Koristim wireless mrezu za internet i razmenu podataka kod kuce izmedju destopa i laptopa skoro 3 godine ali imam neresen problem od pocetka. Dlink 900ap ide na wireless ka provajderu. On je povezan na tavanu na TPlink R402M ruter preko wan porta. Dalje, preko jednog od 4 LAN porta u kucu je spusten Gigabyte-ow A11G Wireless AP. Na njega se kace preko wirelessa laptop i desktop. Internet radi odlicno, vide se u mrezi ali se prilikom kopiranja fajlova mreza zaglupi i sve stane. Takodje, kad su oba racunara ukljucena desava se da povremeno ili jedan ili drugi gube vezu sa AP-om pa se kroz oko minut sve opet vrati u normalu cak i kad su pored samog AP-a.
Medjutim, pre nekog vremena sam desktop povezao direkno na drugi LAN port od TPLink rutera i sad sve funkcionise besprekorno a kopiranje ide ko podmazano.
Ipak, i dalje me muci zasto sam imao probleme dok je desktop bio na wirelessu. Probao sam gigabyte i levelone pci wireless kartice sa raznim drajverima. Menjao sam i Gigabyte AP za MSI ali uvek isti problem. Na IBM laptopu je intel 2200bg wireles adapter.
Ja sumnjam da je nesto oko podesavanja. AdHoc ne pije vodu jer onda internet ne radi.
Svi racunari imaju fixni tcpip. Bio bih zahvalan za ideju ili resenje.