Šta je novo?

Wireless razocarenje

q3railer

Čuven
Učlanjen(a)
21.06.2004
Poena
645
Instalirao sam Wireless pre 2 dana 64kb, i nije to toliko lose po brzini i sve to, ali je za igranje igara u multiplayeru suvise sporo, ispade kao modem, ne znam zasto je to, inace igram QUAKE3, i na BG-ovom serveru je ping dosta visok uz lag, a lik iz Obrenovca sa isto 64kb wireless-om je tu negde sa pingom oko 60, sto je odlicno naravno. AP je nekih 200m od moje kuce i signal je uvek odlican jer nema prepreka, kabl je dugacak 9m od antene do kucista, ali sto je ovako spor za igranje ne znam, mozda neko ima neki savet da pomogne da resim ovo ili jednostavno da sacekam kablovski da ce biti bolje posto ista firma i to planira da radi uz saradnju nekog kablovskog operatera... :bottle:

Ne bi trebalo da je problem u vezi tvog racunara i provajdera, ako si na svega 200m od provajdera i imas stabilan i jak signal. Pre je problem do samog provajdera...

delimir je napisao(la):
Ne bi trebalo da je problem u vezi tvog racunara i provajdera, ako si na svega 200m od provajdera i imas stabilan i jak signal. Pre je problem do samog provajdera...

OK, tnx, pitacu ih sta zeza...

probaj prvo ovo - pinguj njihovu baznu stanicu i njihov gateway - to ce ti pokazati koliko pinga dobijas pre nego sto izadjes na sam internet. Mozda je problem do toga - i tu ne mozes puno da uradis jer to onda zavisi od provajdera i njegovog setupa sistema. Pokusaj igricu da namestis (u counteru smanjujes rate i cl_updaterate i cl_cmdrate) - to moze da pomogne pingu...

Skot je napisao(la):
probaj prvo ovo - pinguj njihovu baznu stanicu i njihov gateway - to ce ti pokazati koliko pinga dobijas pre nego sto izadjes na sam internet. Mozda je problem do toga - i tu ne mozes puno da uradis jer to onda zavisi od provajdera i njegovog setupa sistema. Pokusaj igricu da namestis (u counteru smanjujes rate i cl_updaterate i cl_cmdrate) - to moze da pomogne pingu...

A kako da im pingujem stanicu, ne kapiram kako se to radi?

Start>run>cmd ipconfig /all

dobices parametar default gateway (racunar kroz koji ides na net, provajderov), i onda kucaj ping xxx.xxx.xxx.xxx
Korisno je i da pingujes DNS servere.

Poslednja izmena:
Kad pingujes, daj posle rezultate ovde...
I napisi koju opremu imas,takodje se raspitaj ima li jos antena u tvom kraju koje prave eventualne smetnje.
Poz!

npetar je napisao(la):
Kad pingujes, daj posle rezultate ovde...
I napisi koju opremu imas,takodje se raspitaj ima li jos antena u tvom kraju koje prave eventualne smetnje.
Poz!

Evo slika, govore same za sebe, inace imam 2 AP, s tim sto jedan nije od mog providera, vec od jednog drugog mislim, ja sam na PROBNI.AP.veze.net...

Prilozi

• Default Gateway ping.webp
    Default Gateway ping.webp
    76.6 KB · Pregleda: 215
  • DNS server ping.webp
    DNS server ping.webp
    83.4 KB · Pregleda: 175
  • Dostupne mreze.webp
    Dostupne mreze.webp
    63.5 KB · Pregleda: 160
  • Jacina signala.webp
    Jacina signala.webp
    57.3 KB · Pregleda: 148
[offtopic]dobar ti hostname, a i slusas bas kvalitetnu muziku 😀[/offtopic]

Ova prva slika koju si okacio...pingovao si sam sebe 😀
Iz druge slike se vidi da ti je odlican ping sa DNS-om sto znaci da tvoj provajder ima los link ka internetu.
Predlog, smanji brzinu na 1mbps,nemoj da drzis 11mbps vec rucno izaberi 1mbps pa vidi sta se zbiva.

