legend je napisao(la):verat je cca 500 evra oprema + mesecno oko 50 evra za 64kbp/s
Snejk je napisao(la):Koliko daleko "dobacuju"? Konkretno me zanima u pravcu Pancheva..
Vocko je napisao(la):...
Na Pancevo mozes da zaboravis lsobodno, bar u skorije vreme. Ja sam na nbhg-u i ne dobacuju ni do mene, vec ce tek za, mozda, 3 meseca ovaj deo da urade...
nesharm je napisao(la):A jel taj sistem mora da bude samo za jedan komp? Imam komsiju u zgradi, svako da da po 250 €, a racun od 3k dinara delimo po pola i ispade jeftinije od Tehnicoma. Samo me zanima taj link od 64kbps, jel ogranicen protok ili?
Vocko je napisao(la):Neogranicen download, link od 64kbita
Bazne stanice su im na Cuburi(Slavija) i kod Zel.stanice, a jos 3 su u pripremi - kada ih pustaju u rad - ne znam.
Cena bi trebala da bude oko 3000+20% porez sto iznosi 3600din mesecno. Za opremu mi nista nisu rekli, da li mora preko njih ili ne.
Sto se tice mreze, ja tako i planiram da uzmem wireless. Nemam nameru sam da placam 3600din/mesecno, a plus i nemam toliko para.
I sto kaze Zile, k'o da oni moraju da znaju koliko vas koristi to, njima je vazno da se pare obrcu...
Vocko je napisao(la):...
Na Pancevo mozes da zaboravis lsobodno, bar u skorije vreme. Ja sam na nbhg-u i ne dobacuju ni do mene, vec ce tek za, mozda, 3 meseca ovaj deo da urade...
anime_freak je napisao(la):...
Pa zavisi gde zivis, ako si u okolini starog mercatora mozda stigne i veoma brzo cheers
Calibra 4WD je napisao(la):Danas sam bio kod ortaka koji ima YUBC-ov bezicni link od 2MBIT-a i ono je fenomenalno.Antenica je mnogo manja od satelitske antene,velicine A4 papira,
surf je trenutan kao kada ucitavate sa harda snimljene html strane na nekom P2 300Mhz,download na 80 sajtova je oko 200-250 kb u sekundi,sa Bencha sam skinuo
43.45 drajvere koji imaju 8MB za 60-ak sekundi(prosek oko 100kb u sekundi).Evo vam screen shot downloada programa od 13MB sa Simensovog sajta danas oko 19h
Calibra 4WD je napisao(la):Danas sam bio kod ortaka koji ima YUBC-ov bezicni link od 2MBIT-a i ono je fenomenalno.Antenica je mnogo manja od satelitske antene,velicine A4 papira,
surf je trenutan kao kada ucitavate sa harda snimljene html strane na nekom P2 300Mhz,download na 80 sajtova je oko 200-250 kb u sekundi,sa Bencha sam skinuo
43.45 drajvere koji imaju 8MB za 60-ak sekundi(prosek oko 100kb u sekundi).Evo vam screen shot downloada programa od 13MB sa Simensovog sajta danas oko 19h
Calibra 4WD je napisao(la):Cini mi se da je rekao da je udaljen oko 5.7 km.Inace Vocko on se nalazi od moje bivse i sadasnje zgrade na oko 200m.Kaze da mu vremenske prilike ne smetaju previse.Cenu ne znam a i ne pitam.
Znam da to nece imati krajnji kucni korisnici ali lepo je videti net pri takvoj brzini,mada cim sam dosao kuci smorio sam se sa mojih 4KB u sec
Imamo dva linka po 2Mbps, jedan zemaljski (iznajmljena parica) a drugi bežični (antena na vrhu zgrade usmerena ka 6 kaplara). U pitanju je AbsolutOK, ovaj bežični je beše koštao oko 500 evra setup a plaća se za oba isto po protoku: nekih 0.15-0.20 evra po MB u smeru većeg saobraćaja.[G]H1ghLANdeR je napisao(la):a kolko to kosta,mozda ima nekih koji bi za to odvojili pare?
Nivano je napisao(la):Pa evo ja sam taj koj ima taj Wireless kuci o kome je Calibra pricao :mrgreen:
Inace, ja kuci imam 2mbps link i nakacen sam na baznu stanicu koja je udaljena 6 km odavde. Inace kada pingujem svoj komp na poslu u YUBC-u, do koga idem preko 6 antena (koje povezuju bazne stanice) i 3 switcha, ping mi je 6ms. Tacnije pustio sam da mi pinguje 6000 puta, nije mi se izgubio nijedan paket, min. je bilo 6ms, max 9.ms a average 7ms. Ja mislim da je to izuzetno. Inace ne smetaju mu uopste atmosferske prilike. Prilikom downloada brzine mi idu od 230-250 KBps (puta 8 pa ti vidi). Inace cene nisu "povoljne" kao kod Verata, ali sve zavisi sta trazis. Ovde dobijes bas ono sto i platis. Setup je 750 evrica, a recimo za 128kbps link placas mesecno fiksno 25 e + 58 e po prenetom GB. E sada, mozes da biras od 128 pa do 2Mbita sta hoces.
Nivano je napisao(la):Nije to surenje, nego toliko Internet kosta kada kod nas platis sve moguce troskove. Verat je toliko jeftin jer on svoj link rasprodaje po 10-20 puta preko svojih kapaciteta.
Amon_Ra je napisao(la):...
I dalje mislim da je to veoma skupa rabota...
Pazi ti - 58€ za svaki GB pa to je mnooogo, nego koliko mozes da dl MB za tu mesecnu pretplatu od 25€?
ZorMi je napisao(la):...
Imamo dva linka po 2Mbps, jedan zemaljski (iznajmljena parica) a drugi bežični ...
Snejk je napisao(la):Koliko daleko "dobacuju"? Konkretno me zanima u pravcu Pancheva..
Maric je napisao(la):...
Prijatelju, ako si vec u Pancevu, tu vec imas izbor 2 (pa cak i 3) provajdera koji ti omogucavaju wireless internet. Idi u 3DNet ili Madison, oni to lepo rade. Cak i PaNet stidljivo nudi wireless.
Snejk je napisao(la):...
A kakav link oni imaju prema svetu/ostalim yu provajderima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari