Postovani
Oprema:TP-LINK 54M Wireless ADSL Router td-w8910gv2 (nisam siguran da li je v2 anex b ili a)
http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=110
2 Laptopa-Toshiba windows vista bussines i windows xp home
Adsl sezampro.
Tcp ip podesavanja na oba kompjutera😛o upustvu uz ruter
ip:192.168.1.11
mask:255.255.255.0
getaway:192.168.1.1
dns:
77.105.0.18
77.105.0.19
(na jednom adls sezamovom ruteru u firmi gde sve radi dobro dns -ovi su mi 77.105.0.2 i 77.105.0.17 ali pokusaj da ih stavim na ovu mrezu nisu dali rezulata?)
Sezampro podesavanja za WAN
VPI:8
VCI:35
cATEGORY:UBR without PCR
Protocol😛PPoE BRIDGING
MTU:1492
dhcp:ukljucen
Problem:Ni jedan od laptopova nece na internet niti mogu ni sa jednog da pingujem ni jednu web adresu.
Cinjenica1:Oba kompjutera su preko rutera povezana u mrezu i mogu medjusobno da komuniciraju i ramenjuju fajlove preko rutera
Cinjenica2:Ruter izlazi na internet.
Napomena:
Na date dns adrese ruter ne reaguje i na router testu ne prolazi njihovo pingovanje.
Ako se ruteru dozvoli da on sam bira adrese onda za dns on sam konfigurise
ps😛robao sam sa nekim podesavanjima za sezampro adsl ruter koje sam nasao a ovm forumu ali kao sto vidite ona su u potpunosti suprotna od onih koje sam dobio od cak 3 sezamova operatera sa kojima sam se telefonom cuo i naravno ne rade
Bio bih veoma zahvalan za pomoc
Oprema:TP-LINK 54M Wireless ADSL Router td-w8910gv2 (nisam siguran da li je v2 anex b ili a)
http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=110
2 Laptopa-Toshiba windows vista bussines i windows xp home
Adsl sezampro.
Tcp ip podesavanja na oba kompjutera😛o upustvu uz ruter
ip:192.168.1.11
mask:255.255.255.0
getaway:192.168.1.1
dns:
77.105.0.18
77.105.0.19
(na jednom adls sezamovom ruteru u firmi gde sve radi dobro dns -ovi su mi 77.105.0.2 i 77.105.0.17 ali pokusaj da ih stavim na ovu mrezu nisu dali rezulata?)
Sezampro podesavanja za WAN
VPI:8
VCI:35
cATEGORY:UBR without PCR
Protocol😛PPoE BRIDGING
MTU:1492
dhcp:ukljucen
Problem:Ni jedan od laptopova nece na internet niti mogu ni sa jednog da pingujem ni jednu web adresu.
Cinjenica1:Oba kompjutera su preko rutera povezana u mrezu i mogu medjusobno da komuniciraju i ramenjuju fajlove preko rutera
Cinjenica2:Ruter izlazi na internet.
Napomena:
Na date dns adrese ruter ne reaguje i na router testu ne prolazi njihovo pingovanje.
Ako se ruteru dozvoli da on sam bira adrese onda za dns on sam konfigurise
ps😛robao sam sa nekim podesavanjima za sezampro adsl ruter koje sam nasao a ovm forumu ali kao sto vidite ona su u potpunosti suprotna od onih koje sam dobio od cak 3 sezamova operatera sa kojima sam se telefonom cuo i naravno ne rade
Bio bih veoma zahvalan za pomoc