Poz!

trx je napisao(la):
[offtopic]dobar ti hostname, a i slusas bas kvalitetnu muziku 😀[/offtopic]

E ako nisi nista pametno nasao da kazes nisi ni to morao... 😡

npetar je napisao(la):
Ova prva slika koju si okacio...pingovao si sam sebe 😀
Iz druge slike se vidi da ti je odlican ping sa DNS-om sto znaci da tvoj provajder ima los link ka internetu.
Predlog, smanji brzinu na 1mbps,nemoj da drzis 11mbps vec rucno izaberi 1mbps pa vidi sta se zbiva.

Poz!

Hvala na savetu, ali kako to rucno da prebacim na 1mbps? Provajderov link ima 54mbps prema internetu, a u pripremi je jos 1 takav, to je valjda dobro, ali onda su oni nesto zasr*li...

Tvoj je uredjaj, ne znam kako da prebacis...citaj malo uputstvo od uredjaja ili ako si uzeo od provajdera pitaj njih. Veoma je vazno da probas na 1mbps (necu da ulazim u detalje ovom prilikom). I raspitaj se kakva je situacija kod ostalih korisnika,iamju li oni probleme i sl.
Poz!

npetar je napisao(la):
Tvoj je uredjaj, ne znam kako da prebacis...citaj malo uputstvo od uredjaja ili ako si uzeo od provajdera pitaj njih. Veoma je vazno da probas na 1mbps (necu da ulazim u detalje ovom prilikom). I raspitaj se kakva je situacija kod ostalih korisnika,iamju li oni probleme i sl.
Poz!

Znas kako, kad bi ti poslao sliku antene pao bi u komu kako to smesno izgleda, i ima 9m kabla i na kraju je USB prikljucak i to je sve...

Kakav sad USB??? Zar nisi rekao da imas AP ?
Sto se tice smanjenja protoka,treba da imas neku opciju u sw-u koji si dobio. Sad ispada da imas USB karticu,ili si nesto pogreasio. O cemu se radi zapravo?

npetar je napisao(la):
Kakav sad USB??? Zar nisi rekao da imas AP ?
Sto se tice smanjenja protoka,treba da imas neku opciju u sw-u koji si dobio. Sad ispada da imas USB karticu,ili si nesto pogreasio. O cemu se radi zapravo?

Zipa ovako, imas antenu [smesnog izgleda], za nju je zakacen kabl od 9m i na kraju tog kabla je USB koji se ubaci u USB port na kucistu i to je sve, sve je to nekako cudno zbudzeno ali sljaka nekako, samo zeza kad je u pitanju multiplayer igranje...

q3railer je napisao(la):
Zipa ovako, imas antenu [smesnog izgleda], za nju je zakacen kabl od 9m i na kraju tog kabla je USB koji se ubaci u USB port na kucistu i to je sve, sve je to nekako cudno zbudzeno ali sljaka nekako, samo zeza kad je u pitanju multiplayer igranje...

Da evo procitaj o toj njesra opremi na adresi: http://www.veze.net

q3railer je napisao(la):
IMAS USB COAXIJALNI KABEL??????????????????? ???

Ili imas usb karticu sa integrisanom antenom.

Edit: :sceptic: :sceptic: :sceptic: :sceptic:

Poslednja izmena:
nIce Cream je napisao(la):
Znaci uvaljuju neko ****** od usb kartice sa integrisanom antenom. Da ne verujes.

Da, ono bi i moja baba napravila zmurecki, ali slikacu vam antenu cisto da se malo nasmejete 😀

q3railer je napisao(la):
Da, ono bi i moja baba napravila zmurecki, ali slikacu vam antenu cisto da se malo nasmejete 😀

I da, kad vidite, kazite na sta vas podseca... :d

q3railer je napisao(la):
I da, kad vidite, kazite na sta vas podseca... :d

Evo slike, uz nju imate i audio komentar koji mozete cuti ako imate ACDSee noviju verziju od 4-ke... :d

Prilozi

• ANTENA.webp
    ANTENA.webp
    60 KB · Pregleda: 213
Evo sta im pise na sajtu:

preko VEZE mozete nabaviti i uredjaj za pristup, 100mW sa antenom i 9m USB kabla, + prvi mesec besplatno internet, za 100E

Mozete kupiti i sami WLAN kartice + koaks kabl sa konektorima + antena, ali necete proci jeftinije, a imacete neuporedivo vise gubitaka u vodu.

