sneg pada a ja skidam FFoW max brzinom...a sinoc sam rekreativno cepao BF2 bez izubljenih paketa sa smesnim pingom...Ma radi i kada sekire padaju :)

Koristio sam WiFi nekih 6 meseci 256/256 i nakon toga adsl 512/128 i sada 1024/128 nekih godinu i po, adsl ima samo jednu prednost a to je stabilnost (znaci adsl samo u par navrata na kratko nije radio dok je sa WiFi bila katastrofa vise nije radio nego sto je radio) sto je za mene i najznacajnija osobina. Dzaba ti internet od par Mbps i ogroman upload ako nikad ne znas kada ce te izneveriti i ako malo radi pa malo ne radi. Na prvom mestu stabilnost pa onda par praznih mesta pa onda sve ostalo (cena, brzina, ping, p2p, ...)

Poslednja izmena:
Vrh Dno