PENDULA
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.11.2004
- Poena
- 619
Cvrsto sam se resio da za (svoj prvi) broadband pristup internetu izaberem ovu opciju - WIRELESS (nakon brojnih problema nisam uspeo da ostvarim ni jednu drugu vrstu konekcije - ni kablovski ni ADSL). Totalna sam neznalica na ovom polju pa molim za pomoc i sugestije:
1. koju vrstu opreme (PCI kartica, antena - eksterna), koji modeli i od kojih proizvodjaca,
2. koji provajder, za koliko para,
3. kako proveriti (izmeriti) kvalitet signala - prijema u mom kraju. Gledao sam mape na sajtovima nekih provajdera (VERAT npr.) pa u vezi toga - ako sam na samoj periferiji kruga koji graficki na mapi prikazuje radijus prijema oko bazne stanice (ili se to zove AP - access point) da li mogu da imam zadovoljavajuci signal...
4. dinamicka ili staticka IP adresa i uticaj ovoga na P2P i na online igre
5. koliko se sve to isplati u pogledu kvaliteta i brzine veze, dajte neka iskustva
HVALA !!! :wave:
1. koju vrstu opreme (PCI kartica, antena - eksterna), koji modeli i od kojih proizvodjaca,
2. koji provajder, za koliko para,
3. kako proveriti (izmeriti) kvalitet signala - prijema u mom kraju. Gledao sam mape na sajtovima nekih provajdera (VERAT npr.) pa u vezi toga - ako sam na samoj periferiji kruga koji graficki na mapi prikazuje radijus prijema oko bazne stanice (ili se to zove AP - access point) da li mogu da imam zadovoljavajuci signal...
4. dinamicka ili staticka IP adresa i uticaj ovoga na P2P i na online igre
5. koliko se sve to isplati u pogledu kvaliteta i brzine veze, dajte neka iskustva
HVALA !!! :wave: