Šta je novo?

Wireless - problem sa konektovanjem na mrezu

stanke

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Naime imam ruter TP LINK WR340G, preko njega je kablom povezan moj kompjuter, dok se jos 2 lap topa povezuju preko rutera.

Rade oni najnormalnije tako, medjutim dodje period kada se ne konektuju automatski na mrezu, naravno pogledam mreze, mreze uredno ima na listi stoji automatic conect, ali kad kliknem na nju samo se vrti ona linija i nece nikako da se konektuje, uradim i repair dole na kompjutercic i opet nece da se konektuje.

Posle ~20 pokusaja nekako se konektuju(nekad i vise) al predpostavljam da ima neko logicno objasnenje zasto ne mogu da se konektuju na mrezu automatski na dupli klik?

Hvala na pomoci.

Stalno stoji ona poruka :

Waiting for network..........

Kompjutercici se vrte ali nikako da izadje poruka Acquiring Network Adress.

Jel ima bilo ko neku ideju ?

Stalno stoji ona poruka :

Waiting for network..........

Kompjutercici se vrte ali nikako da izadje poruka Acquiring Network Adress.

Jel ima bilo ko neku ideju ?

Probaj resetovati ruter, hoce nekad da se zaglupi ;)

Malo sam guglao i pronašao i ove komentare- vredi pročitati.
http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wr340g-10-100-4-ports,-1-wan-port/comp_comp_router/317/95

Da li su ta dva laptopa povezana kablovima ili pristupaš preko Wirles mreže? Koji su operativni siistemi i da li su drajveri dobri? Kako se recimo jedan laptop ponaša kod komšije?
Kako se ponaša desktop mašina na tom istom ruteru? Ako su sva tri povezana kablovima postoji mogućnost da se uredjaj pregreva i samim tim loše radi. Probaj da mu namestiš hladjenje jedan ventilator za početak.

Drajveri su instalirani lepo, to je sve radilo najnormalnije do pre par dana, diskonektuje se, nece da se konektuje ni posle nekoliko pokusaja, disable/enable wireless card, i nekako proradi medjutim sutradan sve isto. To mi se desilo par puta ranije, ali je taj problem nestajao jako brzo, nece iz 2-3 pokusaja da se konektuje, pa na kraju uspe, sad ni posle 50 jednostavno nece.

Svi pristupaju putem WL, sem ovog racunara koji je pored rutera zato je i povezan kablom.
Windows XP je na svim racunarima.

Jos neka ideja mozda..

Znachi samo ide ona linija i pise connecting to network, ali nikako da se konektuje..

Iskljuci automatiku :) - WLAN Properties > TCP/IP > Use the following IP address

Iskljuci automatiku :) - WLAN Properties > TCP/IP > Use the following IP address

Na svim racunarima je automatsko dobijanje IP adrese i nema problema sem na tom jednom trenutno(ni na njemu nije bilo problema vise od dve godine), mozda da im svima dodelim IP adrese rucno? Kako bi to sve islo i predpostavljam da i na ruteru treba da poubacujem sve te adrese ili sta?

Poslednja izmena:
Za pocetak,ne bih dirao ruter.
Da li ti je mreza otvorena ili postoji sifra ?
Proveri na lap-topu da li je podeseno da se automatski kaci na tvoj ruter ( tj. mrezu ).
Koje adrese dobiju lap-topovi kada se zakace ( 192.168.x.y ) - namesti te adrese rucno - prvi
192.168.x.y , drugi 192.168.x.y+1 ( ako je na prvom y=2 na drugom je 3 ).

Za pocetak,ne bih dirao ruter.
Da li ti je mreza otvorena ili postoji sifra ?
Proveri na lap-topu da li je podeseno da se automatski kaci na tvoj ruter ( tj. mrezu ).
Koje adrese dobiju lap-topovi kada se zakace ( 192.168.x.y ) - namesti te adrese rucno - prvi
192.168.x.y , drugi 192.168.x.y+1 ( ako je na prvom y=2 na drugom je 3 ).

Postoji sifra, kao i automatski da se povezuje na mrezu.
Pokusavao sam i ranije kad se ovaj problem javi da to odradim ali nikada nije davalo rezultata, mene iskreno cudi da niko nije imao slican problem, tako da se plasim da nije nesto sa ovim ruterom u pitanju, mozda je ipak vreme da se on menja..

@stanke

Da li si pokusao da umrezis laptopove preko WLAN-a ( jednu karticu postavis u AP mod ) ?

@stanke

Odnsi taj "problematicni" laptop kod nekog ko ima ruter pa pokusaj da se zakacis kod njega na mrezu,da vidis kako se ponasa kada pokusa da se zakaci na drugi ruter - tj. da bi njega eliminisao kao problem.

@Stanke

Evo meni od juce isti problem. Net radi mesecima i sad imam samo na desktopu, oba lapa nista. Jesi otkrio resenje?
hvala

@Stanke

Evo meni od juce isti problem. Net radi mesecima i sad imam samo na desktopu, oba lapa nista. Jesi otkrio resenje?
hvala

Ne, ali je bio neki batica koji se kao bas bavi tim mrezama i kaze da je do racunara softverski problem, problem se jeste resio sam od sebe, evo radi najnormalnije mesec dana, pre neki dan se isto pojavilo ali se sa par pokusaja nekako nakacio na mrezu.

Stvarno ne mogu konstruktivno da ti pomognem nikako, jer izgleda da niko ne zna tacno u cemu je kvaka.

Hvala na odgovoru, resio sam danas.
U podesavanju rutera se wireless opcija 'postavila' na disabled. Sad je sve ok.

Nazad
Vrh Dno