Šta je novo?

Wireless puca posle 2-3 minuta

sakiboj

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2008
Poena
320
Imam problem, naime moj deda je uzeo telekomov net5 i dali su mu hg532e. Kupio sam mu ovaj adapter medjutim kad god pricam sa bratom preko skajpa wireless se jednostavno diskonektuje posle 2-3 nekad 5 minuta i ponovo rekonektuje. Menjao sam mu sve enkripcije i kada je open i dalje se isto desava. Probao sam isti moj adapter i isto. Probao i na mom racunaru oba adaptera i takodje diskonekt posle par minuta iako je ruter pola metara od kucista. Preko kabla je sve normalno ali wireless jednostavno puca. Zna li iko sta bi to moglo da bude?

Pogledaj u device manageru "power saving" za USB i za njega.

Drajveri za win 7 i 8 imaju problema (verzije 9 i 10), probaj drajver za xp (verzija 2). Nema verzija između 2 i 9.

Ne mogu da se snadjem na njihovom sajtu, koja je od ovih verzija 2?

Skinuh ovaj TL-WN722N_100629 sto ima WQHL driver signing i iskljucio sam power saving za usb sad jedino probam preko skajpa ovako izmedju sebe (laptop i ovaj desktop) posto burazer ode na more

Poslednja izmena:
Skinuo sam ali nekako je upload ne prelazi 5kB. Preko skajpa video je uzasan, 2-3KB upload, ne znam sta da mu radim i zasto je to tako.

Da nije problem do rutera? Imam ovaj adapter i povezan je na TL-WR340G na udaljenosti malo manjoj od 100m i u potpunosti iskorišćava vezu od 8/1mbps, na win 7 i 8 kao i na ubuntu-u, probaj bez zaštite veze i promeni kanal.

Stavio sam sada tp linkove WQHL drajvere i probao skajpom sa laptopa i nije gubio signal niti je pucala veza. Mislim da nije ruter jer sam trazio bio od njih pa mi dali jos neka dva huawei i kod njih je bilo isto. Mozda je bio stvarno nesto power saving

Ma taj TPLinkov 'configuration utility' brljavi = kad reskenira minimizuje full prozore iz cista mira gubi konekciju iz cista mira (iako je powersave iskljucen)

Instaliraj samo drajver bez 'utilitja'

Vrh Dno