Šta je novo?

Wireless na B.Brdu, ima li?

legend

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
649
Postoji li neki AP na B.Brdu, opstina Cukarica?

Hvala.

Probaj sa BeotelNetom

Zar Beotel nije preko Breezecoma? Tj. nisu standardni wireless uredjaji (802.11a/b).

Jel moze neko ovo da pretvori u srednju cenu po 1MB

Cenovnik sc neta za wireless:

Tarifiranje Internet saobracaja na mesecnom nivou EUR *
1 Kbit/s Average Information Rate AIR (bez poreza) 37,50

Re

AP vodotoranj na kosutnjaku
AP III bulevar preko puta fakulteta dramskih umetnosti 4 solitera blok 28
AP zapadna kapija

64 k no limit 22 e mesecno

provajder tehnikom net

cheers

Na Tehnicomovom sajtu nema nista o ovome. Gde bih mogao da pronadjem neke dodatne INFO? Mislim da od mene mogu opusteno da uhvatim Genex i da bih mogao lepo da se uklopim u ovo....

Re :Wirles

Ovako nemaju na sajtu nista ali imamo coveka IVAN tel:3060714

type;

Zvao sam i kaze da ovaj AP na Genexu privremeno ne radi i da ce proraditi za nekih mesec dana. Ja sam u Zemunu na brdu (jednospratna kuca u cijoj se blizini nalzi soliter), pa me onaj iz 28. bloka sigurno ne hvata :(

i koliko kosta to zadovoljstvo ja sam na ceraku sa terease sam video ranije vodotoranj sada mi je vidik zagradila neka kuca pored ali sa krova se vidi bez problema da li bi ja mogao da koristim wireless i koliko sve to kosta?

Nisam pitao Ivana sta je od opreme potrebno, ali verujem da je standardno kao i kod svih provajdera. Dakle cca 500e za pocetak :(

22e ?
odakle vam samo ta imformacija.
zagarantovanih 64Kbit - 250e
zagarantovanih 128Kbit - 460e

sto se tice opreme, moze i spostvenom opremom da se dobaci.

poz

nazovi coveka i pitaj....meni je rekao da montazu, opremu i sve ostalo treba da ja obezbedim a njima samo da platim........napomenuo mi je da je ovo cena samo trenutno za 64, i da ce uskoro biti 22e za 128, dok ce 64 biti jeftiniji.....

ok,izvinjavam se..
nazvao sam o5 i proverio.
22e 64Kbit , trenutno za fizicka lica ne daju 128Kbti
na pocetku se jos placa 20e za nalog.

pozdrav

Re

Pazi sad:OVAKO

1 wirles cartica ili AP 50-70 ili 120 e
2 zavisno od tacke prikljucenja do antene max 12 metara ,stim da cena doticnog cabla ne predje 4 e/m
- preko 12 m zbog gubitaka na cablu preporuka je staviti -recimo kod nekogna zadnjem spratu P1 vrednostioko 70 e(lift kucica),a koji u sebi sadrzi doticnu wirles carticu i mreznu carticu koja ce biti spojena na vas racunar preko svica i dalje na ostale racunare.
-U tom slucaju potrebna je 1 i 2 antene recimo cantena i Omni direkciona antena za conektovanje ostalih-mogucih ucesnika u saobracaju-wirles comunikacije ,a cantena da se usmeri prema jednom od postojecih AP za direktnu comunikaciju provajdera.Cena fabricke OmniDirekcione ANTENE=120 e a cantena je rucni prozvod.

U perilogu istog prilazem completan proracun za prozvodnju istih antena

Da rezimiramo:
Treba wireles kartica koja kosta 50-70e, antena od 120e i kabal koji je 4e/m? Kabla mi treba max 6-7m. Znaci 70+120+30=220evra.
Gde sam pogresio u racunici? :)

Da bih spojio vise racunara na ovu mrezu neophadan mi je AP. Jel tako? I onda i po kartica za svaki racunar (desktop i notebook)?

PJ je napisao(la):
Da rezimiramo:
Treba wireles kartica koja kosta 50-70e, antena od 120e i kabal koji je 4e/m? Kabla mi treba max 6-7m. Znaci 70+120+30=220evra.
Gde sam pogresio u racunici? :)

Da bih spojio vise racunara na ovu mrezu neophadan mi je AP. Jel tako? I onda i po kartica za svaki racunar (desktop i notebook)?

Pa za tebe netreba AP zato sto imas malo cabla u m a moze i jeftiniji cabal da se stavi 2e/m debljina cabla 3 cmtreba ti samo antena koja ce obezbediti sigurnu conekciju sa provajderovim AP, aza ostale racunare u okruzenju neki svich vervatno.

sto se tice izbora antene ako ti je radaljina do 3km verovatno je da ce i cantena(kutija za kafu od 1 kg) zavrsiti posao ,a ona nekosta NISTA!!

cheers

Mmmmm....simapticno! Ako bude sve OK sa onim APom na Genexu ja da do njega imam manje od 2.5km vazdusnom linijom....Znaci moze neka jeftina antenica...
Znaci da za max 200 evrica mogu da se prikacim :)
Thanx. Jos da sacekamo da profunkcionise :)

Nego, koji je max protok preko takve mreze? Mislim na max protok koji oprema moze tehnicki da ostvari....

Re

Nego, koji je max protok preko takve mreze? Mislim na max protok koji oprema moze tehnicki da ostvari....[/quote]

Pa 11 Mbita/s na protokole i administraciju oko 4 Mbita .s znaci ostaje RECIMO sigurnih 2.5/2.5 ili oko 512 kb/s up/down

:happy:

sto se tice izbora antene ako ti je radaljina do 3km verovatno je da ce i cantena(kutija za kafu od 1 kg) zavrsiti posao ,a ona nekosta NISTA!!

odakle ova informacija ??
bio bih zahvalan ako moze neko da mi objasni...

pozdrav

Re

pillot je napisao(la):

odakle ova informacija ??
bio bih zahvalan ako moze neko da mi objasni...

pozdrav

Ti mora da si Deky,sta nerazumes kad nista nisi ni pito!!!

Veza cantene sa AP mora biti u optickoj vidljivosti

Što se tiče AP u bloku 45, gde se on tačno nalazi? Da li je za cantenu neophodna optička vidljivost ili je dovoljna blizina (pošto od AP sigurno nisam dalje od 1,5km)?

Re

jddipqd je napisao(la):
Što se tiče AP u bloku 45, gde se on tačno nalazi? Da li je za cantenu neophodna optička vidljivost ili je dovoljna blizina (pošto od AP sigurno nisam dalje od 1,5km)?

A ko ti je reko da u bloku 45 postoji AP Ivan? ili neko treci?

Amo sve vise uvidam da u osnovnoj varianti troskovi prikljucebja na wirles iznose od 250-500 e pa smatram da je to malo preskupo za sadasnji trenutak !

cheers

Re: Re

Aki je napisao(la):
A ko ti je reko da u bloku 45 postoji AP Ivan? ili neko treci?

Amo sve vise uvidam da u osnovnoj varianti troskovi prikljucebja na wirles iznose od 250-500 e pa smatram da je to malo preskupo za sadasnji trenutak !
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=34051

Re: Re

jddipqd je napisao(la):
...

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=34051

Uredu je ali pogresna pitanja u pogresno vreme i pogresnim ljudima :boom:

Da ponovim pitanje:)))

Nazad
Vrh Dno