Šta je novo?

Wireless problemi

NiTro

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2004
Poena
319
Uzeo sam flat 128 paket kod provajdera Gromnet u Sapcu. Ovo mi je prvi mesec.
Daklem, uvece ok 12h (ne uvek, ponekad) uopste nece da mi ucita ni jednu stranicu... Do sad sam bio na modemu (do 1.h) pa sam prebacio na wireless i sve lepo radi. Napominjem da nece da ucita stranu ni na linuxu ni na windowsu. Preko dana sve lepo radi... Neki lik sto mi je namestao wireless mi je rekao da ako nece nesto da radi da izvadim napojni kabal od Linksysa na 10. min, da ga vratim i da bi trebalo da radi...Da li je do mene ili do provajdera
Linksys wet11, neka antena nemam pojma koja, mrezna karta integrisana na Asus a7n8x-x, signal mi je ok 50%, 1km sam udaljen od AP-a.

Ja sam isto na GromNet-u i kod mene sve radi bez ikakvih problema sto se tice interneta. Kacim se na AP Zorka lokacija Zorkin soliter i nemam nikakvih problema sa internetom.

Najbolje da nazoves Vlatka i da mu kazes u cemu je problem pa ce ti on najbolje reci sta i kako treba uraditi.

Ja koristim od prosle godine Avgust mesec tako da manjih problema sam imao a vecih desilo se par puta pa je i to reseno.

Ja sam na AP u Majuru

A kada nece da ti ucita ni jednu stranu el si probao da pingujes provajderov AP, jer ako paketi idu do njega bez problema a dalje nista znaci da je do nesto do provajdera...

Ok kad nebude hteo pingovacu AP

@NiTro
do provajdera je 100% samo nece da priznaju.
uskoro ocekuj odgovore tipa "firewall ti je ukljucen,on blokira sve","imas viruse 100%",.....

A ja cu njima reci da mi je na linuxu firewall ugasen i da na linuxu nemam problema sa virusima... Za win me ne zanima jer ga skoro i ne koristim osim za igre. Sto kaze strator pingovacu Ap kad ne bude radilo da vidim jel do mene ili do njih problem da im dzabe ne trljam nos ako je do mene.

Evo danas se to dogodilo. Probao sam da pingujem Ap, ali nece. Zanimljivo, i moj komsa koji je takodje uzeo wireless ima iste probleme. Mislim da nije do nas. Danas kad je totalno stao protok, odem ja na tavan da vidim sta je, uzmem Bridge u ruke sija LED na Lan i Power ali Wlan se ugasio. Sta li je to majku mu?

@NiTro
a sta sam ja tebi kazao??
nalazimo se u istoj situaciji.provajderi ce samo priznati nasu gresku,ali njihovu nikad.

NiTro je napisao(la):
Evo danas se to dogodilo. Probao sam da pingujem Ap, ali nece. Zanimljivo, i moj komsa koji je takodje uzeo wireless ima iste probleme. Mislim da nije do nas. Danas kad je totalno stao protok, odem ja na tavan da vidim sta je, uzmem Bridge u ruke sija LED na Lan i Power ali Wlan se ugasio. Sta li je to majku mu?

To znaci da je njihov ap prestao da radi , "zaglupeo se" ili ko zna sta , ali je do njihovog AP-a 100% , s`obzirom da i tvoj komsija ima isti problem ...

na Linksysu wet-11 wlan lampica sija samo kad si nakacen na ap ....

Poz

Nazad
Vrh Dno