Šta je novo?

Wireless Oprema

gehenna

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
300
Želim kupiti wireless internet opremu. Ne loše stvari, ali ni nešto specijalno blještavo i skupo. Pošto živim u prizemlju dvospratne kuće, trebala bih mi utp varijanta, zajedno sa ext. antenom od 24db. AP od 100mW. Čuo sam da to sve mogu u BG mogu nabaviti ispod 100 e.

Unapred hvala

Tesko ces sa 100e kupiti sve to, mozda eventualno ako bi antenu sam pravio...
Drugo resenje je da pratis oglase na bg-wireless-u, mozda nadjes nesto polovno za te pare (naravno, nemoj se uopste nadati brand anteni)

odgovor

Najbolja varijanta ti je prvo da pronadjes provajdera , jer svako od njih ima spisak opreme koja se najblolje slaze sa njegovim antenama
Posle toga odes u Netix i ljudi ti naprave kablove prema tvojim potrebama i daju ti preporuku za AP
Pozdrav

Znam, vec sam bio kod svog provajdera, i on mi je, posto poznajem coveka, rekao da ne kupujem u Vrscu ( zvanicno, oni rade sa BBCANNON-om, a kod njih je cena samo 24db antene 120e, o AP da ne pricam ), nego da malo pogledam po netu i posle kupim u BG-u. Našao sam neki asusov AP na Pc Berzi, Wireless Access Point ASUS WL-330b, mobile AP, 802.11b 11 Mbit, Marvell chipset, ali ga nema na asusovom sajtu. Cena je 35e, ali neznam da li je usb ili utp varijanta. Ako je ovo nepostojeći model ili slično, trebala bi mi preporuka :smash:
Cena do 150 e

Poslednja izmena:
Raspitaj se kako stvari stoje sa kompletima koje prodaje GromNet iz Šabca
www.gromnet.net
Sa šabačkim gridom 19db na kom je obicni antenski kabl ( 10 m ) i pojedinim PCI WLAN karticama od oko 50mW u sredinama gde etar nije previse zagusen
moguce je ostvariti stabilnu vezu na par km.
Cena ovih kompleta je ispod 100E

sasa022 je napisao(la):
Raspitaj se kako stvari stoje sa kompletima koje prodaje GromNet iz Šabca
www.gromnet.net
Sa šabačkim gridom 19db na kom je obicni antenski kabl ( 10 m ) i pojedinim PCI WLAN karticama od oko 50mW u sredinama gde etar nije previse zagusen
moguce je ostvariti stabilnu vezu na par km.
Cena ovih kompleta je ispod 100E
Ja sam danas bio u gromnetu i cena kompleta bi bila oko 200 eura i to sa AP-om od 90 eura, sektor antenom od nekih 50 i kombinacijom kablova i jos nekim glupostima. Verovatno to izadje dosta manje ako budes sam kpovao delove, ali AP sam kosta oko 80-100 eura.

Sto se tice antena, izguglaj malo, naci ces par nasih proizvodjaca sa korektnim cenama a imas po forumima dosta uputstava za pravljenje antena.
Brand grid 24-orku ces tesko naci i polovnu za 70e, a kamoli novu.
Ja licno imam dosta dobra iskustva sa sabackim gridom 24 koji je bar upola jeftiniji...

btw, ne moras traziti ap sa vecom izlaznom snagom, vise dobijas kvalitetnijom i usmerenijom antenom...

...

1. Antenu mozes, ako te ne mrzi sam da napravis, najbolje 3D Corner sa pojacanjem od oko 18 dB, radice u dosta situacija, a izrada kosta do 15e.
2. Uzmi Asus WL-500G, radi dobro, istovremeno je i router i swich i AP koji radi u client modu.

yotavg je napisao(la):
Ovo mi super odgovara, ali, kako sam procitao, ne prodaju fizickim licima, uopsteno maloprodaju, trebala bi mi adresa i telefon ili mail za maloprodaju i tacna cena, da ne bih morao da pozajmljujem od caleta ili keve.
Hvala na info svima :)

PS Ako moze, info posaljite na mail [email protected]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno