Šta je novo?

Wireless na 10km !!

kesic007

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Naravno uz opticku vidljivost i Grid od 24dB potreban je neki ap odredjene snage !!
Pitanje koje mi cudo za to treba ???

Poz ! :type:

Mnogo jeftinije ces proci sa dva disha a radi provereno...
Ap neki bolji,znaci preko 50mw

Evo ovako ja se kacim na provajder koji je udaljen 10Km Vazdusne linije , konkretno ja se nalazim u selu doh je taj provajder ima ap u centru grada sa navedenom udaljenosti .
Grid je 24db , Ap mi je receno da treba biti od 100mW -150mW , a video sam Ovislink i Dlink Ap da ima oko 60-70mW snagu pa me muci sta da uradim !

Recimo Pheenet 118 C+ (200mW) u www.netiks.co.yu
Probaj, ali najverovatnije za tu udaljenost ce biti potrebna ista takva oprema na strani provajdera. Znaci, jedan grid na strani provajdera i jedan kod tebe.
Poz!

dovoljno ti je 50-100mW al gadjaj sa dishevima a ne sa gridovima manje para te ispadne a jacu antenu imash samo treba da se bakcesh stim ...
a taj pheenet u netiksu neverujem da ima 200mW ko ona fabulozna pheenetova kartica od 100mW au stvaari ima 50mW mada kartica radi lepo

Intrud3r je napisao(la):
dovoljno ti je 50-100mW al gadjaj sa dishevima a ne sa gridovima manje para te ispadne a jacu antenu imash samo treba da se bakcesh stim ...
a taj pheenet u netiksu neverujem da ima 200mW ko ona fabulozna pheenetova kartica od 100mW au stvaari ima 50mW mada kartica radi lepo

Pa sad, jeftinije ispadne ali treba praviti biquad (ili sta vec se bude stavljalo na dish) , a zatim treba i lepo upikovati disheve. Sa grid-ovima je to sve mnogo lakse ali i skuplje...
Sto se tice sumnji u ovaj Pheenet koji sam naveo, nemam takav info. Uostalom, u Netiksu ima strasnih bridzeva sa Atheros chipovima tako da se ne moze mnogo promasiti.

Poz!

Poslednja izmena:
Taj pheenet ostavi sprzenu fleku ispod sebe kada ga podignes posle sat rada :) przi malo chudovishte samo tako...

Elf je napisao(la):
Koliki precnik tanjira je ok ? 90cm ?
Ovo i mene zanima!!!

P.S. Jedan prodavac mi je rekao, na moje pitanje da li imaju tanjire manje od 125cm, da nemaju jer oni nisu dobri, i sa njima ne radi ok pa ih ne prodaju. Naravno on mi je pricao za satelitsku televiziju.

Nazad
Vrh Dno