Šta je novo?

Wireless router i problemi sa konekcijom...

DeX-Force

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2004
Poena
309
Nedavno sam kupio wireless router Gigabyte GN-BR01G, i imam konstatno problem sa wireless konekcijom, svaki put kada ukljucim notebook a nekada i u toku rada jednostavno se skoro zaustavi protok izmedju notebooka i routera, kada na routeru promenim kanal frekvencije sve ponovo proradi bez problema, nekad pomaze i da na notebooku kliknem na "repair" za tu mreznu konekciju ali to samo ponekad pomaze. U svakom slucaju potrebno je da oko 5 puta na 2-3 sata dnevno koliko se koristi taj notebook promenim kanal da bi to radilo.
Da napomenem da sve vreme wireless konekcija na notebooku pokazuje kao connected i signal strength exelent.

Ne razumem se uopste u wireless mreze ali mi ovo ipak izgleda malo debilno da na svakih 20 minuta moram da menjam kanal.

Zar to nije malo previse cesto, i zasto je to tako?

Hm,probleme cesto prave uredjaji koji rade oko ili na opsegu od 2,4Ghz....da nemas mozda neki bezicni telefon (gigaset) ili neki drugi uredjaj koji bi mogao da bude u slicnom opsegu,i da ometa signal?

Pa taj panasonic bas moze da bude problem...
Probaj pa ga ili iskljuci ili ukloni iz prostorije na neko vreme,pa vidi da li ce se problem ponoviti...

Ali to je ogromna razlika u frekvenciji da bi to moglo da smeta.
Onda bi i mobilni i bluetooth i komsijina mikrotalasna i sve ostalo moglo da smeta ako kao sto ti kazes telefon na 1.9 GHz moze da ometa wireless na 2.4 Ghz. ;)

Khm....mobilni = 900Mhz , Bluetooth je na oko 2,4Ghz (ali do sad nikad nije smetao wlan-ovima)........

Vec sam imao jedno "mukotrpno" iskustvo sa ap na jednoj zgradi i komnsinici u potkrovlju sa bezzicnim telefonom (cini mi se da je bio onaj kx-tda200 ili nesto slicno)...

Kako hoces,ako te mrzi da probas,trazi dalje...

Ok, probacu, ali evo na primer danas jos nije bilo problema, cini mi se da se samo uvece desavaju a mozda je i slucajnost.

Pokusacu kada se to kocenje ponovo dogodi da iskljucim telefon.

Bluetooth je cini mi se na 2.45 GHz pa mu on ne smeta tako da stvarno ne vidim zasto bi mu telefon na 1.9 smetao, al probacu u svakom slucaju.

Bezzicni telefoni mogu i ne moraju da smetaju....meni je baza bezzicnog panasonika 2cm (centimetra) pored wlan rutera i nista ne smeta,ali sam resavo dva slucaja gde je bezzicni telefon smetao (kao sto rekoh to su obicno kx-tcd 150 ili 250 ili slicno,a ja posedujem kx-tcd 510).......u cemu je fora zaista ne znam.....

Bluetooth radi tacno na 2,4Ghz,ali on do sada nikada nije zasmetao....

Glupo pitanje:
Da nije problem u samom linku?
Kazes samo uvece....uvece su veze obicno preopterecenje,kao i sam internet saobracaj...

Ne, ne, na drugom racunaru u tom trenutku radi koji povezan kablom na router a samo na notebooku (koji je jedino wireless povezan) pocne da se koci ili potpuno prestane da radi a naravno i mreza ne samo internet.

Inace moj telefon je kx-tcd 430

Eto juce uopste nije bilo problema ceo dan a do sada je bilo svaki dan obavezno vec 10 dana od kako sam kupio router, vrlo interesantno :)

Ne razumem u cemu bi mogao biti problem, sve sam probao, a i dalje se isto desava.

Pokusao sam i sa NetStumblerom i notebook vidi samo tu mrezu koja ima maksimalan signal ali ne moze da se konektuje na nju vec mi javlja "limited or no connection" sa znakom uzvika na monitorcicu u task baru.

DeX-Force je napisao(la):
... Eto juce uopste nije bilo problema ceo dan a do sada je bilo svaki dan...

Osvrni se malo i raspitaj malo po komsiluku. Izgleda da smetnje dolze spolja.

Ne mogu u to da verujem da neki telefon kroz zid moze da ometa antenu od routera od 18db koja je udaljena je od notebooka 2 metra, ne verujem da bi komsijin telefon mogao i najmanje da joj smeta. Pre mislim da je nesto sa drajverima ili tako nesto ali ne znam kako bih to mogao da ustanovim.

U svakom slucaju hvala na veoma konstruktivnom predlogu. ;)

meni kada razgovaram telefonom, transfer preko wielessa padne sa 800k na 150k. kad prekinem razgovor vrati se na 800k. inace u panasonic, ne znam tacno oznaku ali je na 2.4ghz.

A da li je to u kombinaciji sa wireless routerom ili samo dve mrezne kartice?

Vrh Dno