Šta je novo?

Wireless router i sezampro adsl-problem

PinokioKs

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2008
Poena
301
Postovani

Oprema:TP-LINK 54M Wireless ADSL Router td-w8910gv2 (nisam siguran da li je v2 anex b ili a)
http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=110
2 Laptopa-Toshiba windows vista bussines i windows xp home
Adsl sezampro.

Tcp ip podesavanja na oba kompjutera:po upustvu uz ruter
ip:192.168.1.11
mask:255.255.255.0
getaway:192.168.1.1
dns:
77.105.0.18
77.105.0.19
(na jednom adls sezamovom ruteru u firmi gde sve radi dobro dns -ovi su mi 77.105.0.2 i 77.105.0.17 ali pokusaj da ih stavim na ovu mrezu nisu dali rezulata?)

Sezampro podesavanja za WAN

VPI:8
VCI:35
cATEGORY:UBR without PCR
Protocol:pPPoE BRIDGING
MTU:1492
dhcp:ukljucen

Problem:Ni jedan od laptopova nece na internet niti mogu ni sa jednog da pingujem ni jednu web adresu.
Cinjenica1:Oba kompjutera su preko rutera povezana u mrezu i mogu medjusobno da komuniciraju i ramenjuju fajlove preko rutera
Cinjenica2:Ruter izlazi na internet.

Napomena:
Na date dns adrese ruter ne reaguje i na router testu ne prolazi njihovo pingovanje.
Ako se ruteru dozvoli da on sam bira adrese onda za dns on sam konfigurise

ps:probao sam sa nekim podesavanjima za sezampro adsl ruter koje sam nasao a ovm forumu ali kao sto vidite ona su u potpunosti suprotna od onih koje sam dobio od cak 3 sezamova operatera sa kojima sam se telefonom cuo i naravno ne rade

Bio bih veoma zahvalan za pomoc

Ako si vec postavljao staticke ip adrese na kompijutere zasto ne iskljucis dhcp na ruteru? DNS koje postavljas na kompijuteru treba da bude ip adresa rutera...a koliko ja znam kad ruter radi pppoe on sam zadaje sebi dns adrese...

Ne znam da li ce ovo uspeti da ti pomogne ali ajde da probamo.....:type:
MTU vrednost treba da bude 1448,takodje treba da stavis PPPoe LLC(imas adsl ruter pa ne treba da stavljas bridge mode).DNS serveri su ok mozes da stavis bilo koju od ovih varijanti 77.105.0.2 i 77.105.0.17 kao i 77.105.0.18 i 77.105.0.19.
Posto je to ipak ruter on ima neki log po kome bi moglo da se vidi sta ne valja u samom setovanju i gde nastaje problem,to bi mogao da pogledas ili da ga pastujes ovde pa ce se vec neko naci ko ce moci da protumaci celu stvar.....;)

Proba sam sve zivo
sto se yice bridginga pun naziv opcije je llc/briding a kao opciju mi jos daje da izaberem neki mux i to je to.
mtu vrednost sam stavio kao sto si i rekao ali slaba vajda
sto se logo tice ne daje nista nikakve podatke postoji deo dijagnostika u kojoj mi je sve ok osim nekih atm oam testova za koje sam na netu video i da nisu presudni.

Sezampro podesavanja za WAN

VPI:8
VCI:35
cATEGORY: UBR without PCR
Protocol: PPPoE BRIDGING
MTU: 1492
dhcp: ukljucen

djurasd je napisao(la):
imas adsl ruter pa ne treba da stavljas bridge mode

PinokioKs je napisao(la):
sto se yice bridginga pun naziv opcije je llc/briding

Ne čitas sta ti čovek kaže. Zaboravi na Bridging. Opcija koju treba da izaberas za uspostavljanje veze sa provajderom je PPP over Ethernet (PPPoE).

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    31.1 KB · Pregleda: 193
Upravu si

Mislio sam da e bridging opcija pppoe-a ali sad kad sam video tvoju porku llc/briding u stvari opcija brideing-a ane opcija pppoe-a.

U svakom slucaju PPP over Ethernet (PPPoE) je ukljucen zaboavite na brideing

Hvala ali i dalje ne radi!

Probaj još jednom da odradiš Quick Setup na modemu od početka. Da bi izbegao eventualnu gresku sa DNS podesavanjima (vidim da se dvoumiš oko njih), za početak aktiviraj DHCP server na modemu/ruteru i na racunarima, u TCP/IP podesavanjima čekiraj da podešavanja dobijaju od rutera (Obtain an IP address automatically).

Da nije problem mozda u pogresnom anex-u na kom ruter radi? Znam da je jedan za adsl preko isdn linije a drugi preko obicnog POTS-a.

Problem je u IP podešavanjima rutera baš rutera, nisi pratio upustvo sezampro-a za to podešavanje??? (sad radi samo kao svič, čini mi se)

Nazad
Vrh Dno