>>>
Pa nisu znali ni gramaticki lepo da napisu bre 😀
Nije mi samo jasno sta ovo znaci 9m USB kabla??? Izgleda je sama USB kartica nabudzena negde u antenu pa od nje ide produzni USB ili...???
Daj slike molim te 😉

Ko zna, kako su blesavi, ne bi me cudilo da su USB karticu iskoristili kao dipol...

Pisali smo u isto vreme 😉

Malo sam svrljao po njihovom forumu i evo:

Uredjaj koji vam nudimo preko VEZE je 100mW PheeNet ugradjen odmah iza usmerene panel antene 10dbi, svega 5cm kvalitetnog koaks kabla, sto je vrlo bitno za 2.4GHz. Odatle do kompa se vodi 9m USB kabla. Sve to za 85E, ako kupujete da sami montirate, recimo da se povezete sa nekom drugom mrezom, ili 100e, ako vam serviser preko VEZE instalira uredjaj, poveze sa Veze.Net i prvih 30 dana je uracunat i NEOGRANICEN download brzinom od 64kb/s.

Prema slici tacno je to to. Lepo su se dosetili da upakuju USB karticu u kutiju.Nikada mi na pamet ne bi pala takva ideja. Ne znam samo kolike gubitke ima USB kabl ali videcemo i to negde. Ako USB kabl nema velike gubitke,ovo je super resenje, implementiracu i ja za probu :d
A i ne deru mnogo za sve ovo,ipak dobijas sve na ruke(oni se uchipe oko 30-40e). Aj slikaj i sa prednje strane da vidimo kako je antena uradjena...
Pozdrav!

p.s.
Znaci nije do tebe problem vec do njihovog linka ka internetu.Kako se ogranicava protok na USB kartici,ne znam. Ako neko zna,napisace vec a ti pitaj njih,oni mora da znaju. I obavezno slikaj sa prednje strane da vidimo antenu 🙂

Uhh...nisam primetio ovo za kabl. Pitaj ih tacno o cemu se radi,koji je to kabl u pitanju pa nam javi.

npetar je napisao(la):
Pisali smo u isto vreme 😉

Malo sam svrljao po njihovom forumu i evo:

Uredjaj koji vam nudimo preko VEZE je 100mW PheeNet ugradjen odmah iza usmerene panel antene 10dbi, svega 5cm kvalitetnog koaks kabla, sto je vrlo bitno za 2.4GHz. Odatle do kompa se vodi 9m USB kabla. Sve to za 85E, ako kupujete da sami montirate, recimo da se povezete sa nekom drugom mrezom, ili 100e, ako vam serviser preko VEZE instalira uredjaj, poveze sa Veze.Net i prvih 30 dana je uracunat i NEOGRANICEN download brzinom od 64kb/s.

Prema slici tacno je to to. Lepo su se dosetili da upakuju USB karticu u kutiju.Nikada mi na pamet ne bi pala takva ideja. Ne znam samo kolike gubitke ima USB kabl ali videcemo i to negde. Ako USB kabl nema velike gubitke,ovo je super resenje, implementiracu i ja za probu :d
A i ne deru mnogo za sve ovo,ipak dobijas sve na ruke(oni se uchipe oko 30-40e). Aj slikaj i sa prednje strane da vidimo kako je antena uradjena...
Pozdrav!

p.s.
Znaci nije do tebe problem vec do njihovog linka ka internetu.Kako se ogranicava protok na USB kartici,ne znam. Ako neko zna,napisace vec a ti pitaj njih,oni mora da znaju. I obavezno slikaj sa prednje strane da vidimo antenu 🙂

To resenje sa USB kablom nije izum tih likova iz VEZE. To se koristi duze vreme - postoji gomila "home made WiFi" sajtova koji preporucuju takav setup. Treba samo imati WiFi adapter koji se napaja preko USB kabla (sam USB WiFi adapter je otprilike 100% skuplji od PCI alternative). Ne vidim teoretski mogucnost da ima gubitaka kroz USB kabl, jer analogni signal do WiFi adaptera stigne sa antene putem koaksijalnog kabla, tamo se transformise u digitalni oblik i salje se u kompjuter putem USB kabla u digitalnom obliku. Dakle, nema gubitaka.

Druga bitna prednost je ako te opali grom. Izgorece samo WiFi adapter (zanemarljivih 30-tak eura torska). Kod PCI verzije kada zvekne grom u antenu vreme je za kompletni upgrade 😀

Nazad
Vrh Dno