Šta je novo?

Wireless provajder, Beograd?

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Da li postoji neki wireless provejder u Beogradu?
(idealno, Centar/Vracar)

Ona inicijativa na swcn.elitesecurity.org/swcn je izgleda potpuno zamrla?

Telefonija odnosno BeoTel daje takve usluge.Oprema koju koriste je breezecom.Dobra strana svega toga sto je domaci saobracaj besplatan i ne tarifira se.I imaju mnoge druge pogodnosti za sve ostalo pozovi njih i vidi.Ja imam na poslu wireless sistem i radi lepo :)

Mene interesuje nezicni prenos putem 802.11b standarda (klasicna bezzicna mreza)

Dobio sam ljubazan odgovor od pomenutog gospodina... Ukratko propustas to sto si zaboravio da ukoliko te ovakav link interesuje licno, da treba da nadjes jos 14 zainteresovanih u tvojoj neposrednoj okolini. Dalje, zaboravio si da mora da isfinansiras i infrastrukturu i opremu. I naravno, da zakupis frekvenciju na deset godina...

... i da sve to koshta em para em vremena... :(

Tamo stoji da je oprema besplatna :confused:
Ili se placa neko iznajmljivanje, a stoji da mozes i da ih kontaktiras za manji broj korisnika....

I jel ti dao neke konkretnije cifre? Mislim, koliko to sve izadje po konekciji ako je 15 korisnika?

hehe u subotici ima wireless, da ti oni instaliraju i ugrade sve potrebno to koshta 25000 dinara a mesechno platjash 3000 dinara :-0

<29A>SamaeL je napisao(la):
hehe u subotici ima wireless, da ti oni instaliraju i ugrade sve potrebno to koshta 25000 dinara a mesechno platjash 3000 dinara :-0

Oprema svuda kosta 25k, a pre ukidanja poreza je bilo 30k. Ovo 3000 mesecno moze da bude bas mnogo u zavisnosti od limita (brzina i prenesena kolicina podataka)

BBISAT

Napomena nije potrebno da isfinansiras opremu odnosno, mrezu.
Mesecno je placanje kako je navedeno, a POSTOJI mogucnost da se otkupi oprema, a ovako je mesecno koliko je navedeno. Jeste tacno da se nezna da li ce se na cene dodatno placati zakup frekvencije.
Uostalom pitajte, postoji mail za kontakt...
Postoji dodatna oprema za jednog korisnika ili cetiri korisnika cena je malo skuplja.
Postoji mogucnost da ce se zakup frekvence otplacivati na 36 meseci i bice dodatno ukalkulisano, kada bi ovde postojalo trziste kao na zapadu ta bi se frekvenca otplacivala na 10 godina. Inace frekvenca iznosi 90.000 dinara na 10 godina i placa se saveznom ministarstvu za Telekomunikacije.
Trenutno je tacno da prednost imaju korisnici u zgradama 15* ali od Septembra potrudicemo se i za pojedinacne ili manji broj korisnika.
Pitajte sta nije jasno.

Onda sam ja dobio pogresne informacije, jer mi je receno da se prvih 12 meseci placa po 69 evra mesecno za otkup opreme ili 350evra x 15 u startu... + zakup linka + zakup frekvencije

JOBAH je napisao(la):
Onda sam ja dobio pogresne informacije, jer mi je receno da se prvih 12 meseci placa po 69 evra mesecno za otkup opreme ili 350evra x 15 u startu... + zakup linka + zakup frekvencije

DA ali cene navedene na sajtu se odnose ako ne kupujete opremu,
Odnosno 49.95 ili 59.95 eura mesecno bez kupovine opreme, a ako zelite da je kupite onda ona kosta onako kako je receno u mailu.

Jedini dodatni trosak koji je moguc ako se prijavite jeste zakup frekvence i to se jos treba sacekati.

Ako zelite da kupite opremu onda su druge cene, ali vi ne morate da kupite opremu i cene mesecno koje se placaju su kako je navedeno na sajtu.
Sto bi se reklo jeftinije je da ne kupite opremu nego da je kupujete.
Ako kupite opremu onda vas 10 eura mesecno manje kosta link po korisniku.

a koja je cena pojedinachno? Tj. ako nema 15 korisnika u okrugu... iliti sam sam :)

Misha je napisao(la):
a koja je cena pojedinachno? Tj. ako nema 15 korisnika u okrugu... iliti sam sam :)

Placas kao za 15 ljudi tj.:hump:

Kod nas oprema kosta 250€ (naravno ne kod provajdera nego kupis sam sa strane sta je potrebno tako da nemoras dati 25000) a mesecni flat je 3000din za brzinu valda 64k ali nisam siguran za ove informacije tako da koga zanima nek proveri.
Znam da si pitao za Beograd pa sam ovo napisao da bi mogao da vidis sta te otprilike ocekuje ako uzmes bezicni net.
Ima i jedna zanimljiva takodje ne proverena informacija a to je da dozvoljavaju protok do 5Mbit/s izmedju korisnika u gradu :happy:

Prenosim vam poruku sa internodiuma o stanju u sloveniji :
"SIOL Slovenija ima ukupno 320.000 korisnika na ISDN-u.
Migracija iz ISDN i upgrade na ADSL je u protekloj godini bila
20.000 korisnika. Cilj za 2003. je 40.000 korisnika ADSL-a.

