Šta je novo?

wireless u zgradi...

leta

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2008
Poena
304
ovo je situacija...
na krov zgrade ide AP, i kablom do mog stana pa u komp, dogovorio sam se sa drustvom da skupimo pare i umemo bolji internet pa da imamo svi jedan internet i pritom i wlan...
zgrada je od 7 spratova, ja sam na prizemlju, korisnici su na 2,3,3,i 7 spratu...znaci nas 5 zajedno...
sta mi je od opreme potrebno i da li mi je lakse/bolje/jeftinije koristiti kablove ili wireless...
sto se tice opreme treba biti nesto *** jeftinije, spominju se kantene i cuda muda(kontam da postavimo ih sa vanjske strane zgrade pa da sa svake kantene kablom do kompa ili tako nesto...)
sta mislite o ovome

Switch na treći sprat, od njega kabal do krova i svih korisnika, razvucite kablove i rešeno

oko 30ak din je metar utp kabla, sračunajte se, mislim da svako da po 10, max 20 evra i sve će te završiti :)

Care ovu antenu sa snimka nemoj praviti ako ti je iole zao drugih wireless korisnika oko tebe :).
I da ovaj vladin primer je ok.;)

Care ovu antenu sa snimka nemoj praviti ako ti je iole zao drugih wireless korisnika oko tebe :).
I da ovaj vladin primer je ok.;)

kako mislis ako mi je iole zaod drugih?:D:D:D
znaci ipak kablom...ok hvala momci, e da koji router uzeti onda?

Zato sto to rasipa signal kao i sve rucno pravljene kantene ;)

I da, sada sam ti pogledao masinu iz potpisa pa me interesuje gde si nabavio te 512gb memorije :d ocu i ja takve :)

Poslednja izmena:
Ja bih spakovao umesto tog APa Mikrotik i rešio sve probleme. Sad ti je to opet priča kao u još jednoj temi, moraš da nazoveš provajdera i da mu kažeš kakva je situacija i da vidiš šta on savetuje da se uradi.

Zato sto to rasipa signal kao i sve rucno pravljene kantene ;)

I da, sada sam ti pogledao masinu iz potpisa pa me interesuje gde si nabavio te 512gb memorije :d ocu i ja takve :)

hahaha...stace ti ovakva memorija ko moja, pretpostavljam da ti treba za neku drugu masinu a ne ovu iz potpisa:-devil-::banana:

Pa ti gigabajtovi su me zaintrigirali :)

Nazad
Vrh Dno