Osnovni DialUp se prodaje po ceni od 4.2 Eura za 100 sati.
U ovu cenu je ukljucen i telefonski trosak.

SIOL ima 3 vrste ADSL paketa:

osnovni paket - 256kbps/1 Mbps po ceni od 28 Eura
konforni paket - 384kbps/2 Mbps po ceni od 36 Eura
prestizni paket - 512kbps/4 Mbps po ceni od 52 Eura

Svaki korisnik koji ima potvrdu da je student moze koristiti
osnovni i konforni paket ADSL-a sa 30% popusta.

SIOL sa Internetom ima konekciju od 2.4Gb u tri razlicita
smera.

Poseduje sopstveni DWDM backbone u Sloveniji sa svojih
16 POP tacaka.

Poceo je projekat sirokopojasne kablovske TV preko ADSL-a
koji ima 200 digitalnih kanala. 65 kanala je Pay TV (video
on demand).

SIOL svakom korisniku daje na upotrebu SetTopBox koji se
prikljucuje direktno na TV.

Na podrucju jugoistocne Evrope SIOL ima postavljene 3 POP
tacke: Crna Gora, Albanija, Kosovo. Otvara se cetrvrta u
Makedoniju.

SIOL se dogovora (bio sastanak u Barseloni) sa ISP-a
Evrope da izvrsi pritisak na Telekome jugoistocne Evrope
za spustanje cene tranzita da bi dostigli cenu po jednom
Mbps od 250 Eura."

Jako lepo a sad se vratimo u realnost:(
Ovo je zemlja Srbija:
-Korisnika ima vise nego sto centrale mogu da izdrze
-Skoro svako od nas ima dvojnika
-Centrale su stare po dvadeset godina
-Cim padne kisa veza nam krci zbog inzvaredne nadzemne mreze
-Planiraju se nove centrale koje ce posedovati nesto sto ce ljudi pozdraviti kao silazak boga na zemlju a to je tonsko biranje i odma slobodna veza

Mnogo toga sam zaboravio ali to je od prilike nasa zemlja koja oce da bude deo Evrope a ljudi se cude kao fora "tek za deset godina ce da nas puste u evropsku uniju" i onda sloze facu :confused:

P.S. Ova zadnja stavka je tako dobra da se sam sebi divim:D

:rocket: :cuss: :boom: :mad:
A do pre deset godina smo bilo jedno i imali jednu telekomunikacionu infrastrukturu !!!

Imam kao neki osecaj da smo se negde u medjuvremenu malo zaj***li ! :(

Zile, sta to mene briga. Ja sam korisnik koji placa njihove usluge. Ukoliko nisu sposobni da mi uvedu novu liniju ili ponude savremenu uslugu, onda nisu za taj posao. Nesposobni "rukovodioci" treba da podnesu otkaz!

JOBAH je napisao(la):
Zile, sta to mene briga. Ja sam korisnik koji placa njihove usluge. Ukoliko nisu sposobni da mi uvedu novu liniju ili ponude savremenu uslugu, onda nisu za taj posao. Nesposobni "rukovodioci" treba da podnesu otkaz!

Moja poruka je ta da treba da se svako snadje i da zaobidje kolko moze telekom. I ja sam korisnik i u mom kraju budze novu centralu vec skoro godinu i ja iz pouzdanih izvora znam da na njoj nece biti ni jedan ISDN.

B92-Net radi wireless...pozovi 3341809 i proveri sta nude.

Da li je neko rekao monopol?

Da, jesu nesposobni, ali, takodje NEMAMO ALTERNATIVU !!

Da ja imam koje milionce, kao sto nemam, ulozio bi ga u optiku do austrije, ali, ko to jos mene pita..

JOBAH je napisao(la):
Dobio sam ljubazan odgovor od pomenutog gospodina... Ukratko propustas to sto si zaboravio da ukoliko te ovakav link interesuje licno, da treba da nadjes jos 14 zainteresovanih u tvojoj neposrednoj okolini. Dalje, zaboravio si da mora da isfinansiras i infrastrukturu i opremu. I naravno, da zakupis frekvenciju na deset godina...

ako ispunis sve te uslove, mozes da biras kod kog hoces provajdera, niko te nece odbiti :)

"BBISAT NETWORK sajt www.bbisat.com biće aktivan 10.02 2003.godine gde možete dobiti detaljnija obaveštenja."

Ja ovo tumacim kao ping od 24h :(

serbianmorpheus je napisao(la):

Posto prodj nekoliko dana od ove price, a koliko sam shvatio serbianmorpheus ima neke veze sa ovim projektom bilo bi lepo da se javi i kaze sta se desava. Ja jedva docekah taj 10.02.2003. nadajcuci se da cu dobiti neki info vise, ali za sada izgleda nista od toga :(

PJ je napisao(la):
Posto prodj nekoliko dana od ove price, a koliko sam shvatio serbianmorpheus ima neke veze sa ovim projektom bilo bi lepo da se javi i kaze sta se desava. Ja jedva docekah taj 10.02.2003. nadajcuci se da cu dobiti neki info vise, ali za sada izgleda nista od toga :(

Ja se stvarno izvinjavam sto se nisam oglasio na vreme ali postoji odredjeni splet okolnosti oko dobijanja uvoznih papira tako da cim se nesto desi to isto ce biti prezentovano .....

Pozdrav....

Nazad
Vrh Dno